'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Допоможіть як без переплат, підключитись до обл. енерго  (Прочитано 1816 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Кос

• Гість

Я житель 38тис м. Нетішин. що на Хмельничені. Працюю на Атомній ел. станції. яка виробляє 2млн.КВт/ год. В нашому місті немає газофікації. Місто опалюється взимку від теплотраси яка іде від АЕС. Я проживаю в часному секторі у нас теплотраси немає, станція дозволу на підключення не дає тому опалення відбувається електрокотлами (приблизно 1000 будинків). Будиной мій на дві окремі сімї, і стоїть один трифазний, трьох тарифний лічильник. Відоме обмеження НКРЄ 3600кВт в місяць не вистачає для опалення. В зимовий періуд цей ліміт завжди вичерпується до 6000кВт. це приблизно 3500тис грн в місяць. Звернувя до єдиного постачальника Хмельницьк обл. енерго щоб підключить ще один обліковий лічильник щоб ліміт був на двох 7200кВт (що є достатнім) на що мені відповіли. Потужність моєї половини будинку з єлектроотопленням складає 15кВт, для підключення мені потрібно заплатити 1600грн за кожен кВт. 1600*15= 24000грн. Настільки законним є така послуга. Або як підключитись іншим чином, щоб з жінкою і двома дітьми не замерзнути в зимку? 
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

Я житель 38тис м. Нетішин. що на Хмельничені. Працюю на Атомній ел. станції. яка виробляє 2млн.КВт/ год. В нашому місті немає газофікації. Місто опалюється взимку від теплотраси яка іде від АЕС. Я проживаю в часному секторі у нас теплотраси немає, станція дозволу на підключення не дає тому опалення відбувається електрокотлами (приблизно 1000 будинків). Будиной мій на дві окремі сімї, і стоїть один трифазний, трьох тарифний лічильник. Відоме обмеження НКРЄ 3600кВт в місяць не вистачає для опалення. В зимовий періуд цей ліміт завжди вичерпується до 6000кВт. це приблизно 3500тис грн в місяць. Звернувя до єдиного постачальника Хмельницьк обл. енерго щоб підключить ще один обліковий лічильник щоб ліміт був на двох 7200кВт (що є достатнім) на що мені відповіли. Потужність моєї половини будинку з єлектроотопленням складає 15кВт, для підключення мені потрібно заплатити 1600грн за кожен кВт. 1600*15= 24000грн. Настільки законним є така послуга. Або як підключитись іншим чином, щоб з жінкою і двома дітьми не замерзнути в зимку?
Ви є споживачем електричної енергіїї із категорії населення. Відповідно для вас підключення і користування електричною енергією відбувається за ПМКУ  від 26 липня 1999 р. N 1357 із застосуванням тарифів на електроенергію, що відпускається населенню.
Записаний

Кос

• Гість

Читав цю постанову (  П О С Т А Н О В А   від 26 липня 1999 р. N 1357   Київ ) Там є пункт в якому Енергопостачальник безоплатно надає різні послуги. Нажаль ПІДКЛЮЧЕННЯ не обумовленно. А якщо в нашому місті єдиний постачальник, а згідно закону я маю право вибирати постащальника.... Можливо є сенс звертатись в антімонопольний кабінет??? Або може ще є якесь рішення, підкажіть будьласка!!!!
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Звернувя до єдиного постачальника Хмельницьк обл. енерго щоб підключить ще один обліковий лічильник щоб ліміт був на двох 7200кВт (що є достатнім) на що мені відповіли. Потужність моєї половини будинку з єлектроотопленням складає 15кВт, для підключення мені потрібно заплатити 1600грн за кожен кВт. 1600*15= 24000грн. Настільки законним є така послуга. Або як підключитись іншим чином, щоб з жінкою і двома дітьми не замерзнути в зимку?
Для начала обратитесь к поставщику, пусть он укажет согласно каких норм были указаны такие расчеты. В этом случае вероятно надо указать, на отсутствие газа в районе проживания и использования эл,энергии для отопления.
Без ответа на этот вопрос идти в АМ комитет или в суд, не с чем. Что они нарушают?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Автор: Кос:
Цитувати
Звернувя до єдиного постачальника Хмельницьк обл. енерго щоб підключить ще один обліковий лічильник щоб ліміт був на двох 7200кВт (що є достатнім) на що мені відповіли.
Звернення та відповідь письмові?
Цитувати
Потужність моєї половини будинку з єлектроотопленням складає 15кВт,
Є сумнів у розрахунку. Площа Вашої 1/2 частки будинку перевищує 136 кв. м?
Відповідно до Постанови НКРЕ від 25.12.2012р. № 1695 ( зі змінами Пост. НКРЕ № 205 від 28.02.2013р.) Вартість приєднання в містах складає :
Для трифазного приєднання з напругою 0,4 кВ  - 1650 грн/кВт ( без ПДВ)
Для однофазного приєднання з напругою 0,4 кВ  - 950 грн/кВт ( без ПДВ) http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0065-13
Постанова не має диференціювання ставок в залежності від категорій населення - не населення, а також за місцем розташування споживача у зонах АЕС ( є лише відмінності за місцем розташування споживача місто - сільска місцевість). За роз'ясненням правомірності застосування вказаних ставок, наявності чи відсутності знижок (пільг) Вам слід звернутись до НКРЕ.
Взагалі Ваш будинок вже є приєднаним. Якщо власники різних  половин будинку є різними, то можливо Вам достатньо розділити особовий рахунок на два з встановленням окремого приладу обліку по кожному (доведеться трохи перекомутувати внутрішню проводку, але це також потрібно було б робити і в разі окремого приєднання Вашої половини ( тобто ніякої різниці) і виконуються ці роботи Вами за свій кошт). Очквидно, що параметри вводу ( кабельного чи повітряної лінії) у будинок забезпечують потужність електрообладнання всього будику і зараз. То навіщо виконувати окремий ввід? ( Звісно постачальник бажає "підзаробити" на Вашій проблемі).
Зверніться з запитом до НКРЄ про можливість розділення особового рахунку. Відповідь-роз'яснення НКРЕ буде для Вашого постачальника обов'язковою для виконання.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email