'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Повідомляю, що у мене практично \"здох\" стаціонарний ком...  (Прочитано 3877 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Повідомляю, що у мене практично "здох" стаціонарний комп\\\'ютер. Ні з того, ні з сього, у найбільш відповідальну мить видає діагностику про неполадки, а інколи просто "затикається". Таке вже траплялося десь рік тому назад. Тоді довелося вичистити жорсткий диск і відновлювати програмне забепечення з "нуля". Зайняло цілий місяць. Зараз накопичилося більше різних прикладних програм, що потребують повторної інсталяції, та різних драйверів, які не входять у стандартний комплект операційної системи Windows XP. Гірше того, вона не "хоче" оновлюватися з дистрибутива, каже, що відсутні необхідні системні розділи. Чули про таке?
Доведеться користуватися ноутбуком, що незручно, а продуктивність праці знизиться.
Записаний

Tatyana

• Гість

А не пробували зробити "відкат системи"? На всяк випадок - це робиться так:
Пуск->Программы->Стандартные->Служебные->Восстановление системы. Выбрать "Восстановление более раннего состояния компьютера"->Далее.
На появившемся календаре выбрать примерную дату, когда ошибки еще не возникали и есть созданная контрольная точка восстановления (Windows создает контрольные точки автоматически, если у Вас не отключена эта служба)->Далее...
Якщо не допоможе - зробити "відкат" до ще більш раннього стану. При цьому можуть пропасти якісь з інстальованих за цей час програм (Ваших файлів це не стосується, тільки системних), всю інформацію Ви будете бачити в ході роботи програми відновлення.
Але ця Windows-служба навряд допоможе, якщо проблеми з вірусами чи псується вінчестер. На майбутнє, краще влісноруч періодично робити копії для відновлення на СD, наприклад програмою Acronis.
Записаний

Виталий

• Гість
діагностика про які неполадки видається ?
« Reply #2 : 02 Вересня 2009, 13:32:55 »

діагностика про які неполадки видається ?
у чому проявляєтся "затакання" ?
яка конфігурація системного блоку ?
як тимчасовий вихід можна порекомендувати користуватися ноутбуком,
приєднавши до нього зовніщній монітор та мишку.
На майбутнє рекомендував би Вам придбати ще один жорсткий диск,
встановити на нього операційну систему і поступово перенести на цю
нову систему всі Ваші прикладні програми, працюючи разом з обома дисками. Після перенесення старий
диск можна використовувати для зберігання резервних копій системи.
Якщо бажеєте, зможу надати безоплатну допомогу у встановленні операційної системи та драйверів і програмного забезпечення.
golf2109@gmail.com
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Штатним відновленням системи Windows краще не користуватися. Не дуже якісна ця функція.
Вікторе Івановичу, як на мій погляд найраціональнішою є пропозиція Віталія - в найближчий час скористуватися допомогою спеціаліста. Щоб зберегти напрацьоване - свою конфігурацію системи, свій набір програм та налаштувань.

Якщо самостійно - можна протестувати залізо, наприклад, програмами "Аида" чи "Еверест".
Візуальна перевірка - зняти кришку системного блоку і подивитись на материнську плату - чи не понадувались конденсатори. Є така біда у наших компів після 2-5 рокув експлуатації.
Поверхню вінчестеру (чи не збирається "сипатись") можна перевірити спеціальними програмами- тестами. Вони є на сайтах виробників, запускаються з дискетки, з-під ДОСу.
Віруси перевірити - як на мене, найкраща "швидка допомога" - це launch.exe (інше ім`я cureIt) від Dr.Web. Ще мені подобається stinger.exe
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Вікторе Івановичу, я теж лише сьогодні відновила комп’ютер після виходу з ладу, викликаного вірусною атакою, якої мій антивірус Нортон «в упор» не бачив, хоча не побачити було важко — адже кожні кілька секунд запускався браузер і відкривалася сторінка якогось тоталізатора, а потім почали «сипатись» системні файли. Довелося переформатувати диск та перевстановити операційну систему. І хоча мені знадобилося менше часу на відновлення основного програмного забезпечення, та я всерйоз задумалася, що треба-таки робити копію встановленого ПЗ програмою Acronis або чимось подібним, бо резервні копії даних я роблю, а ось ПЗ що кілька років перевстановлюю вручну. Ще ніколи такими засобами не користувалася, та явно слід, бо віруси все нахабнішають, а час коштує навіть більше за гроші.
Оля
Записаний

Олександр

• Гість

Я ще НІКОЛИ не переустанавлював ОС (5 років тому придбав комп\\\'ютер). Теж маю десятки програм. Збільшив оперативну пам\\\'ять з 1 до 2 Гб рік тому. Он-лайн оновлюю Віндоус, правда не все оновлюється і вже було багато випадків зависання системи, яка запускалась тільки "гарячим перезапуском". Тому якщо після чергового автоматичного оновлення система "пішла вразнос" - краще дійсно зробити "відкат".
Щодо антивірусів, то найкраща програма - "avast!". Все контролює і БЕЗКОШТОВНА. Але: ДУЖЕ ВАЖЛИВО, щоб антивірус на комп\\\'ютері був ОДИН, інакше будуть конфлікти і не просто будуть віруси, а ОС може взагалі НЕ ГРУЗИТИСЬ!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Дякую усім, хто відгукнувся на нештатну ситуацію з моїм комп\\\'ютером. Працюю в Інтернеті з використанням ноутбука, що не дуже зручно. Підключати-переключати зовнішні пристрої (клавіатуру, монітор) також незручно. Як виявилося, нестійка робота стаціонарного ПК пов\\\'язана саме з мережею Інтернет. Як тільки відключаюся від неї - симптоми типу зависання, збої оперативної пам\\\'ті, раптова поява синіх екранів з діагностикою білими літерами про несправність оперативної пам\\\'яті, попередження про помилки в невідомій прикладній програмі, яка буде знята з пропозицією повідомити Майкрософт, не проявляються, принаймі з півгодини можна набирати тексти в MS Word більш-менш спокійно. Однак при підключенні до Інтернету, навіть без активації браузера чи поштової програми Аутлук Експрес, з\\\'являється неприємна діагностика з посиланням на swchost.exe. Очевидно, щось сталося з драйверами підтримки доступу до мережі. Було мало часу для детальних досліджень. Ще один симптом - сповільнена реакція клавіатури, час від часу запускаються невідомі процеси, яки забирають ненадовго (на секунду) усі 100% робочого часу процесора, обслуговування клавіатури гальмується. Пальці клацають по клавішах, а символи не сприймаються. Словом, неполадки.
Щодо жорсткого диску - у мене їх два, невеликої ємності, по 80 Гбайт. Маю ще виносний "My Book"на 1 Терабайт, але незручний, повільно працює, потребує додаткового джерела електроживлення.
Тобто вихід один - потрібно відновлювати систему настольного ПК, здійснити глибоку діагностику. Але так, щоб не інсталювалася операційна система з досить надійного дистрибутиву - такого мені ще не траплялося.
Крім того, доводиться регулярно, щороку, проводити профілактику системи охолодження центрального процесора Інтел. Через деякий час щілини в радіаторі охолодження заповнюються пилом, який нагнітає вентилятор, і температура чіпа мікропроцесора досягає критичної межі. Доводиться знімати радіатор разом з вентилятором, роз\\\'єднувати їх механічно, промивати під гарячою водою, сушити, збирати наново. Після цього працездатність системи охолодження відновлюється. Таку операцію виконав учора вдруге. Наслідки на перший погляд позитивні, принаймі температура процесора знизилася.
Записаний

Олександр

• Гість

Схоже на проблеми з оперативною пам\\\'яттю - може треба збільшити обсяг файла підкачки?
Спробуйте зробити дефрагментацію диска, якщо "відкат системи" не допоможе.
Ну і, звісно, треба перевірити на віруси. Рекомендую "avast!" - вона постійно самооновлюється "он-лайн", швидка, надійна, безкоштовна. Тільки спочатку треба деінсталювати всі інші антивіруси.
Радіатор охолодження ніколи не розбирав і не мив .
Записаний

Алексей

• Гість

Могу предложить свои услуги на совершенно бесплатной основе по анализу и переустановке всего, при необходимости, предоставлению рекомендаций с сохранением всей информации, которая там сейчас есть. Займет один день. Лучше - в выходной.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Дякую, Олексію, я звик все робити самостійно. Повідомив лише для відома учасників Форуму з огляду на можливість повторення подібної ситуації у них. А також для виправдання моєї додаткової зайнятості. Як вийду з цієї ситуації - повідомлю.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email