'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Віктор Іванович!  (Прочитано 2607 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Nashe misto

• Гість
Шановний Віктор Іванович!
« : 22 Березня 2008, 09:51:08 »

Шановний Віктор Іванович!

Дякуємо за повідомлення стосовно листа голови ВГО "Спілки власників житла України" Ю.В. Одарченко шляхом звернення до першого віце-прем\\\'єра Турчинова О.В.

Дуже добре, що Вас запросили на нараду, але дуже просимо не висловлюйте там Вашу постійну думку, що ОСББ потрібно створювати тільки для заможних власників квартир. ОСББ, як заміна для ЖЕКу спрацювали у нашому місті дуже гарно. Не можна дозволити монополістам повісити на об’єднання їх прямі функції. Квартира повинна розглядатися як окрема частка власності у житловому комплексі, який потрібно прирівнювати до міської вулиці чи кварталу (це про спільну власність, частку відповідальності ОСББ передану власниками в управління). У прибуткових будинках і гуртожитках можна усіх зігнати у одну купу і поділити витрати електрики і всього пропорційно на всіх.

Для нас, правила НКРЕ якась несусвітна ДУРІСТЬ. До кожної квартири окремо потрібно підвести сучасні лічильники електрики, тепла, води і газу.

Термінал і чип - картка повинні стати клапаном включення чи відключення житлово-«комунальних» послуг. Це потрібно робити «нашим» монополістам, а не ОСББ за 70 коп. з квадратного метру! Краще нехай РЕМ відключить освітлення і ліфти, ніж погодитися з ними. Дуже просимо Вас підтримки на цій нараді ОСББ і поставити питання про безпідставність вимог НКРЕ.

ШАНТАЖИСТИ !!!

Привіт Вам від Валентини, ОСББ Підгірна-2, Павлоград.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Правила НКРЕ в останній редакції дійсно не стикуються ні з Правилами КМУ, ні з Законом про ЖКП та відповідними постановами КМУ. Ці нестиковки слід намагатися усунути. Побувавши на нараді, я усвідомив, що ні Міністерство, ні КМУ поставлене питання найближчим часом вирішувати не буде. Вихід вбачаю у адміністративному позові про визнання Правил НКРЕ недійсними в частині, що стосується житлового фонду. Думаю, що його Ви могли б ініціювати у себе в місті. Що стосується Києва - мені потрібно порадитися з керівництвом ВГО "Спілка власників житла України". Якщо ВГО погодиться, я допоможу оформити позов.

Однак, слід з розумінням віднестись і до електропостачальних організацій. Що їм слід запропонувати, якщо баланс спожитої будинком електроенергії розходиться? А якщо таких будинків у регіоні сотні тисяч? Важко сказати. Невже покривати збитки з невідомих джерел? Чи обкладати мешканців будинку додатковими платежами? Питання знаходиться в компетенції ВРУ та Уряду, тобто слід вносити зміни до постанов КМУ і законодавства. На даний час витрати електроенергії на внутрішньобудинкові потреби включаються в тариф на утримання будинку згідно з постановою КМУ № 560. Але ж ці витрати є змінною величиною, а тариф - постійною. Тим більше, що у м. Києві, наприклад, тарифи на утримання кожного будинку, як це вимагає постанова КМУ № 560, до цього часу належним чином не сформовані і не затверджені. Тому за рахунок тарифу провести коректно розрахунки за спожиту електроенергію неможливо. Пропоную усім, хто зацікавлений, викласти і обгрунтувати свою точку зору, причому бажано в юридичному аспекті.

Моя точка зору на даний час - втрати електроенергії, в тому числі у внутрішньобудинкових мережах (ліфти, освітлення, насоси, несанкціонований відбір тощо) повинні покриватися частково за рахунок тарифу на утримання будинку, а решта - враховуватися у тарифах на електроенергію для населення. Тобто довести коефіцієнт нормативних втрат до 5-6 відсотків замість нинішніх 4-х. Приблизно, як це відбувається при формуванні тарифів на ЦО, ГВП, ХВП (там цей відсоток сягає 30). Тоді нічого міняти не доведеться.

Крім того, слід поцікавится, як вирішується аналогічна проблема у країнах Європи.

Щодо моєї думки про реформування ЖКГ шляхом масового запровадження добровільно-примусової реєстрації ОСББ - я вважаю її утопією. Там, де ОСББ можуть існувати, а мешканці погоджуються додатково платити за комфорт, ніхто не буде заперечувати. Однак, слід розуміти, що забезпечити кваліфіковане управління житловим комплексом навіть у межах одного будинку практично неможливо. По суті армія управлінців ОСББ та ЖБК повинна вирости у сотні разів порівняно з нинішніми комунальними підприємствами. Крім того, я ще не зустрів у м. Києві жодного ОСББ чи ЖБК, де повністю дотримуються вимоги законодавства і навіть власного статуту. Бухоблік запущений, примітивний, невідповідний П(С)БО. Правосвідомість керівників на нульовому рівні. Кількість скарг мешканців, особливо не членів ОСББ чи ЖБК, у м. Києві зашкалює. З одним з таких ОСББ, яке зареєстроване як ТСББ "Комфорт", судова тяганина ведеться з дати його створення, причому кількість позивачів не зменшується. Виникає штучна і справжня заборгованість перед постачальниками води, тепла, газу. Господарські суди не справляються з позовами постачальників, а ОСББ та ЖБК за рідкими винятками справи програють.

Тому ОСББ не слід ідеалізувати. В ОСББ закладений конфлікт інтересів між заможною і незаможною частиною населення, а також між населенням і постачальниками послуг. Вирішити його в умовах злиденного існування населення, неможливо. Для порівняння, в Болгарії щомісячні витрати на комунальні послуги власникам квартир досягають 300-400 євро, а зарплата в кілька разів вища.

Я не збираюся пропагувати свою думку про відсутність перспектив для ОСББ у нинішньому стані економіки країни, але й приховувати її не буду. Ми ж не страуси в пустелі!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email