Вчора в квартиру мого батька (79 років) увірвалися сусіди, почали з дальнього кутка кімнати відсувати речі і фотографувати труби. Батько проживає один. Він мені подзвонив і я приїхала розбиратися.
З"ясувалося, що стояк опалення, що розташований в гостинній кімнаті почав протікати. Цей стояк розташований біля вікна, завішаний шторами. На полу в кімнаті було сухо, тому помітити негаразди можливості не було. Сусіди 2 тижні були у відпустці, а коли повернулися, то побачили протікання.
Вони викликали ремонтну службу теплових мереж, слюсарі спустили воду і поїхали.
На мої зауваження, що входити до житла без дозволу хазяїна, пересувати речі і фотографувати сусіди не мали права, не реагують. Погрожують подати до суду і називають чималу суму відшкодування.
Я прочитала наступне: "Якщо аварія сталася не в опалювальний сезон, то однозначно вина районного тепловузла, що не проконтролював відключення вашого будинку на час гідравлічних випробувань". Я подзвонила до теплових мереж, але вони на себе не беруть відповідальність за цю аварію.
Якими мають бути мої дії? Чи правда, що відшкодування збитків сусідів це не тільки мій обов*язок? Ще хочу зауважити, що в опалювальний період ніяких протікань не було, ремонту і переобладнання не робилось.