'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Балансоутримувач та право (спів)власності на будинок та земельна ділянка  (Прочитано 3544 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

AlexDS

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Доброго дня
Нещодавно надсилав запити до РДА щодо прав власності на будинок і отримав дуже цікаву відповідь:
Сам запит:
Код: [Select]
Запит

Цей запит робиться у відповідності до закону України “Про доступ до публічної інформації”.

Я є власником квартири №20 у будинку за адресою м. Київ, вул Урлівська 20 про що є відповідний сертифікат на право власності.

Прошу надати відповідь на наступне питання:

1) Чи належить мені будинок на праві спільної власності разом з іншими власниками квартир будинку за адресою м. Київ, вул Урлівська 20 ?
Відповідь РДА
Цитувати
Шановна Ірино Дмитрівно!
Управлінням житлово-комунального господарства Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації уважно розглянуто звернення (запит на інформацію) ХХХХ Олександра Миколайовича до КБУ «Контактний центр міста Києва», яке зроблено у відповідності до Закону України «Про доступ до публічної інформації, щодо надання інформації стосовно балансоутримувача будинку 20 на вул. Урлівській та чи належить йому будинок № 20 на вул. Урлівській на праві спільної власності разом з іншими власниками квартир у ньому.
Оскільки експлуатацію вищевказаного житлового будинку здійснює ТОВ «Перший український експертний центр», відповідно до пункту 3 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», Управління житлово-комунального господарства Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації звертається до Вас з проханням розглянути зазначене у зверненні (запиті) питання.
За результатом розгляду інформуйте заявника, КБУ «Контактний центр міста Києва» та управління житлово-комунального господарства Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 04.07.2006 № 119/306.
Додатково повідомляємо наступне.
Відповідно до приписів частин 3, 5 статті 7 Закону України «Про інвестиційну діяльність», за рішенням інвестора права володіння, користування і розпорядження інвестиціями, а також результатами їх здійснення можуть бути передані іншим громадянам та юридичним особам у порядку, встановленому законом.
Частинами 2 та 3 статті 331 Цивільного кодексу України передбачено, що право власності на новостворене нерухоме майно (житлові будинки, будівлі, споруди тощо) виникає з моменту завершення будівництва (створення майна). Якщо договором або законом передбачено прийняття нерухомого майна до експлуатації, право власності виникає з моменту його прийняття до експлуатації.
Якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації, право власності виникає з моменту державної реєстрації.
До завершення будівництва (створення майна) особа вважається власником матеріалів, обладнання тощо, які були використані в процесі цього будівництва (створення майна).

З повагою
Начальник управління В. Шумаков

Відповідь ЖЕК-а - у прикріпленому файлі
Як на мене дуже цікава - особливо третій абзац - де сказано, що будинок не належить мені на праві співвласності, а отже виникає питання - чому я повинен платити за обслуговування того, що мені ніяким чином не належить???

« Останнє редагування: 30 Жовтня 2013, 12:02:14 від AlexDS »
Записаний

AlexDS

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Також поданий наступний запит :
Цитувати
Запит

Цей запит робиться у відповідності до закону України “Про доступ до публічної інформації”.
Прошу надати мені наступну інформацію:

1) Технічний паспорт на будинок, що знаходиться за адресою м.Київ, вул Урлівська, 20
2) Документ про затвердження меж прибудинкової території
3) Свідоцтво на право власності чи оренди на відповідну ділянку землі, що виділена під будівництво будинку за адресою м.Київ, вул Урлівська, 20
На що отримані такі відповіді:
ДЕПАРТАМЕНТ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ
Цитувати
ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)
ДЕПАРТАМЕНТ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ

Ваше звернення, що надійшло до Державної установи „Урядовий контактний центр” було уважно розглянуто та опрацьовано Департаментом земельних ресурсів.
За результатами опрацювання повідомляємо наступне.
Відповідно до даних міського земельного кадастру земельна ділянка на вул. Урлівській, 20 у Дарницькому районі не обліковується.
З повагою
Заступник директора Ю. Мосійчук
чальник управління землеустрою О.Цвях

Контактний центр міста Києва

Тобто виходить цікава арифметика = ділянки немає, будинок мені не належить, але від мене вимагають підписання договору про утримання "будинку та прибудинкових територій" - фікція

Як мені можна це використати в розрізі підписання договорів про утримання будинку та прибудинкових територій - адже я теж по закону зобовязаний підписати даний договір?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Автор: AlexDS:
Цитувати
Як на мене дуже цікава - особливо третій абзац - де сказано, що будинок не належить мені на праві співвласності,
Ви не бачите, що Ваше питання було перекручене? ЖЕК надав відповідь на інше питання, начебто поставлене Вами (1-й абзац).
- питання: чи є жек співвласником разом з іншими співвласниками?
- відповідь: жек не є співвласником.
Все вірно, жек є лише балансоутримувачем.

Само по собі Ваше питання є безглуздим.  Відповідь на нього надано у законодавстві і рішеннях КСУ. Вам не потрібно питати, чи Ви є співвласником. Вам потрібно стверджувати, що Ви ним є.
« Останнє редагування: 30 Жовтня 2013, 13:33:23 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Тобто виходить цікава арифметика = ділянки немає, будинок мені не належить, але від мене вимагають підписання договору про утримання "будинку та прибудинкових територій" - фікція

Як мені можна це використати в розрізі підписання договорів про утримання будинку та прибудинкових територій - адже я теж по закону зобовязаний підписати даний договір?
Ці два речення протирічать одне одному.
По закону обов'язок укладення договору має споживач послуги.
Споживачем є як власник квартири (співвласник будинку), так і квартиронаймач (мешканець неприватизованої квартири - не співвласник будинку).   Тобто відмова від укладення договору з "причини" що Ви не є співвласником будинку є необгрунтованою.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email