| Розшифровка диктофонного запису (фонограми) судового засідання від 17.09.2008 р.Справа про адміністративне правопорушення за зверненням Печерського РУГУ МВС у м. Києві. Міліція правопорушником вважає відомого борця проти свавілля Захарченка Г.О.
Розшифровка диктофонного запису (фонограми) судового засідання від 17.09.2008 р. у справі про адміністративне правопорушення за зверненням Печерського РУГУ МВС у м. Києві. Міліція правопорушником вважає відомого борця проти свавілля Захарченка Г.О. Інцидент частково висвітлений на Форумі цього сайту. Додаткова інформація має бути опублікована у газеті "ВВ" за 24.09.2008 р.
Назва файлу: 2008091725.sud.nad.zaharchenko.f1.doc Місце події: Печерський районний суд м. Києва. Дійові особи: Суддя, секретар судді, Дільничний інспектор міліції (ДІМ), свідок, затриманий Захарченко Г.О. (Г.О.), дружина Г.О., журналіст газети ВВ.
ПОЧАТОК. Дільничний інспектор міліції (ДІМ): Очки я вам их не разбивал (рос.) 8:10 Суддя: Судове засідання оголошується відкритим. 51 і 185 частиною Кодексу України про адміністративні правопорушення. Особа, яка склала протокол: Савчук Олександр Миколайович – дільничий інспектор Печерського районного управління 286 65 54. Свідок - понятий Роботяг Олександр Іванович 1 січня 1954 року хімлаборант заводу «Арсенал». Охорони порядку і державного кордону Київ, Челябінська, 15, кв. 29 11:34 Суддя: Савчук і понятий, прошу почекати в коридорі. Захарченко, піднімайтеся. Роз’яснюю ваші права 268 КУпАП . Суддя Мосьондз, секретар Табала. Стаття 185, 51 передбачає також у вигляді адміністративного арешту, ведеться протокол судового засідання. Ви знаєте, яка справа розглядається? Відомо Вам? 13:05 Суддя: Що складено два протоколи про адміністративні правопорушення? Захарченко Г.О. (Г.О.) :Невідомо Суддя: Невідомо? 13:15 Суддя: 16.09.2008 року складено відносно Вас протокол про адміністративне правопорушення частини першої статті 51 КУпАП відповідальність за дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки штраф від 3 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виконання робот, але оскільки ви не працюєте, то до вас неможливо застосувати цю санкцію 14:01 Суддя: Або арешт до 15 діб 14:05 Суддя: Крім того, 16.09.2008 року відносно Вас складено адміністративний протокол за статтею 185 КУпАП яка передбачає відповідальність за вчинення злісної непокори законному розпорядженню працівника міліції або члена громадського формування з охорони громадського порядку у вигляді штрафу від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт до 15 діб. Що можете пояснити з приводу обставин, які Вам відомі? 14:53 Суддя: Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, складеного за частиною першою статті 51 КУпАП, 29.08.2008 року по бульвару Дружби народів в місті Києві, 28. Захарченко таємно заволодів зеленими насадженнями, а саме айстрами багаторічними на загальну суму 264 гривні. 15:16 Суддя: Це один протокол. Є матеріали. Які до цього протоколу додаються. На яких ґрунтується висновок особи, яка склала протокол про правопорушення 15:35 Суддя: Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, складеного за статтею 185 КУпАП, 16.09.2008 року о 17:20 по вулиці Кіквідзе, 4а в місті Києві був затриманий громадянин Захарченко, який вчинив злісну непокору працівникам міліції, чіплявся за форменний одяг, виражався нецензурною лайкою, намагався провокувати бійку. Ваші дії інкримінуються за статтею 185 КУпАП, частиною першою. Хоча передбачається відповідальність тільки за однією частиною першою. 19:31 Суддя: Що можете пояснити по першому епізоду – факту крадіжки Г.О.: Людина, яка має свою думку, її ображають, принижують, її кидають в камеру. Я робив зауваження по поводу того, що не лайтесь, не куріть. Я астматик. 20:07 Суддя: Скажіть. Будь, ласка, а докази. Ваша дружина знімала? Г.О.: Так. Суддя: Є у Вас відео? Г.О. Так, так. Зараз, нажаль розрядився. Суддя: Є у Вас відео? Г.О.: Так, так. Фотознімки. Фотознімки і свідки. Суддя: Не треба.Повернення справи на доопрацювання з наступних причин. Оскільки ви не знайомі з адмінпротоколом по статті 51, що може спричинити порушення ваших прав на захист, і, як суд розуміє, ви бажаєте запросити адвоката. Г.О. Так, ваша честь. Суддя: Відсутні ваші підписи в протоколі і дані про те, що вам відомо по статті 51. Г.О. Так, ваша честь. Суддя: По статті 185 є в протоколах замалювання. Суду невідомо з приводу чого Г.О. А я робив зауваження з цього приводу: «Що за виправлення, що за витерки?» 21:23 Г.О. Мені сказали: «Це не ваше діло». Суддя: Відсутні також підписи в протоколі судового засідання. Не заперечуєте з приводу того, щоб надіслати матеріали на доопрацювання? Г.О.: Так, я не заперечую. Суддя: З врахуванням того, щоб дослідити також докази Вашої невинності. Г.О. На Ваш розгляд, Ваша честь. Суддя: З урахуванням думки учасників процесу, суд ухвалює направити матеріали адміністративної справи Захарченка за статтею 51 КУпАП частиною першою та 185 до Печерського РУ на доопрацювання. 21:58 Г.О.: А докази можна долучити? Суддя: Будь ласка долучайте. Г.О. І якщо можна ... (суддя видаляється)
(Заходить ДІМ, кидає на стіл пакунок з вилученими речами Захарченка Г.О.) Г.О. (вимагає скласти акт про пошкодження мобільного телефону, виникає суперечка): Щоб ви розписалися. Я скажу що Ви не отдавали. 23:33 Г.О.: Я скажу що Ви не отдавали. ДІМ: В якому стані? В якому стані? Г.О. Я скажу що Ви не отдавали. ДІМ (відмовляється складати акт): Ну що? Г.О. Викликайте зараз сюди міліцію. Викликайте зараз сюди міліцію. Викликайте зараз сюди міліцію. Як це так? (До дружини): Наташа, іди сюда. Оце мусора, оце мусора. ДІМ: Нате (кинув мобільний телефон на стіл). Г.О. Хоча б сказав, вибачте трошки. Працівник суду може бути свідком? Працівник суду може бути свідком? Журналіст: Так. Що у такому стані передано. Склад того що повертається і якісний стан. Г.О.: Лейтенант міліції, руки чорні. Він хвилюється. (...) КІНЕЦЬ.
2008-09-23 |