'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Підкажіть будласка як за нормативами я можу у власній  (Прочитано 2858 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

inc

• Гість

Підкажіть будласка як за нормативами я можу у власній квартирі (приват.) встановити лічильники на теплову енергію, газ, водолічильники?

Маю на увазі наступне:

1) замовлення технічних умов. 2) виконання проекту. 3) погодження проекту. 4) виконання роботи і 5) прийняття в експлуатацію.

дуже буду вдячний!
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Стосовно водолічильників - звертаєтесь до будь-якої фірми, яка рекламує цю послугу. Ніяких проектів замовляти не потрібно. Підписуєте договір на монтаж, акт про виконані роботи, сплачуєте за ці послуги, потім пред\\\'являєте квитанцію про оплату для врахування у платі за утримання будинку та прибудинкової території (згідно з постановою КМУ від 12.07.2005 р. № 560). Єдина вимога - фірма повинна мати ліцензію на виконання робіт по установці приладів обліку.

Стосовно газового лічильника - слід звертатися до газової контори.

Квартирний лічильник теплової енергії встановити не так просто. Якщо в будинку (застарілої конструкції) застосовується вертикальна система подачі теплоносія в радіатори, то спочатку слід встановити байпаси (перемички) та відсікаючі вентилі перед радіаторами. Роботу може виконати кваліфікований слюсар-сантехнік-газозварник за погодженням з житлово-експлуатаційною організацією (потрібен договір, інакше за можливі аварії будете нести відповідальність Ви). Потім можна купити один квартирний теплолічильник (наприклад, типу Actaris Integral MAXX) та декілька приладів-розподілювачів обліку теплової енергії (по одному на кожний радіатор). Далі укласти договір з фірмою, яка має відповідну ліцензію, підписати акт про виконані роботи, чек про оплату послуг таким же чином пред\\\'явити ЖЕО. Проекти не потрібні! У новобудовах як правило застосовується горизонтальна розводка, тому ні байпаси, ні розподілювачі не потрібні. Один лише теплолічильник на всю квартиру.

Встановлені прилади ставляться на абонентський облік в ЖЕО (постанова КМУ від 21.07.2005 р. № 630).

Все! Далі платите за показниками приладів, а не за нормами.

Як це виглядає в натурі подивіться на моєму сайті http://viki1234.io.com.ua/album20799
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Дивіться ще тут:
« Reply #2 : 11 Березня 2008, 19:57:12 »

800 x 1067, 123 кБ
Дивіться ще тут:
Записаний

gro-za