'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: спільний вхід в нежитлові приміщення  (Прочитано 2569 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Ніна

• Гість

Прошу консультації в такій ситуації: два нежитлових приміщення (одне з них належить мені на праві приватної власності) знаходиться в багатоквартирному будинку г-подібної форми, і вхідні двері цих двох приміщень знаходяться на спільних сходинках. Власник сусіднього  приміщення забороняє мені користуватись цим входом (поставив перила на пандос таким чином, що перекрив вхід в моє приміщення, хоча по нормативах і в проекті вони не передбаченні)  , мотивуючи це тим, що це його приватна власність, хоча цей вхід(сходинки з пандусом) відображений в обидвох технічних документаціях. Підкажіть будь-ласка яким чином можна вирішити цю проблему?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Для початку зверніться зі скаргами до: 1. Балансоутримувача будинку ( на дії сусіда); 2. До Держбудархінспекції ( на дії сусіда, бездіяльність балансоутримувача): 3. Органів пожежнагляду ( на дії сусіда, бездіяльність балансоутримувача ( перекрито евакуаційний вихід))
Записаний

Ніна

• Гість

Зверталась до голови ОСББ. Мені надали рішення зборів ОСББ про демонтаж цих перил. Але власник сусіднього приміщення ігнорує це. Що мені робити?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Далі 2. та 3.
З рішенням зборів ОСББ можна і до суду, але краще мати ще приписи держінспекцій.
Записаний

Оля

• Гість

Дякую. Скажіть чи можуть вхідні сходинки в даному випадку бути приватною власністю власника нежитлового приміщення.
Сусід зтверджує, що це його приватна власність. тому що вони відображенні в його технічному паспорті
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Дякую. Скажіть чи можуть вхідні сходинки в даному випадку бути приватною власністю власника нежитлового приміщення.
Сусід зтверджує, що це його приватна власність. тому що вони відображенні в його технічному паспорті
Так і в другому теж:
Цитувати
хоча цей вхід(сходинки з пандусом) відображений в обох технічних документаціях.
Потрібно виправляти обидва техпаспорти.
Записаний

Оля

• Гість

Якщо я правильно зрозуміла, вхідні сходи не належать власникам приміщень.Вони (сходи) належать до засобів спільного користування?  Думаю сусід не погодиться переробляти техдокументацію. Він навіть не хоче спілкуватись. Хто на нього може вплинути?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Хто на нього може вплинути?
Я ж вже відповів.
Записаний

Оля

• Гість

Потрібно звертатись до суду ?І якщо можна дайте відповідь чи належать сходи до засобів загального користування.І ще, вони в техпаспорті намальовані, але в журналі підрахунку площі їх не має
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

Потрібно звертатись до суду ?І якщо можна дайте відповідь чи належать сходи до засобів загального користування.І ще, вони в техпаспорті намальовані, але в журналі підрахунку площі їх не має
Якщо будинок багатоквартирний, то всі власники приміщень є співвласниками конструктивних елементів, інженерного обладнання. Фактично власнику приміщення належить тільки простір всередині його власного приміщення, східці і ганок за межами приіщення, куди виходять двері інштх приміщень - це конструктивний елемент будинку (як стіна, дахові перекриття тощо). Вони є спільними для всіх квартировласників будинку. Правовстановлюючим документом є Свідоцтво про право власності на приміщення, вказується характеристика приміщення - його площа. Все те, в будинку, що в цю площу не входить - є спільною власністю.
Вирішити питання за відсутності доброї волі сусіда можливо в судовому порядку - подайте позов щодо усунення перешкод з боку сусіда в користуванні вам своєю власністю, демонтаж самочинно встановлених інженерних конструкцій, які перешкоджають вільному потраплянню до вашого приміщення.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Спочатку
Цитувати
2. До Держбудархінспекції ( на дії сусіда, бездіяльність балансоутримувача): 3. Органів пожежнагляду ( на дії сусіда, бездіяльність балансоутримувача ( перекрито евакуаційний вихід))
Їх відповіді, приписи допоможуть Вам у суді. А можливо і без суду проблема вирішиться.
Ганок це елемент зовнішнього благоустрою.
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

Спочатку
Цитувати
2. До Держбудархінспекції ( на дії сусіда, бездіяльність балансоутримувача): 3. Органів пожежнагляду ( на дії сусіда, бездіяльність балансоутримувача ( перекрито евакуаційний вихід))
Їх відповіді, приписи допоможуть Вам у суді. А можливо і без суду проблема вирішиться.
Ганок це елемент зовнішнього благоустрою.
Маленьке уточнення. Якщо зовнішній вхід в приіщення знаходиться вище від нульової відмітки, то сходи до входу (сходовий марш) і майданчик між сходовим маршем і входом в приміщення є конструктивними елементами будівлі, а не елементом зовнішнього благоустрою. Наприклад, пожежні сходи, пожежна сходова клітина зовнішня чи внутрішня, тощо.
Записаний

Ніна

• Гість

Дякую.Якщо виникнуть ще запитання, звернусь до Вас ще раз.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email