'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Віктор Іванович! ( не спілкувався з Вами з бер  (Прочитано 1358 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

NIK

• Гість

Шановний Віктор Іванович! ( не спілкувався з Вами з березня)

я виявив факт нарахування подвійної плати за послугу водопостачання по будинку міськводоканалом ( орендареві напівпідвалу по нормам споживання

через відсутність у нього приладу обліку - але вода до ньго надходила через загальнобудинковий прилад обліку з показань якого ця кількість води не віднімалася; а мешканцям що не мали квартирних приладів обліку реальна кількість нарахована загальнобудинковим приладом обліку ділилася порівну втому числі і та що спожита орендарем). це неподобство тривало три роки але не дивлячись на приховування водоканалом інформації та супротив у спробах її одержати мені вдалося надати необхідні матеріали до Антимонопольного комітету і після розгляду справи про порушення антимонопольного законодавства водоканал було оштрафовано а мешканцям проведені перерахунки. після чого я звернувся до суду з позовом про захист прав споживача у якому вимагав відшкодувати збитки понесені у ході звернення до Антимонопольного комітету та моральної шкоди. міський суд позов задовольнив частково - стягнув збитки але відмовив у стягненні моральної шкоди ( чесно кажучі це не дивує). було подано апеляцію. і от сьогодні апеляційний суд виніс рішення яким скасував відмову суду першої інстанції і знову таки відмовив у стягненні моральної шкоди але вже з іншою формуліровкою. рішення ще не читав (бо виготовлять через 5 днів) але суддя пояснювала після оголошення резулятивної частини ( бо так пороголосила що ні я ні відповідач зразу не второпали змісту сказаного) що у законі "про захист прав споживачів" моральна шкода відшкодовується тільки у разі наявності у діях надавача послуг загрози життю чі здоров`ю споживача і все !!!

як би Ви це прокоментували? і що порадите?

дякую!
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Доведеться посилатися на Закон України "Про захист прав споживачів", на ст. 23 ЦК України, на постанови Пленуму ВСУ №№ 4, 5. Це, якщо будете подавати касаційну скаргу. Можливо, у позовній заяві при обґрунтуванні Ви недостатньо акцентували увагу на доведенні факту нанесення моральної шкоди. А взагалі-то наші судді неохоче задовольняють подібні вимоги, хоч це і не відповідає нормам права. Можливо, ВСУ зверне на це увагу, хоч надії мало.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email