'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Комунальна істерика розпочалась!  (Прочитано 4305 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр

• Гість
Комунальна істерика розпочалась!
« : 10 Серпня 2009, 21:17:20 »

Комунальна істерика розпочалась!
Сьогодні "черга" порції шантажу від Київської шахрайської адміністрації (КША=КМДА), дійшла й до мене - на дверях під\\\'їзду вивісили оголошення БЕЗ ПЕЧАТКИ ТА ПІДПИСІВ такого змісту:
Заборгованість мешканців квартир №№ ... (вказані ДВІ квартири, одна з них - моя) вул. ... Вашого будинку _квартплаті_ станом на 01 серпня 2009 р. складає 110, 934, 40 (в т.ч. - за силову електроенергію, яка йде на роботу ліфтів та освітлення сходових клітин).
Якщо до 20 серпня 2009 р. заборгованість не буде погашена, ліфти будуть зупинені без додаткового попередження.
АЕК "Київенерго"
ЖЕД № ...
Вікторе Івановичу! Що Ви можете порадити у цій ситуації? Я розумію, що це шантаж, анонімка, спроба нацькувати сусідів. До суду з КП УЖГ я дійду може через пару місяців, а то й пізніше, під кінець року. Якщо ЖЕД дійсно зупинить ліфти, то що - скласти відповідний колективний акт-претензію мешканців под\\\'їзду до КП УЖГ/ЖЕДу? Кому скаржитися, якщо головний порушник законів - мер міста і прокуратура та президент його покриває? А Ви кажете "не мають права займатись самоуправством". Я навіть ще не подав до суду, а вони ВЖЕ шантажують (в листах я попереджав КП УЖГ, що якщо вони не запропонують мені договори по ЖКП, то я буду змушений подати до суду)!!!
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Не варто так переживати. Ніхто ліфтів не зупинить. КП УЖГ отримує солідну дотацію від Черновецького, на хліб з маслом їм вистачає. А шантаж - це справа рук якогось одного недоумка, який вирішив одним махом усіх залякати. Моя порада - не зволікати, а подавати до суду позов з вимогою укласти Типові договори.
Записаний

Олександр

• Гість

Для того, щоб подати до суду, треба ще підготуватися та заразервувати час. Не хочеться програвати шахраям. З приводу ліфтів - не погоджуюся, тому що нещодавно десь в інтернеті я читав, що люди скаржаться, що ліфти грозяться відключати "за борги". Так що "вуха ростуть" з КМДА, однозначно (на ЖЕКі спустили "вказівку по телефону".) Побачимо...
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

І будуть шантажувати. І не тільки вони. Ще й суддя буде "беспредельничать". Робота в них така. І, як казав шановний Віктор Іванович, як би Ви не готувалися - дуже велика вірогідність, що першу справу в першій інстанції Ви програєте. А Вам - працювати. І не перейматися.
Це вже так, з особистого досвіду.
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю
На Олександр - Київ - Ukraine 2009-08-10 21:17:20
« Reply #4 : 11 Серпня 2009, 08:51:35 »

На Олександр - Київ - Ukraine 2009-08-10 21:17:20
Олександре, дійсно, тема відключення ліфтів за борги в Інтернеті вже мусується:
http://kreschatic.kiev.ua/ua/3551/art/1249489673.html
http://utro.ua/ua/zhizn/zheki_grozyat_otklyuchit_lifty_a_kievenergo_vodu1249042627
http://ua.podii.com.ua/politics/2007/07/10/123203.html
Стосовно об’яви: мету цих об’яв комунальники навіть і не приховують. Такі речі з деякими варіаціями практикуються вже багато років і не тільки в м. Києві. Свого часу списки боржників навіть публікувалися в районній газеті «Солом’янка». В інших містах вони вивішувались на публічних дошках об’яв. У м. Києві восени 2008 р. з відома адміністрації, принаймні районної — точно, ходили рейди по квартирах представників ЖЕКів, які залякували, в тому числі тими самими об’явами і нацькуванням сусідів, а кілька місяців тому прокотилося Києвом нове ноу-хау: люди почали отримувати від ЖЕКів (не Київенерго!) попередження про відключення електрики за борги, хоча саме за електрику боргів і не було. І нинішня вигадка з ліфтами — теж не новина, одна з наведених нами статей — ще 2007 року. Такі речі просто неможливі без цілеспрямованої політки, планованої на рівні міста, — хоча, звісно, без офіційних розпоряджень. Саме тому, що ЖЕКи знають, що на рівні міста їх прикриють, в тому числі і в судах, вони і чинять всі ці беззаконня. Об’яви, про які Ви говорите, це оприлюднення по-перше приватної, а по-друге, поки борг не доведений у суді, ще й неправдивої інформації. Ну і звісно все це паплюжить Вашу честь, достоїнство, ділову репутацію.... Коротше кажучи, Вам нанесено моральну шкоду з усіма наслідками. Але щоб довести це у суді, треба довести, що об’яву вивісило саме Ваше КП. Тож необхідно, по-перше, сфотографувати її, а по-друге, звернутися з письмовим запитом, додавши фото, щодо неї до свого КП УЖГ. Запит, звісно, обов’язково зареєструйте. Якщо не дадуть відповіді, це підстава писати скаргу до районної, а потім чи одночасно (на Ваш розсуд) міської адміністрації і вимагати відповіді на своє питання від них, мотивуючи тим, що КП УЖГ Вам не відповідає, не виконуючи закон «Про звернення громадян».
Доречи, зніміть саму об’яву і залиште її собі як майбутній доказ. Оскільки об’яви часто друкують на вже використаному папері, на зворотному боці часто буває цікава ЖЕКівська інформація, яка іноді може допомогти довести походження папірця.
Про оприлюднення приватної інформації почитайте дуже корисну статтю з порталу Харківської правозахисної групи, стаття називається «Газета „Вікна“, м.Калуш, питає: чи належить інформація про комунальні борги людини до персональної інформації, яку не мають права розголошувати органи державної влади? Відповідає юрист ХПГ Олег Целуйко»:
http://www.khpg.org/index.php?id=1081088044 — РАДИМО ВСІМ ПРОЧИТАТИ!
Записаний

Олександр

• Гість

Дякую за допомогу! Цікаво, а якщо я запишу на диктофон мобільного розмову з начальником ЖЕКу? Доречи, якщо вони дійсно відключать ліфти і світло на сходах і я доведу, що це зробив ЖЕК НАВМИСНО, то відповідальність буде тількі адміністративна? А може це вже хуліганство - ст. КК? У нас 16 поверхів, багато малих дітей, є інваліди, після інсульта, інфаркта...
Записаний

Олександр

• Гість

800 x 640, 36 кБ
Ходив в ЖЕК - хотів записати розмову з начальником на диктофон. На жаль, не застав його. Але у приймальні сказали, що це вони вивісили це оголошення і що будуть так робити і надалі. Я сказав, що за це можна сісти у в\\\' язницю на три роки. У відповідь - мовчанка і кліпання очима. Зараз пройдусь по під\\\'їздам - може десь залишились аналогічні оголошення...
Записаний

Олександр

• Гість

Майже на всіх під\\\'їздах всіх домів нашого мікрорайону аналогічні оголошення з шантажем. Цікаво, що вписані декілька квартир, а далі пишуть ЗАГАЛЬНИЙ "борг" дома. Хитро - люди думають, що саме через ЦІ квартири весь дім відключать або від газу, або зупинять ліфти! Поговорив з людьми - більшість розуміє, що це анархія та беззаконня, але є й такі, хто лають "боржників". Мабуть треба буде зробити загальні збори і провести "лікбез"...
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Не звертайте уваги. У нашому мікрорайоні діється те ж саме. Це ознака повної деградації "реформованої" житлово-комунальної системи, яка ось-ось розвалиться. На жаль, уряд у особі профільного міністра є недолугим, не має жодного уявлення, що робити далі, та й не має належних повноважень. Для міністра панацеєю залишаються ОСББ. Однак, і він вже почав сумніватися. Тому віддав все на відкуп місцевій владі. А вона діє по-хуторянськи, на закони та нормативно-правові акти нуль уваги. В столиці з цим неподобством можна ще якось боротися. Все ж таки суди намагаються продемонструвати законослухняність, існують політичні угрупування або клани, які час від часу вставляють шпильки зарозумілим чиновникам. А в регіонах - просто жах! Сьогодні до мене звернулася по телефону мешканка м. Львова, повідомила про тамтешні порядки. Наприклад, постанови КМУ № 560 навіть для проформи міська влада не дотримувалася при затвердженні тарифів. Така ж доля, очевидно, спіткає і постанову КМУ № 529. Нашим київським чиновникам за 4 роки не вдалося ні вивчити Порядок формування тарифів, ні втілити його в життя. Одні пусті балачки. Дійсно, "Вона працює, а вони балакають!", як відображено на розтяжках та бігбордах у м. Києві.
Щодо проведення зборів мешканців, організації "лікнепу" - на даний час це утопія. Народ не розуміє, куди його заганяють. А верховодять на будь-яких ініціативних зборах демагоги, які ні слухати, ні розуміти нічого не бажають.
Записаний

Олександр

• Гість

Бідний міністр "не знає, що робити далі". А не красти вони не пробували? На Сейшельськіх островах наші грошикі плачуть !
А тут ще вибори не за горами - треба для босів грошенят назбирати...
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email