'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Поставщик тепла (частное предприятие,которое было зас  (Прочитано 1618 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ola

• Гість

Поставщик тепла (частное предприятие,которое было застройщиком дома,а теперь предоставляющее коммунальные услуги) не выдает тех.условия для установки общедомового прибора учета тепла за средства жильцов.На письменные запросы не отвечает.А уже скоро начало отопительного сезона. Обзвонив многие фирмы в городе,которые устанавливают данные приборы, поняли, что без разрешения и тех условий от поставщика тепла установить, а главное узаконить его установку счетчика невозможно.Что делать в данной ситуации
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Шановна Олю! Якби Ви мешкали у Києві, то можливостей захиститися від свавілля монополістів було б більше. Але ж Дніпропетровськ - не село, на відміну від Києва, який називають то великим селом, то Хабаровськом на Дніпрі.

У даному випадку маєте букет порушень з боку забудовника та влади. Конкретно, перше порушення - ігнорування постанови КМУ від 3 липня 1995 р. № 483 "Про впровадження засобів обліку витрачання і приладів регулювання споживання води та теплової енергії в побуті", якою (п.2) заборонено, починаючи з другого півріччя 1995 р., введення в дію житлових будинків та інших об\\\'єктів без оснащення засобами обліку і приладами регулювання споживання води та теплової енергії.

Однак, суворість наших законів компенсується необов\\\'язковістю їх дотримання. Порушують всі та ускрізь, де тільки вдається. Така собі національна риса нашого менталітету. А усунути порушення можна лише шляхом звернення до суду, хоч це не просто. Рішення судів також не виконуються добровільно, і це теж наша національна риса. Однак існує державна виконавча служба по примусовому виконанню судових рішень. Але і її законні вимоги не завжди виконуються. У разі, коли виконавчі дії вже вичерпані, тобто стягнуто виконавчий збір, перший та другий штрафи, державний виконавець подає клопотання про порушення кримінальної справи за ознаками ст. 382 КК України. Справа переходить до прокуратури, там вона і тоне, якщо не продовжувати боротьбу вже з нею. Прокуратура відмовляє у порушенні кримінальної справи, тоді Ви оскаржуєте її постанову в суді, суд скасовує постанову про відмову, направляє для продовження слідства, і так далі.

Звісно, я намалював найгірший сценарій, однак він є найбільш реалістичним. Інколи повезе. Тільки тому, хто стукає у всі двері.

Винуватцем подій у Вашому випадку є орган влади, який затвердив Акт про приймання закінченого будівництвом житлового будинку з порушенням вимог зазначеної постанови уряду. Це - суб\\\'єкт владних повноважень, тому судитися з ним слід у порядку КАС України, а з забудовником - у порядку ЦПК.

Хай Вам щастить, будете мати мильну оперу на декілька років.

А мешканцям порадив би установити індивідуальні квартирні теплолічильники, як свого часу це здійснили я, мої родичі та знайомі. Приклади дивіться у "Фотоальбомах" цього сайту та іншого - http://viki1234.io.ua Підставою для самостійного встановлення квартирних теплолічильників та інших приладів обліку є постанова КМУ від 27 листопада 1995 р. № 947 "Про Програму поетапного оснащення ..." Знайдете її на сайті ВРУ.
Записаний

ola

• Гість

Дякую Вам за відповідь. Досить реалістичний, але невтішний опис,тому що ми тільки до суду ще й не зверталися, а всі заяви й скарги і забудовнику і органам влади ні до чого.Є таке передчуття ,що й суд нам не допоможе. Бо за 5 років "боротьби" за лічильник вже втратили віру в наші закони. Що ж до встановлення квартирних лічильників, то в мене особистий "літопис". Я й ще кілька мешканців будинку свого часу неодноразово (з 2004 р.) зверталися до забудовника, якого після здачі будинку було визначено постачальником комунальних послуг, з заявою про надання технічних умов для встановлення квартирних приладів обліку, і не отримавши з 2004 по 2006 рік від нього жодної обоснованої відмови, крім відписок типу "пройдіть запитайти усіх сусідів, свого дому, а потім сусіднього(котельня розташована на даху сусіднього будинку) і коли всі 100 % дадуть згоду, ми подумаємо чи надати вам свою згоду", напередодні опалювального сезону 2006-2007 я ризикнула (сусіди вирішили подивитися,а що ж у мене вийде, тому що у всіх фірмах, до яких я зверталася з приводу встановлення лічильника мені казали - платіть гроші, ми встановимо, а узаконювати будете самі) і придбала сертифікований, занесений до держреєстру прилад обліку тепла , мені його встановили на вводі в квартиру й опломбували монтажною пломбою, яка йшла в комплекті з лічильником .Після установки я звернулася до постачальника тепла (він же балансоутримувач будинку) з заявою про установку теплолічильника із проханням прийняти його на абонентський облік. Відповіді ніякої, і так 4 заяви. Після четвертої заяви прибігли 3 чоловіки на чолі з сантехніком ЖЄКу, подивилися ,як встановлено прилад, зняли його показники , попросили техпаспорт на лічильник , але підписувати акт та опломбовувати прилад відмовилися, сказали ми почитаємо, розберемось, бо ніколи не зтикалися з таким "чудом" передзвонимо. З тих пір я плачу згідно показань лічильника, мені нараховують борги , а на всі мої листи з приводу перерахунку, та всеж таки взяття приладу на абонентський облік відповідають, що прилад встановлено без їх дозволу, а також без дозволу міської ради і т.д. і т.п. Я зверталася й до органів міської влади з проханням посприяти в вирішенні питання взяття приладу обліку на абонентський облікй мене навіть(чудо) є відповідь міськради де вони просять АТЗТ НВО "Созідатель" прийняти мій прилад на абонентський облік. Але "Созідатель" і не відмовляє і не приймає .Ну не хоче він, щоб я платила тільки за те ,що споживаю, хоч лусни. Да, я плачу ще + 20% до показників лічильника за опалення приміщень загального користування.(20% сама так вирішила, бо платити ж за підїзд треба , а скільки ніхто не каже).За два опалювальлих сезони і лічильник окупився і економія грошей на оплаті вже реальна, але я тепер боржник. До суду звертатися? Але в мене нема віри в наш суд.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Це правильно, вірити нікому не слід, тим паче суду. Але іншого виходу немає. Як сказав колись старий горобець юному горобчику: "Це - наша Батьківщина, синку!" А якщо добре обґрунтуєте позовні вимоги з посиланнями на норми права, то суддям важко буде відмовити у задоволенні позову. Тим більше, що Вашими опонентами будуть далеко не світила юридичної науки, та практики у галузі теплопостачання, а звичайнісінькі, неосвічені ЖЕКівці. Єдине, про що Вам слід потурбуватися, це про своєчасну метрологічну повірку приладів обліку. Інакше їх покази заборонено використовувати для комерційних розрахунків. Крім того, слід змушувати Вашого балансоутримувача укласти Типові договори, затверджені постановами КМУ від 12.07.2005 р. № 560 та від 21.07.2005 р. № 630. Договір по КМУ № 630 містить заборону проводити нарахування плати за нормами споживання при наявності приладів обліку. Це для Вас буде ще одним інструментом забезпечення законного інтересу на справедливу оплату ЖКП. Проявіть ініціативу, подайте балансоутримувачу проекти Типових договорів. Протягом місяця він повинен або укласти, або відмовитися, або відмовчатися. У двох останніх випадках знову будуть підстави для звернення до суду.

Через деякий час систематичні зусилля по захисту прав споживача комунальних послуг стануть частиною Вашого життя. Ви станете експертом. Вас усі чиновники будуть боятися, будуть намагатися задовольнити Ваші вимоги без суду, аби їх залишили у спокої. А інакше нічого не вийде. Почнете з одного-двох позовів, а через 2-3 роки будете мати з півсотнею справ. І все на одну й ту ж тему. Однак, і наслідки не забаряться! То нехай Вам щастить у цій благородній справі! Свою моральну підтримку гарантую. Сайт з "Нарисами", "Форумом", "Фотодокументами" до Ваших послуг!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email