'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Пам\\\'ятаєте мій виступ на Форумі на тему \"Антена - наше щ...  (Прочитано 1462 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

246 x 238, 4 кБ
Пам\\\'ятаєте мій виступ на Форумі на тему "Антена - наше щастя"? - http://gro-za.io.ua/journal.php?PHPSESSID=7e4e6461f9dd148ac55257aa5a2466a0&screen=5

Там я писав про таке:

====================================================

Набридло возитися з кабелями. Купив обладнання для доступу в Інтернет через Wi-Fi. Виявилося, що у межах квартири рівень сигналу 2,4 ГГц знаходиться нижче плінтуса. Тепер шукаю зовнішню антену. Знайшов у прайсі http://www.kpiservice.com.ua/category/tabled/4792/ таку: D-Link Ant24-0700c, 7dBi, 2,4 ГГц, ціна 85 грн. Подивимося, чи допоможе. А поки-що підняв ПК з підлоги на стіл, та ще й розвернув корпус на 180 грудусів. Рівень сигналу від точки доступу піднявся, став "дуже добрим", хоч і не досягає 100%. Однак погано, що потужний вентилятор ПК гонить підігріте процесором повітря рядом з обличчям, та й шум вентилятора не сприяє натхненню. Мабуть-таки без зовнішньої антени не обійтися.

Антена D-Link ANT24-0700 - наше щастя!

2 GRO-ZA - Київ - Ukraine 2008-07-15 18:03:16 25 дн назад

Виявляється, не таке вже й щастя ця антена. Вона має 2 модифікації - з буквою "с" в кінці найменування і без оної. Це заплутує справу. Мені пообіцяли "дістати" антену таким способом, як це було у радянські часи, тобто по знайомству. Бо просто так купити майже неможливо. Дістали. Але виявилося, що антена була мабуть без букви "с", а що вже точно відомо - без кабеля, без штекера, без платформи, на якій вона має встановлюватися, хоч в оригінальній упаковці виробника. Тобто, ні на що не придатна. Звісно, від цієї антени довелося відмовитися. Тепер мені будуть "діставати" саме таку антену, яка зображена вище.

А взагалі-то вистачило б лише одного кабеля зі з\\\'єднувачем. Антена примітивна по конструкції, і виготовити її та настроїти самому неважко. Потрібно лише правильно підключитися до вертикального штиря через трансформатор імпедансу (подовжуючу котушку або іншим, відомим усім радіолюбителям-короткохвильовикам, способом). Але де ж дістати з\\\'єднувач (штекар)? На радіоринку "Кардачі" немає.

3 gro-za - Київ - Ukraine 2008-07-16 16:19:16 24 дн назад

Тепер мені пообіцяли таку антену ще тут: http://www.koba.com.ua/product/d_link_ant24_0700_ant24_0700/ Крім того, заважає якась мережа OpenWrt, то може за допомогою антени відмежуюсь від неї.

4 gro-za - Київ - Ukraine 2008-07-17 18:32:53 23 дн назад

Нарешті, збулася мрія ідіота! Купив антену. Помогло.

====================================================

Зовнішня антена D-Link Ant24-0700 (на фотознімку) для настольного ПК з мережевою картою безпровідного доступу D-Link DWA-510 обійшлася в 130 грн. Дешевша (з буквою "с" в кінці) не комплектується платформою та кабелем. Зробив невеличку перестановку: штир від цієї направленої у вертикальній площині антени підключив до точки доступа до мережі "Воля-Кабель" Wireless G Access Point DWL-G700AP, а до її трикутної платформи (див. фото) замість неї приєднав антену від точки доступа. Вийшло більш-менш зручно. Коли підключаюся до Інтернету через точку доступа, то переміщаю зовнішню антену, що на фото, ближче до дверей кімнати, щоб отримати "дуже добрий" рівень сигналу. Півтораметровий кабель дозволяє.

А потім знайшов на радіоринку павільйон, де купив два роз\\\'єми на 2,4 Ггц та 2 метри відповідного коаксіального кабеля. За все довелося сплатити 50 грн. (позолочені, імпортні, тому й дорогі). Сьогодні приєднав їх до кабеля, а кабель - до мережевої карти ПК, і виявилося, що платформа антени з її кабелем, що на фото, є зайвою. Досить до саморобного кабеля приєднати штатну коротеньку антену від мережевого адаптера DWA-510, що у комп\\\'ютері. Антену зручно прилаштувати біля дверей, зайвого місця не займає, на відміну від платформи.

Таким чином, маю зайвий комплект антени ANT24-0700, що на фото.

Може кому-небудь з любителів Wi-Fi знадобиться?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

У тексті первісного повідомлення вкралася описка: замість "штекар" слід читати "штекер". Жалкую:
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email