'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Як отримати засвідчену судом копію документу з матеріалів справи?  (Прочитано 7942 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Всім привіт!
Нещодавно зіштовхнувся з такою проблемою: в матеріалах адміністративної справи, в якої я беру участь, є потрібний мені письмовий доказ (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4454.0.html « Reply #74 : 17 Січень 2011, 19:56:41 »). Цей доказ хочу використати у цивільній справі.

Справа в тому, що цей доказ був наданий суду, безпосередньо інспекцією. Крім того, цей доказ не оригінал, а засвідчена належним чином копія (мокра печатка інспекції, підпис керівника, "з оригіналом згідно").

Я написав та зареєстрував заяву на отримання належним чином засвідченої копії сторінок справи (з цим доказом), подав квитанцію про сплату витрат на це. Але вчора мені повідомили (по телефону) що нададуть тільки ксерокопію. Засвідчувати нічого не будуть, бо похідний документ не оригінал!

Сьогодні сподіваюсь все ж таки дійти до порозуміння та отримати засвідчену судом копію. Прошу підказати норми права на які можна посилатись в такому випадку, або свою аргументацію.   
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Сьогодні сподіваюсь все ж таки дійти до порозуміння та отримати засвідчену судом копію. Прошу підказати норми права на які можна посилатись в такому випадку, або свою аргументацію.   

Суд завіряє тільки копії свого рішення, оригінал якого знаходиться у м/с. Якщо потрібен документ -я зазвичай роблю копію переліку аркушів справи і копію самого документу, після чого подаю їх в якості доказів в іншу справу з одночасним клопотанням про витребування доказів у автора документу (а не із суду). Інший шлях -подати до автора документу інформаційний запит.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Перо, дякую! Зможу використати в своїх договірних справах.
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Суд завіряє тільки копії свого рішення, оригінал якого знаходиться у м/с...

ч. 4 ст. 49 КАС України
Цитувати
4. Особи,  які  беруть  участь  у  справі,  можуть за власний
рахунок додатково замовити та отримати  в  суді  засвідчені  копії
документів і витяги з них.

ч. 1 ст. 79. КАС України
Цитувати
1. Письмовими  доказами  є документи (у тому числі електронні
документи), акти, листи, телеграми, будь-які інші письмові записи,
що містять в собі відомості про обставини,  які мають значення для
справи.

Звісно сьогодні мені не видали засвідчені судом копії "копій" (вибачте за тавтологію), а надали тільки ксерокопії. Аргументація залишилась та сама - якби в справі був оригінал цього документу, то без жодних проблем засвідчили. Спробував "тихенько" заперечити, що, нотаріуси можуть, а ви не можете? Не став розвивати цю ідею далі, влаштовує і письмова аргументація відмови засвідчити "пракопію".

Далі будемо діяти користуючись порадою Перо: долучаємо копію переліку матеріалів справи, ксерокопію документа, відповідь суду на заяву засвідчити копію, подаємо клопотання про витребування документу з відповідача (в нього другий примірник документу).       
« Останнє редагування: 01 Лютого 2011, 23:33:30 від Dugf »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Так. Стаття є. А механізму немає. У мене нещодавно був випадок, коли на моє прохання при залученні з боку іншої сторони документу до м/с у вигляді клопотання, суддя надав мені його копію (зробили прямо у суді) зі своєю печаткою. Тобто посвідчив і поставив дату залучення доказу. Але це було до того, як цей документ був підшитий до м/с.
Заявляйте клопотання -ніщо не заважає.  :)
Записаний

Juris

• *
    • Перегляд профілю

Буду вдячний за допомогу.

Коротенько:цивільна справа програна в 3-х інстанціях. Готуємо матеріали на ЄСПЛ.

В матеріалах справи є ряд документів, які при настанні "гуркіту" може бути підмінено. В справі, під час підготовки матеріалів до касації вже було виявлено підміну документа, та сліди корекції в списку документів.

Необхідно отримати з вказаної справи кілька копій документів, але з печаткою суду, або іншим підтвердженням, що копії вірні.

Як це зробити?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Необхідно отримати з вказаної справи кілька копій документів, але з печаткою суду, або іншим підтвердженням, що копії вірні.
Як це зробити?

Або фотографії, або ручний сканер. Крім того -фотографії переліку матеріалів справи. Суд завіряє лише судові рішення.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email