'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Комітету - Лозова - Україна і Віктору Івановичу. Всьго о...  (Прочитано 2689 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Nashe Misto

• Гість

800 x 600, 104 кБ
Комітету - Лозова - Україна і Віктору Івановичу. Всьго один приклад. А Лозова знаходиться поруч з Павлоградом. Запрошуємо до нас і переконатися, що всі 29 ОСББ працюють на повну потужність.

http://pavlograd-official.org/index....643&Item id=1

http://pavlograd-official.org/index....658&Item id=1
Записаний

Комітет

• Гість

"Тому ніяких загальнобудинкових лічильників і середньостатистичної оплати. Одна квартира - один власник! А ОСББ чудово працюють навіть за 70 коп. за 1 м.кв. І приклад тому будинок у якому я живу і десятки ОСББ у місті Павлограді."

НЕ знаю, як Вас звати. Мене Ігор. Я згоден з Вами, що не можна нав\\\'язувати ОСББ купувати у виробника послуги його продукцію, а потім її продавати мешканцям будинку, бо це примушує цих людей, які створили ОСББ, замислюватися над його ліквідацією. Хочу сказати, що на сьогоднішній день є чинні норми та правили і нікуди від них не подінешся. Можу надати Вам координати Голови правління ОСББ “Альма-центр”, у них склалося щось подібне до Вашої ситуації, але не з енергетиками, а з водяниками, і я так розумію що вона, за допомогою суду намагалася довести свою позицію про те, що договори повинні укладатися напряму з кожним споживачем, не знаю вийшло у неї це чи ні, але якщо вийшло, то Ви, за аналогією можете спробувати вирішити питання з енергетиками.

Можливо я не повністю розумію Вашу ситуацію, але мені здається що ось тут http://www.infoport.com.ua/forum/viewtopic.php?f=27&t=292&start=885 ми, на нашому Лозівському форумі, трохи торкнулися цієї теми, теми договорів.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Дозвольте втрутитися.
« Reply #2 : 27 Березня 2008, 08:12:40 »

Дозвольте втрутитися.

Як я розумію, цьому передував обмін думок між учасниками Форуму з Павлограду та Лозової. І маємо лише уривки, відносно яких можна зробити такі зауваження.

1. Без середньостатистичної оплати ніяк не обійтись, це фізично неможливо у багатоквартирному будинку. Оскільки постанову КМУ № 560 від 12.07.2005 р. ніхто не відміняв, то витрати на утримання будинку відповідно до Порядку формування тарифів, затвердженої цією постановою, розподіляються між мешканцями пропорційно площі їх квартир, навіть не кількості проживаючих в них. Це, звісно, до деякої міри парадокс, бо наприклад кількість побутового сміття з кожної квартири скоріш за все пропорційна кількості проживаючих в ній. Але ми не про сміття, а про електроенергію. Так от, складова частина нормативних витрат по п. 26 являє собою витрати на освітлення місць загального користування, по п. 27 - на електроенергію для ліфтів. Тобто мешканці, сплачуючи за утримання будинку, частково сплачують також і колективно спожиту електроенергію. Проблема тільки в тому, що ця частка загального споживання електроенергії по будинку не може бути визначена інструментально для кожного власника квартири. Вона визначається розрахунково, тобто приблизно. А електропостачальній організації приблизні розрахунки не потрібні, їй потрібен баланс спожитої і оплаченої енергії. Інакше виникнуть збитки, або, що мало ймовірно, переплата. Тому проблема коректних розрахунків за електроенергію не може бути вирішена без участі балансоутримувача. І тут без загальнобудинкового лічильника не обійтися.

2. Можна лише сперечатися на тему - хто повинен оплатити вартість лічильника та його установку, хто повинен його обслуговувати. Проте ця тема поки-що не обговорювалася. Дебатується питання про доцільність чи недоцільність брати до уваги при розрахунках покази загальнобудинкового лічильника. На мою думку, ці дебати слід припинити, бо, як пише Ігор Коломак, "на сьогоднішній день є чинні норми та правили і нікуди від них не подінешся". Хто може проти цього заперечити?

3. Не будемо підміняти поняття. Рентабельність чи збитковість ОСББ - це окрема тема. Якщо ОСББ працюють на повну потужність, то хто буде проти. Аби мешканцям було комфортно. Однак, це суперечить тезі про можливе знищення ОСББ виключно з причини суперечок між ОСББ та енергопостачальними компаніями. Думаю, теза надумана.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email