'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Чи входить ця субота в відведені 10 днів на подачу Апеляційної скарги?  (Прочитано 5962 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

В зв'язку з перенесенням 09 березня на цю суботу як робочу, чи входить цей день в ті 10 днів, на які відведено подання Апеляції. Адже субота - це не робочий день, а йього зробили робочим днем? А у мене спливає термін подачі апеляції і він припадав саме на суботу, а тепер коли суботу зробили робочої на цій неділі постановою КМУ (механічно перенесли цей день на робочий), то чи це значить, що субота - це 10-й день подачі Апеляційної скарги!!!
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Пам`ятаю у минулому році ( десь у  травні-червні) це питання виникало і трохи обговорювалось. Здається до однозначного висновку не дійшли. Для перестраховки можете подати сьогодні скаргу формальну ( як казав ВАВАНчик - пустышку) а потім подасте уточнення, в якому випишите все досконально.
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Зараз я роблю таким же чином, як Ви написали. Крім того, я зазначив, що отримав судове рішення через пять днів після оголошення рішення (виключаючи 2 не робочі дні) Тут мені розповідали, що не робочі дня ТАКОЖ ВХОДЯТЬ В ЦІ 10 днів для Апеляції.
Але ж у наших судових "дюльбанах" все можливо.
І тому, я хочу подати "так-звану" болванку, про яку Ви повідомляєте (правда не бачив її ВВІЧІ на ФОРУМІ).
Буду діяти на свій риск. У мене щикотлива тема "Визнання печатки КП УЖГ "Печерськжитло" недійсною, тому що після реорганізації в 2007р. вони її не змінювали з 2001р, де не вказано на старого власника - Печерську районну у місті Києві раду, як того вимагає ст.78 ГК України - комунального унітарного підприємства, а комунальне підприємство належить до територіальної громади району-міста (а там просто зазначено Комунальне підприємство Печерської районної у місті Києві державної адміністрації(а зараз в місті Києві - різницю розумієте).
Але, тільки но переговорив з Перо і він мені сказав, що "болванка" не пройде і може бути змінена тільки в КАСУ, в ЦПК такого не передбачено. Можна подати тільки пояснення. Крім того, ПЕРО повідомив, що потрібно подати чи вказати в Апеляціїї на поновлення строку з дня отримання Повного тексту Рішення, яке я отримав 27.02. - тоді по його словам 10 днів припадає на 08.03 (святковий), а 09.03 - вихідний. То як можна встановити ці 10 днів!!!
« Останнє редагування: 03 Березня 2012, 15:13:41 від genna1950 »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

субота - це 10-й день подачі Апеляційної скарги!!!

Якщо субота робочий день, то вона і є останнім днем 10-денного строку. Якщо вихідний -останнім днем строку є перший після вихідних робочий день (ч. 3 ст. 70 ЦПК).
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Але, тільки но переговорив з Перо і він мені сказав, що "болванка" не пройде і може бути змінена тільки в КАСУ, в ЦПК такого не передбачено. Можна подати тільки пояснення.
По КАСУ не може бути змінена, а могла бути змінена. Оскільки ст. 193 КАС Законом № 3719-VI від 08.09.2011 р. викладена новою редакцією.

Цитувати
Крім того, ПЕРО повідомив, що потрібно подати чи вказати в Апеляціїї на поновлення строку з дня отримання Повного тексту Рішення, яке я отримав 27.02. - тоді по його словам 10 днів припадає на 08.03 (святковий), а 09.03 - вихідний. То як можна встановити ці 10 днів!!!
З наведених у цій гілці текстів неможливо зрозуміти суть питання. Для початку потрібно чітко задати питання і вказати дату рішення, а також в якому судочинстві воно прийняте.
1) Якщо мова йде про ЦПК і рішення від 20.02.2012 р., то строк оскарження для особи, що була присутньою при його проголошенні відраховується з 21.02.2012 р. Таким чином останній день 10-денного строку -01.03.2012 р.
2) Якщо в рішенні суду вказано дату, коли виготовлено повний текст рішення, то строк відповідно відлічується з наступного дня після цієї дати (ст. 69 ЦПК).
3) Якщо в рішенні суду не вказано дати виготовлення повного тексту, але суд про це повідомив, що зафіксовано технічним записом, то строк відлічується з наступного дня після повідомленого судом.
4) Якщо ж рішення не видається у визначений строк, то слід відразу писати скаргу, таким чином зафіксувавши свої наміри отримати рішення у встановлений строк.
В усіх випадках після подачі скарги після 01.03.2012 р. слід заявити обгрунтоване клопотання про поновлення строків на оскарження.
« Останнє редагування: 03 Березня 2012, 16:15:44 від Перо »
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

20.02. я був присутнім на с/з де і була проголошена вступна і результативна частини рішення. На четвертий день, в пятниця я звернуся до судді та секретаря с/з та просив надати рішення. Вони мені відмовили у видачі та повідомили, що рішення не готове що два дні (субота та неділя) не входять в термін оскарження і щоб я прийшов за рішенням в понеділок, що я і зробив та отримав повний текст рішення. Під час с/з суддя Цокол проголосила (це є в журнала судового засідання та в звукозапису), що повний текст рішення буде готовий через пять днів. П'ятий день припадав на суботу, тому я прийшов за його рішенням в понеділок.
Сьгодні поштою з вказівкою на поновлення терміну апеляції я подав апеляційну скаргу, яку виклам на форумі та деякі документи.
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

12 березня - останній день подання Вашої апеляційної скарги (по поновленим строкам).
П.С. ...результативна резолютивна частини рішення.
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Не чекаючи коли впаде "манка" небесна або звалиться щось із луни, сьогодні поштою я відправив Апеляційну скаргу. Найближчим часом викладу на форумі ці матеріали, без сканування ухвал суду, тому що сканер не бачить та показує якісь "ІЄРОГЛІФИ"...
Справа стосується НЕЧИННОЇ або НЕ ДІЙСНОЇ печатки КП УЖГ "Печерськжитло".
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

М/с, по якій порушено питання за лінком:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7371.0.html
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email