'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Ганна Герман - проти газети \\\"ВВ\\\"  (Прочитано 1790 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ганна Герман - проти газети \\"ВВ\\"
=========================
Вчора, 24.10.2007 р. під головуванням судді Оніщука М.І.завершилося попереднє судове засідання у Печерському районному суді м. Києва за позовом Ганни Герман до шеф-редактора газети \\"ВВ\\" Ігоря Ткаленка та видавця цієї газети ТОВ \\"Інститут економічних реформ\\".
Нагадаю, що Ганна Герман вимагає від видавця \\"ВВ\\" відшкодування моральної шкоди у сумі 100 тисяч грн., а також спростування \\"неправдивої\\" інформації, що ганьбить її честь, гідність та ділову репутацію.
Перше враження від початкового етапу судового процесу. Головуючий суддя веде його коректно, чітко дотримується вимог ЦПК (ст. 130), не тисне на учасників судового процесу. Навіть дозволив здійснювати у залі судового засідання відео- та фотозйомку, забезпечив на вимогу сторони відповідача повне фіксування процесу технічними засобами (звукозапис).
Інтереси Ганни Герман представляє вже третій представник - молода адвокатеса. Заперечувала проти того, щоб її зображення було зафіксовано на відео- чи фотодокументах. Суддя задовольнив її бажання, а також заборонив фотографувати склад суду.
Виникли певні труднощі з отриманням копії технічного запису на компакт-диск. На жаль, наші судді ще не звикли, що фіксування на вимогу сторони здійснюється в першу чергу в інтересах учасника процесу, а не в якихось інших. Для отримання копії технічного запису потрібно біля 3 хвилин дорогоцінного часу працівника апарату суду. Але цього часу НЕ ВИСТАЧАЄ. Тому нам обіцяли скопіювати техзапис лише в середу, 31.10.2007 р. Як тільки копія буде отримана, фонограму цього засідання я опублікую, усі бажаючі можуть прослухати.
Інтереси \\"ВВ\\" та шеф-редактора захищають два представники, у тому числі Ваш покірний слуга. Був присутній також співвідповідач - Ігор Ткаленко. Те, що відбувалося у суді, його поки-що не дуже бентежить.
Та й справді - підстави для позову надумані, висмоктані з пальця. Про це чітко зазначено в запереченнях сторни відповідача.
Крім того, якщо керуватися формальною логікою, можна викласти такі судження:
1) Усі політики брехливі.
2) Ганна Герман - політик.
3) Отже, Ганна Герман - брехлива.
Якщо це так, то про яку честь та гідність у такому випадку можна говорити?
Розгляд справи по суті призначений на 08 листопада о 10:30 у суді за адресою Хрещатик, 42, кабінет судді - № 34.
Запрошую усіх бажаючих послухати та подивитися. На жаль, сама Ганна Герман уникає публічності, у судові засідання не з\\\\\'являлася. Але наступого разу подамо клопотання постановити ухвалу прпо обов\\\\\'язкову участь її у судовому засіданні, оскільки її представник навряд-чи зможе обґрунтувати, у чому полягає ділова репутація Ганни Герман, яким чином була завдана їй моральна шкода на суму 100 тис. грн., чи вистачить цієї суми для повного відновлення здоров\\\\\'я, приведення психічного стану до норми, а також відновлення честі та гідності.
А взагалі-то я позаздрив Ганні Герман. Подумайте тільки, не маючи ніякої юридичної підготовки та практичного досвіду у судочинстві, винайшла спосіб заробляти гроші, які перевищують її доходи від звичайної діяльності. От би й мені так - знайти якусь газету та стягнути з неї таку-саму суму грошей. Мій онук заявив, що такої суми йому б вистачило для купівлі морозива та безалкогольного пива до досягнення повноліття.
А ще я позаздрив Ганні Герман, коли дізнався з її уточненого позову, що депутатська квартира їй не потрібна, і не ради неї вона покинула \\"Радіо Свобода\\" та пішла служити до Януковича. Ганна і без цього навчилася отримувати квартири за безцінь - купила у 2001 році за власні гроші і за дуже вигідною ціною - по 48 доларів США за квадратний метр. От мені б так!
Але ні. Доля розпорядилася інакше. Я вважав за щастя, коли мені вдалося у тому ж 2001 році придбати квартиру шляхом інвестування ще не закінченого будівництва за ціною 500 доларів за квадратний метр. Як бачите, помилявся, не в грошах щастя, а у їх кількості.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Фотознімок з залу судового засідання:
« Reply #1 : 25 Жовтня 2007, 13:07:11 »

800 x 600, 53 кБ
Фотознімок з залу судового засідання:
Записаний

gro-za