'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу!  (Прочитано 1666 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Valery

• Гість
Шановний Вікторе Івановичу!
« : 25 Жовтня 2007, 15:05:11 »

Шановний Вікторе Івановичу!
Дуже прошу викласти перелік фірм/організацій що виконують роботи з проектування та встановлення теплолічильників.
Дуже вдячний.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Такий повний перелік очевидно ніхто невзмозі надати. Будь-яка фірма, яка отримала відповідну ліцензію на виконання будівельно-монтажних робіт, має право встановлювати теплолічильники та інші прилади обліку. Але не кожна з них займається подібною діяльністю. Для цього є декілька причин. По-перше, встановлення теплолічильника у багатьох випадках вимагає втручання у внутрішньобудинкові мережі центрального опалення. Якщо мережі застарілі, давно не обслуговувалися і не ремонтувалися, то таке втручання може привести до аварій, залиття помешкань. Нікому не хочеться ризикувати, але нікому не хочеться й своєчасно ремонтувати ці мережі. По-друге, встановлювати теплолічильник у квартирі з великими тепловтратами, з неефективними радіаторами опалення та без засобів регулювання споживання тепла економічно невигідно. По-третє, фірми не хочуть брати на себе відповідальність за юридичне оформлення процедури прийняття лічильника на абонентський облік, покладаючи це на замовника. По-четверте, не кожний замовник володіє необхідними юридичними знаннями для самостійного подолання опору житлово-експлуатаційних організацій навіть на етапі постановки лічильника на абонентський облік.
Я можу повідомити, які фірми з мені відомих займаються відповідною діяльністю (при певних застереженнях): це "Аква-Україна", "Укрсервісмонтаж", "Будмережажитлосервіс", "Тріггер" та інші.
Я мав справу з трьома фірмами цього переліку. Як правило, усі монтажні роботи та узгодження юридичних питань брав на себе особисто. А фірма по-суті обмежувалась перевіркою виконаних мною робіт, після чого підписувала договори та акти про виконання робіт. Ризик був незначний, бо трубопроводи в квартирах ще не настільки проржавіли, щоб побоюватися за їх цілісність. Крім того, фірми були упевнені, що у випадку непорозумінь я беру на себе повну відповідальність. Ну хто ж після цього відмовиться, особливо, якщо ще заплатити за виконані роботи?
Записаний

Valery

• Гість
Дуже вам вдячний.
« Reply #2 : 26 Жовтня 2007, 12:21:17 »

Дуже вам вдячний.
В мене новий будинок (5 років).
Хочу запитати за процедурою:
1. Йду в одну з вказаних фірм і замовляю проект на встановлення лічильників.
2. Встановлюю лічильники.
3. Вирішую проблеми з узаконенням даного дійства.
Я правильно розумію?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Не зовсім точно.
« Reply #3 : 26 Жовтня 2007, 14:04:58 »

Не зовсім точно.
Проект Вам не потрібний, а от договір - обов\\\'язково. На підставі договору отримаєте Акт про виконані роботи. Оці два документи є підставою для постановки лічильника на абонентський облік Вашим балансоутримувачем.
Що стосує проекту - це проблема не Ваша, а сервісної організації. Якщо їй потрібен проект - нехай його виготовляє. Але постановою КМУ передбачена можливість встановлення лічильників ЗА ТИПОВИМ ПРОЕКТОМ, у тому числі й виробника лічильників.
Взагалі тема проектування у даному контексті надумана. Водолічильники встановлюють без жодних проектів. І ніхто не заперечує. Теплолічильник в частині, що стосується втручання у мережу циркуляції теплоносія, мало чим відрізняєиься від лічильника гарzчої води, наприклад.
Інше питання - узгодження змін до схеми подачі тепла у квартиру.

У старих будинках з вертикальною розводкою необхідно встановлювати байпаси, відсікаючі вентилі, регулюючі пристрої. Таке втручання потребує з формальної точки зору отримання дозволу, який практично отримати неможливо. Однак, якщо ці роботи виконані професійно, хоч і без дозволу, то ніяка собака не причепиться.

Інша річ - горизонтальна розводка. У такому випадку взагалі нічого, крім теплолічильника, не потрібно. На радіаторах опалення можна порадити замість відсікаючого вентиля поставити термоклапан для автоматичного регулювання теплоспоживання. А можна й без нього, бо система центрального опалення дуже інерційна, тому один раз на тиждень вручну встановити обсяг теплоносія, який проходить через радіатор - не проблема.
Записаний

Valery

• Гість
Дуже вдячний Вам за поясненя.
« Reply #4 : 29 Жовтня 2007, 11:26:11 »

Дуже вдячний Вам за поясненя.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email