Мав усього дві справи, де Юрій Лаврентійович був головуючим суддею. У першій справі (давно, він мабуть про неї вже не пам\\\'ятає) ми з ним різалися мало не на ножах. Врешті під моїм натиском він закрив провадження у цій справі. А ми залишилися у добрих стосунках. Інколи при випадкових зустрічах у коридорі ми перекидалися жартами.
Аж раптом одна справа, де я представляю інтереси відповідачки у спорі з ТСББ "КОМФОРТ", знову надійшла у провадження Юрія Лаврентійовича. І він її блискавично розглянув у одному засіданні, тобто за півгодини провів попереднє засідання, розгляд по суті з поясненнями сторін, дослідження доказів, дебати, проголошення рішення. За браком часу, на який він постійно посилався. Типу - "ви мені морочите голову, а у мене багато важливіших справ". Однак, для відповідачки це було заочне рішення, і на підставі моєї заяви відкрито провадження про перегляд. Два засідання ми пропустили у зв\\\'язку з занятістю у інших справах. Коли буде третє - невідомо.
Цікава деталь: приблизно рік тому назад на Ю.Л. почали "котити бочку". На мій погляд, безпідставно. Тоді я запропонував оприлюднити деталі в Інтернеті. Він погодився, і я виклав деякі документи на цьому сайті. Хто захоче - зможе відшукати. Чи допомогло це Юрію Лаврентійовичу - не знаю. Але він був задоволений фактом оприлюднення.
Ще один момент - випадково зустрівся і познайомився з сином Ю.Л. у Святошинському райсуді м. Києва, на Якуба Коласа, 27, біля кабінету судді Пізняхівського Ф.Є. Була черга у зв\\\'язку з розглядом протоколів ДАІ про ДТП. Я захищав одного із знайомих. У черзі робити нічого, то невимушений обмін думками інколи приводить до цікавих знайомств. Хочу зауважити, що син Ю.Л. виявився вельми інтелігентною людиною, не хизувався своїм батьком та можливими покровителями. Як усі, терпляче вистоював у черзі до судді, причому з ранку до післяобіду. Ми у черзі просто обмінювалися думками про ментів та про судочинство, я згадав про подібні справи у інших судах, обмовився і про Ю.Л. Кухалейшвілі, а він признався, що це його батько.
Незважаючи на різні висловлювання про Ю.Л. з боку багатьох незадоволених, я вважаю, що з ним можна сперечатися, намагатися переконати його у своїй правоті. А особливості характеру - у кожної людини свої. Суддя теж людина.