'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Уважаемый Виктор Иванович!  (Прочитано 2914 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

SU

• Гість
Уважаемый Виктор Иванович!
« : 09 Березня 2008, 22:26:18 »

Уважаемый Виктор Иванович!

Довольно интересный сайт и надо отметить, наверное аналогов нет. В связи с этим хотелось бы узнать Ваше мнение по поводу индивидуального отопления в квартирах многоэтажек, а в частности правомерность Приказа Минстроя Украины от 22.11.2005г. № 4 с изменениями, внесенными Приказом Министерства по вопросам ЖКХ Украины от 06.11.2007г. №169, где замечательней всего составляющая - человек, как личность, как индивидуальность, вообще не рассматривается в качестве субъекта каких-либо отношений с теми, кто ему предоставляет услугу!

Как Вы считаете, если я вместо того, чтобы инвестировать умирающее в стране ЖКХ, решу проинвестировать лично себя, установив в своей квартире индивидуальное газовое отопление, смогу победить местные органы самоуправления учитывая наличие на сегодняшний день такого порядка отключения от ЦО? Если да, то каким образом.

С уважением Сергей.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Дякую за оцінку моєї праці.
« Reply #1 : 11 Березня 2008, 19:22:27 »

Дякую за оцінку моєї праці.

По суті поставлене Вами питання до деякої міри філософське. Така у нас держава. Стосовно нормативно-правових актів Мінбуду та Мінжилкомунгоспу, та ніколи чиновники не враховували Коституційну норму про те, що людина є найвищою цінністю у державі.

А відключитися від ЦО можна по іншому - установіть квартирні прилади обліку, як це я зробив і показав на іншому сайті: http://viki1234.io.com.ua/album20799 . При наявності лічильника тепла Ви самі регулюєте, скільки споживаєте, навіть до нуля.

Складніше з індивідуальними газовим котлами у багатоквартирному будинку. Тут основна проблема - у димовідведенні. Без серйозних інвестицій з залученням провідних фірм для виконання проектних та монтажних робіт не обійтись. Рекомендую з технічною стороною питання познайомитися в журналі С.О.К. (наприклад, № 4 за 2005 р., стор. 48-51).

У Вашому регіоні цим питанням (димоходами) займається представництво ТОВ "Софія", вул. Р. Люксембург, 74, тел. 8(062)381-1102.

Буду радий, якщо Вам вдасться вирішити це питання. Поділіться досвідом на цьому Форумі для інших відвідувачів.

Єдине, що мене б бентежило - вартість газового палива у майбутньому. У Болгарії, наприклад, переважна більшість мешканців відмовилася від ЦО, але й газ їм не по карману. То використовують у квартирних котлах тверде паливо у вигляді брикетів, що набагато дешевше. Однак, мороки більше - ручне завантаження, як у "буржуйках".
Записаний

SU

• Гість

Тепловых счетчиков потребуется минимум 3 шт! Но это не главное. Дело в том, что от их установки теплее в квартире не станет! А так хочется пожить в комфортных условиях!

Относительно дымоходов, и технической стороны вопроса установки газового котла в квартире - проблем тоже нет.Обращаешся в проектную организацию и за свои "кровные" через пару недель получаешь проект на установку "бездымоходного" котла, согласованный со всеми заинтересованными конторами.

Проблема в том, что проектная организация требует решение комиссии исполкома на отключение от ЦО, иначе нет возможности на получение технических условий. Комиссия даже заявление не принимает на рассмотрение вопроса по отключению от ЦО, так как этим интересным "порядком" рожденным в муках "техническими гениями" министерства ЖКХ, а именно г-н Поповым, предусмотрено отключение или всего дома или никого! И ссылаясь на этот, мягко говоря "порядок", мне рекомендуют получить согласие на отключение от ЦО всех жителей дома или на крайний случай подъезда. Т.е. предлагают создать очередной колхоз!

Как побороть этот маразм, честно говоря не знаю. Может быть как-то через суд? Но у них же есть утвержденный "порядок"... Что бы Вы посоветовали.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Колись і я так думав. А потім виявилося, що це не зовсім так.

По-перше, вистачить одного лічильника плюс 3 розподілювачі обліку.

По-друге, тепліше стане, коли Ваша квартира буде належним чином термоізольована (гіпсокартон з мінеральним утеплювачем), а також заміните радіатори на сучасні, низькотемпературні і з більшою тепловіддачею. У мене тепло при температурі теплоносія у межах 40 градусів по Цельсію.

По-третє, ще раз наголошую, Вам не має потреби формально відключатися від ЦО. Установіть лічильник, розподілювачі, і прилади регулювання, термоклапани або навіть вентилі (для ручного регулювання). Якщо будете споживати нуль Гігакалорій, то й платити за ЦО будете нуль.

Ну, а якщо проектна організація не погоджується на встановлення індивідуального котла без відключення від ЦО, тоді мабуть буде важко подолати супротив.

До речі, а хто сказав, що при наявності ЦО заборонено додатково обігріватися електрокамінами, буржуйками чи газовими котлами? Це вже маразм вищого порядку. Значить, фірми, які цим займаються, не хочуть заробляти.

Чи варто судитися? Не думаю. Здається, можна домовитися про додатковий обігрів за Ваші ж гроші.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email