Підкажіть, будь ласка, згідно якого порядку (постанова КМУ) має бути виплачена мені страхова сума як військовослужбовцю Збройних Сил України (не строкової служби) у разі одержання у 1997 році каліцтва, пов'язаного з виконанням обов'язків військової служби та звільненого 31.12.1997 року у відставку. Станом на дату мого звільнення діяла стаття 16 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" у редакції від 08.10.1997 року та відповідно Постанова КМУ "Про умови державного обов'язкового особистого страхування військовослужбовців і військовозобов'язаних, призваних на збори, і порядок виплати їм та членам їх сімей страхових сум" від 19.08.1992 р. № 488, яка передбачала порядок звернення до НАСК "Оранта" та виплату страхової суми в порядку державного обов'язкового особистого страхування по загальній причині - в період проходження служби. Ніхто не заперечує, що по моїй причині - ВИКОНАННЯ ОБОВ'ЯЗКІВ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ виплата страхової суми у мінімальних розмірах згідно постанови КМУ №488-1992р. не передбачено, але при цьому підленько ухмиляються. Для відома, у 1998 році обласний військкомат обманом відібрав у мене іменну довідку МСЕК про 65% стійкої втрати професійної працездатності на право звернення до НАСК "Оранта" з вимогою виплатити мені страхову суму у розмірі 65% У ЗВ'ЯЗКУ З КАЛІЦТВОМ, ПОВ'ЯЗАНИМ З ВИКОНАННЯМ ОБОВ'ЯЗКІВ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ. Документально підтверджено, що облвійськкомат 31.03.1998 року підробив від мого імені правовизначальну заяву застрахованого і вніс до неї завідомо неправдиві відомості про причину, що заподіяла шкоду моєму здоров'ю. Таким чином, поскільки до "Оранти" я не міг звернутися, як це передбачено Порядком (№488), а тому не маю законих підстав одержувати сфальшований мінімум. Знайомий офіцер СБУ підказав, що все залежить від того, яка причина вказана в заяві до "Оранти". До того ж стало відомо, що по другому платіжному дорученню від "Оранти" №... від .... банк значну суму комусь вже виплатив. Мої заяви в правоохоронні органи залишені без відповіді. Прошу надати допомогу у рошуку достовірної інформації і скинути посилання на подібні випадки, судові справи, рішення, тощо. Дякую. asemeliss.