'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Продовження теми \"Добігли домофонщики і до нашого буди...  (Прочитано 2148 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Тетяна Academia

• Гість

Продовження теми "Добігли домофонщики і до нашого будинку". Звіт про досудовий спосіб вирішення проблеми.
Отримали від домофонщиків відповідь на вимогу надати по 5-10 ключів. Відмовились. Запропонували нам по одному ключу, а інші - покупати. Намагались тихцем поставити двері і підключити замок. Етап викликів міліції, криків, сварок пройдений. В усному вигляді міліція заборонила підключати замок. Міліцейський протокол так і не складений.
Віднесла сьогодні керівництву домофонщиків претензію з вимогою надати код для доступу без ключів. Претензія з копією держорганам по списку (прокуратура, РВВС, захист прав споживачів, райдержадміністрація, комунальники).
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Поспілкувалась з керівництвом домофонної фірми. Будуть розглядати вимогу.
При цьому вони намагаються зобов`язати нас не розголошувати код. Я повідомила, що такого не буде, що код береться для повідомлення друзям і родичам.
Ще намагаються повісити на нас відповідальність за несанкціонований вхід до будинку сторонніх осіб (начебто через те, що ми їм повідомимо код). Бомжі,крадії і таке інше. Я повідомила, що цієї відповідальності на себе не беру.
Код вимагаю для усунення перешкод в користуванні власною квартирою і користуванні співвласністю - вхідними дверима.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Все правильно. Слід було б лише поставити до відома домофонщиків, що електронні ключі - "таблетки" безпроблемно копіюються при наявності хоч би одного з оригіналів, але за певну плату - біля 20 грн. Тобто, забезпечити секретність коду доступу до будинку у такий спосіб, як вони собі уявляють, неможливо. Ви можете замовити собі потрібну кількість копій за власні кошти та збільшити позовні вимоги на сплачену суму, а також збільшити вимоги щодо компенсації моральної шкоди. Заодно дайте їм адресу цього сайту, нехай повивчають існуючу практику та законодавство у цій сфері.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Адресу цього сайту прорекламувала. Світло знань несемо в маси!
У мене питання - як коректно оформити отримання коду. Прошу коментарів.
Я бачу це у вигляді аткту приймання - передавання.З підписом домофонщиків і всіх заявників. Готуватиму сама. Щоб не було ніяких "зобов`язань про нерозголошення і підписок про невиїзд".
Технічне питання - чи можуть домофонщики в процесі експлуатації змінити цей "технологічний код"? Щоб ми не залишились перед закритими дверима без ключів.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Чи слід в акті приймання прописати зобов`язання фірми виїхати і надати новий код або безкоштовны ключі у випадку, якщо наданий код не працюватиме?
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

В рамках спілкування з домофонщиками - замальовка з натури.
Понеділок, 09:30, в приймальні фірми чекають троє,всі за ключами, бо поламалися. А ключів немає. Одна жіночка з п`ятниці чекає. Вдруге приїхала. І вдруге - "нема ключів, приїздіть пізніше". І додому потрапити не може.
На вимогу прислати кур`єра - відповідь фірми "Тоді це буде коштувати дорожче"
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Отримані відповіді домофонщиків і претензії будуть викладені трошки пізніше.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Відносно повідомлення "Понеділок, 09:30, в приймальні фірми чекають троє, всі за ключами, бо поламалися. А ключів немає..." - сумніваюсь, що таке можливо. Ключі доступу виготовлені по антивандальній технології фірми Даллас, поламати чи зіпсувати їх важко без спеціального високовольтного обладнання (витримують 30 тис. вольт елекричної напруги). Крім того, при наявності запрограмованих ключів з іншими кодами останні можна внести в пам\\\'ять контроллера доступу. Було б бажання. Можна також купити незапрограмовані ключі, вони доступні у вільному продажу, і запрограмувати клони наявного ключа. Для фахівців з електроніки це не проблема. Якщо пам\\\'ятаєте, у нашому будинку "домофонщики" були вимушені видати безкоштовно півтора десятки ключів. Крім того, я розібрався з цією схемотехнікою, і можу самостійно вийти зі скрутного становища без 2-годинного очікування (нонсенс!).
Записаний

Тетяна Academia

• Гість

Я бачилав тій фірмі знервованих клієнтів, які вдруге приїхали купити ключі (була фраза "бо старий розмагнитився"). До суті проблеми не докопувалась. Але фірма з якихось причин не могла їм продати нових ключів.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email