'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Справки из ЖЭКа для должников  (Прочитано 6143 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Киевлянка

• Гість

Доброго всем дня!  :)
Собираюсь в ЖЭК за справкой, но имею долг за ком.услуги. У нас там везде висят страшилки, что должникам справки не предоставляются. Мне почему-то кажется, что это не законно. Прошу тех, кто знает, дать ссылку на документ, который бы подтвердил мое предположение. Или опровергнул :-\
Спасибо!

Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Re: Справки из ЖЭКа для должников
« Reply #1 : 29 Березня 2010, 19:03:11 »

Доброго всем дня!  :)
Собираюсь в ЖЭК за справкой, но имею долг за ком.услуги. У нас там везде висят страшилки, что должникам справки не предоставляются. Мне почему-то кажется, что это не законно. Прошу тех, кто знает, дать ссылку на документ, который бы подтвердил мое предположение. Или опровергнул :-\
Спасибо!
На них посилання на законодавство не діють, бо вся їх діяльність є незаконною. З іншого боку, довідки по Формі №3 є рудиментом радянської влади, вони не мають ознак юридично значимого документу. Можете послати запит до міліції і підтвердити реєстрацію свого місця проживання.
Записаний

Киевлянка

• Гість
« Reply #2 : 29 Березня 2010, 19:13:38 »

Вікторе Івановичу, але мені потрібна довідка про кількість зареєстрованих у квартирі, щоб спробувати укласти договір з Київгазом, не встановлюючи лічильник  :o
Записаний

dimaden

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #3 : 29 Березня 2010, 23:25:27 »

Вікторе Івановичу, але мені потрібна довідка про кількість зареєстрованих у квартирі, щоб спробувати укласти договір з Київгазом, не встановлюючи лічильник  :o

Я уже писал где-то в вашей теме, что Киевгаз не смог мне доказать никакими НПА, что мне нужно для подписания с ними договорам по ПКМУ №938 принести им справку из ЖЭКа (для меня этой организации вообще официально не существует), чтобы они могли по ней узнать количество прописанных. Особенно исходя из тех предположений, что в этой квартире есть 3 владельца, 0 прописанных, и как бы они вообще заключили бы со мной договор этот, если бы я им таки Ф3 принес - никому не известно.....
Вы должны придти к ним и написать заявление на "укладення договору". В нем указать, что договор должен быть Типовой по ПКМУ №938 и что Ф3 у вас нет, никогда не было, и не будет, и никакими НПА не установлено, в том числе той же ПКМУ №938, что ее надо иметь.
А самое главное, зачем ее иметь - если даже вы Ф3 принесете, и там будет указано, что зарегестровано 10 человек, вам сделают Договор на 10-х, но проживать там будет, к примеру, 40 человек. Я не знаю механизмов, согласно которым КиевГаз сможет наказать вас (хотя причем тут вы?) или ЖЭК за несоответствие количества прописанных/зарегестрированных и реально живущих.
А вот когда вы (и все остальные владельцы) поставите свои подписи под Договором, где будет указано, что вас есть 10 человек, а при проверке выяснится, что 40 - тогда это есть нарушение условий Договора, и будут санкции...
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #4 : 30 Березня 2010, 18:55:01 »

Цитувати
договір з Київгазом, не встановлюючи лічильник 
якщо споживання без лічильника, то Київ газу потрібно знати кількість зареєстрованих осіб у квартирі.

цитую типовий договір по ПКМУ №938 -2006р.:

Цитувати
  1. Виконавець     зобов'язується     безперервно     надавати споживачеві,  членам його сім'ї та іншим особам,  зареєстрованим у квартирі,  приватному будинку, послуги з постачання природного або скрапленого газу;
 4. Вид споживання природного газу, що визначається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 червня 1996 р. N 619 ( 619-96-п ) "Про затвердження  норм  споживання  природного  газу населенням  у  разі відсутності газових лічильників" (далі - норми споживання),  та кількість  осіб,  зареєстрованих   у   квартирі, приватному  будинку,  зазначаються  у  додатку  до  договору або в розрахунковій книжці/платіжному документі споживача.
24. За  відсутності  лічильника  газу  розрахунок  за  надані послуги проводиться за встановленими тарифами (цінами)  відповідно до норм споживання.
.

правда в переліку документів дійсно нема довідки про склад сім`ї .

Цитувати
40. Для  оформлення  договору  або  внесення  змін  до  нього споживач на вимогу виконавця повинен подати такі документи:

документ, що   посвідчує   особу   споживача   (для  громадян України - паспорт громадянина України  або  тимчасове  посвідчення громадянина  України,  видане  у  зв'язку  з втратою паспорта чи у зв'язку  з  прийняттям  громадянства  України;  для  іноземців   - національний паспорт або документ, що його замінює);

довідку про присвоєння ідентифікаційного коду (за наявності);

технічний паспорт на будівлю або домову книгу;

документ, що   підтверджує   право   власності  на  квартиру, приватний будинок або користування ними. 

але цей пунк це приклад "як треба по дебільному писати"  бо технічний паспорт на будівлю не замінює домову книгу це зовсім різні документи. технічний паспорт на будівлю і є  документ, що   підтверджує   право   власності  на приватний будинок, а домова книга є документом у якому ведеться облік зареєстрованих осіб ( тому для приватних будинків довідка і не потрібна все є в домовій книзі). а от що в квартирах нема аналогу домової книги забули.

відповідно до Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 9  грудня  1999  р.  N  2246    ( 2246-99-п )
(  п. 11)

Цитувати
11. У разі відсутності лічильників газу плата  за  послуги  з газопостачання    розраховується    відповідно   до   встановлених законодавством норм споживання та цін на газ.

обов`язок споживача

Цитувати
у разі відсутності лічильника газу  письмово  повідомляти  не пізніше  ніж у місячний строк газопостачальне підприємство про всі зміни, що стосуються видів споживання природного газу

норми споживання за відсутності лічильника розраховуються саме від кількості зареєстрованих осіб. бо відповідно до ПКМУ № 619  є така одиниця виміру як " куб. метрів х людино-місць "

а що до ЖЕКу то читайте вище В.І.

Цитувати
Можете послати запит до міліції і підтвердити реєстрацію свого місця проживання

« Останнє редагування: 30 Березня 2010, 19:03:33 від Юрій Васильович »
Записаний

Киевлянка

• Гість
« Reply #5 : 30 Березня 2010, 21:30:12 »

dimaden, спасибо за пошаговую инструкцию, она, как всегда, в тему!  :)

І Вам, Юрію Васильовичу, дякую! Я саме тому і задавала це питання, що вичитала в постанові про "кількість  осіб,  зареєстрованих   у   квартирі". Хочу спробувати відвідати газовиків з квитанцією за компослуги - там теж вказано, на скількох осіб ведуться нарахування, є моя адреса та прізвище. Вам від мене окрема ВЕЛИКА ПОДЯКА за Ваші докладні відповіді та ще й доступною мовою.  :)
Записаний

dimaden

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #6 : 30 Березня 2010, 21:45:25 »

Хочу спробувати відвідати газовиків з квитанцією за компослуги - там теж вказано, на скількох осіб ведуться нарахування, є моя адреса та прізвище.

Когда я первый раз попал в КиевГаз (кстати, вы в какую филию обращаетесь?), мне сказали, что можете приносить что угодно, а нам компьютер не даст заключить договора с клиентами без счетчиков, так как там таких вообще нет, и перестаньте морочить нам голову...
Тем более, в КиевГазе увидят, что в этих же квитанциях уже есть отдельной строчкой платеж за газ.......
Отдельной историей, как мне потом сказала в "приватной беседе" начальник, являются платежи населения - либо через ГИВЦ кругами в КиевГаз, либо напрямую по расчетным книжкам.... Так вот, по идее, КиевГаз заинтересован, чтобы все платежи шли напрямую на их спецсчет. Но ведь руководство КиевГаза и руководство КиевЭнергоХолдинга/КМДА/ГИВЦ - одни и те же самые люди. Поэтому КиевГаз одновременно заинтересован в обратном - чтобы как можно большее количество платежей шло мимо спецсчета - а именно на счета подставной конторы, коей является ГИВЦ....
Потом, кроме возможности "крутить" и банально воровать эти деньги, КиевГаз рапортует в КМДА о плохой динамике платежей, происходит это, обычно, перед отопительным сезоном, когда газа катастрофически не хватает, и бюджет выделяет безвозмездно, то есть даром, кучу сотен миллионов КиевГазу на "поддержку штанов"... Из нашего с вами кармана........ Широким жестом...........
Записаний

Киевлянка

• Гість
« Reply #7 : 30 Березня 2010, 22:27:54 »

кстати, вы в какую филию обращаетесь?
[/quote]

Шевченковского района, на Гоголевской. А Вы были на Василенко, от Соломенского?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #8 : 31 Березня 2010, 12:54:49 »

Шановна, Киевлянка. що до
Цитувати
Хочу спробувати відвідати газовиків з квитанцією за компослуги - там теж вказано, на скількох осіб ведуться нарахування, є моя адреса та прізвище.

якщо Ви вже є в базі данних Київгазу (просто у Вас договору не було), то дійсно вимагайте укласти договір без надання довідки бо кількість мешканців вже в Київгазі є і якщо вона не мінялася то й підтверджувати її повторно жоден нормативний акт Вас не зобов`язує ( от як би Ви заявляли про наявність змін, або реєстрували  отримані пільги тоді підтвердження цих фактів було б потрібне) та й формально "довідки" у переліку немає. тож спробуйте, тільки дійте упевнено і наполегливо!
щодо інформації dimaden:

Цитувати
мне сказали, что можете приносить что угодно, а нам компьютер не даст заключить договора с клиентами без счетчиков, так как там таких вообще нет, и перестаньте морочить нам голову...

відмовити в укладенні договору через відсутність (чи навпаки наявність) лічильника права не мають. відповідно до Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 9  грудня  1999  р.  N  2246

Цитувати
4. Послуги з газопостачання надаються споживачеві на підставі договору,  що  укладається  ним  відповідно  до типового договору, затвердженого  у  встановленому порядку. { Абзац перший пункту 4 в редакції Постанови КМ N 938 ( 938-2006-п ) від 05.07.2006 }
     Договір   підписується   газопостачальним   підприємством   і споживачем   протягом   14   календарних   днів  з  дня  отримання відповідної заяви від споживача. { Пункт 4 доповнено новим абзацом згідно з Постановою КМ N 165 ( 165-2010-п ) від 17.02.2010 }
    Газопостачальні   підприємства,   що   здійснюють  постачання природного газу на закріпленій території, не мають права відмовити споживачеві,  об'єкти  якого  розташовані  на  цій  території,   в укладенні договору.

можливо це є прихована форма тиску з метою забезпечити встановлення лічильників за кошти споживачів. але в будь якому разі відмову в уладенні договору можете оскаржити в судовому порядку.
« Останнє редагування: 31 Березня 2010, 12:56:53 від Юрій Васильович »
Записаний

Киевлянка

• Гість
« Reply #9 : 01 Квітня 2010, 00:00:43 »

Дякую Вам, Юріє Васильовичу! Дійсно, за цією Постановою мені не мають права відмовити в укладанні Договору. Залишилось лише вирішити проблему з кількістю людей.
Ви дивовижно безкорислива людина, до того ж, компетентна і добре вмієте пояснювати незрозумілі речі. Бажаю Вам, щоб на Вашій дорозі завжди зустрічались такі позитивні люди!  :)
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email