'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Підкажіть, будь-ласка, чи можу я подати позов на захист  (Прочитано 4180 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

serg

• Гість

Підкажіть, будь-ласка, чи можу я подати позов на захист прав споживачів на бездіяльність правління ЖБК (не бажають укладати договори на надання послуг з 2006 року) і виставити до них зобов\\\'язання сплатити матеріальну шкоду, заподіяну аварією батареї опалення? Чи це два різні позови?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ви маєте право об\\\'єднати кілька вимог до одного й того ж відповідача в одному позові.
Записаний

serg

• Гість

А яким чином тоді сплачувати держмито, якщо в першому випадку звільняється Позивач, а в другому - ні?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Оскільки обидві вимоги підпадають під дію ЗУ "Про захист прав споживачів", то держмито не підлягає сплаті. В кінці позовної заяви слід послатися на цю норму. Вона також передбачена і в Декреті Кабміну "Про державне мито".
Записаний

serg

• Гість
Дуже вдячний!
« Reply #4 : 10 Листопада 2009, 18:15:11 »

Дуже вдячний!
Нарешті і я змушений подавати позов, але для цього поштовхом стала аварія!
Записаний

Юрій

• Гість

Правління ЖБК не є виконавцем послуг і воно не зобов\\\'язане укладати договір з членом ЖБК.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
На 5 Юрій - Київ - Ukraine 2009-11-10 23:58:22
« Reply #6 : 11 Листопада 2009, 08:35:46 »

На 5 Юрій - Київ - Ukraine 2009-11-10 23:58:22
Правління дійсно не є виконавцем послуг, а лише статутним (виконавчим) органом юридичної особи. А ЖБК є юридичною особою, балансоутримувачем і управителем житлового комплексу (будинку, споруд, прибудинкової території, якщо вона визначена). Відповідно до ст. 29 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" балансоутримувач будинку зобов\\\'язаний укласти з мешканцями типові договори на надання житлово-комунальних послуг. Якщо ЖБК не є виконавцем певних послуг, то він знаходить собі іншого виконавця, укладає з ним договори, і має право уповноважити його на укладання договорів з мешканцями.
Інші права та обов\\\'язки балансоутримувача/управителя/виконавця встановлені у ст.ст. 19, 21, 24, 25 цього Закону.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Порядок визначення виконавця ЖКП у житловому фонді затверджений Наказом Держжитлокомунгоспу України 25.04.2005 р. № 60, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 19 травня 2005 р. за № 541/10821.
Пунктом 1.5 Порядку встановлено, зокрема, що власник (власники) житлових будинків може (можуть) визначити виконавців всіх або окремих ЖКП, а також уповноважити на вирішення цього питання виконавця послуги з управління будинком, спорудою або групою будинків.
Згідно з абзацем 2 п. 3.2 Порядку, якщо виконавець послуг з управління будинком не може визначити виконавця інших комунальних послуг, він надає ці послуги власними силами.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Мій досвід боротьби за права споживачів житлово-комунальних послуг показує, що балансоутримувачі житлового фонду незалежно від форми власності (ЖБК, ОСББ, КП) всілякими способами ухиляються від дотримання вимог ст. 19, 29 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". За невеликими винятками змусити їх на укладання Типових договорів про надання ЖКП вдається лише у судовому порядку. Та й то судові рішення добровільно не виконуються, а тому доводиться звертатися до державної виконавчої служби для примусового виконання. Мені свого часу довелося пережити біля десятка судових процесів з цього приводу у власних інтересах, інтересах своїх родичів та сусідів по будинку. Нарешті, маємо укладені договори. І нічого поганого від цього нікому не сталося. Навпаки, усі учасники судових процесів вельми задоволені.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
На 8 gro-za - Київ - Ukraine 2009-11-11 09:26:33
« Reply #9 : 11 Листопада 2009, 13:56:55 »

На 8 gro-za - Київ - Ukraine 2009-11-11 09:26:33
А головне, після цього усі учасники судових процесів зберегли нормальні людські стосунки. Ціна питання становить біля 70 тис. грн. Саме таку суму вдалося стягнути з КП УЖГ Солом\\\'янського району м. Києва за судовими рішеннями. Тут і повернені зайво нараховані/сплачені кошти за ЖКП, і відшкодована моральна шкода, і штрафи за невиконання судових рішень.
Деякі керівники ЖЕО не визнають силу права. А от право сили їм до вподоби. Поважають сильного. Сила у цих 70 тис. гривень.
Записаний

serg

• Гість

На 5 Юрій: тут дуже слизький термін "член ЖБК", оскільки я придбав квартиру не з самого початку існування самого кооперативу, хоча й писав заяву на прийняття до його членів. В одному випадку Правління коли йому зручно каже: "Ви не член ЖБК, а заяв Ваших на вступ немає (це можна дуже просто зробити\\загубити та ін.), в інших випадках спирається на тверження, що всі мешканці - члени ЖБК.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email