'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановні колеги!  (Прочитано 1458 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

sage

• Гість
Шановні колеги!
« : 22 Вересня 2008, 03:12:24 »

800 x 1102, 187 кБ
Шановні колеги!

Ось таку фількіну грамоту (див. додаток тут та попередній пост) – замість договорів згідно з постановами КМУ №560 та №630 – нав’язує Забудовник КП "Житлоінвестбуд-УКБ" для підписання із спорідненою структурою КП "Житло-сервіс", якщо Ви інвестували у будівництво квартири через КП "ФК "Житло-інвест"" за схемою фонду фінансування будівництва.

Відповідно до договору про участь інвестора у фонді фінансування будівництва, що управляється Фінансовою Компанією, Забудовник, який має з останньою договірні відносини, повинен після введення об’єкту будівництва в експлуатацію забезпечити оформлення правовстановлюючих документів у БТІ та передати їх інвестору.

На практиці КП "Житлоінвестбуд-УКБ" не віддає інвестору правовстановлюючі документи, поки той не підпише вище зазначений "договір", причому договір для підписання нав’язується в офісі Забудовника (у них вже є підписані з боку КП "Житло-сервіс" бланки).

На щастя, цим людям однаково, що власне Ви на цих папірцях напишете, аби в кінці Ваш підпис стояв – це дало мені можливість стверджувати недійсність цього договору в самому його тексті (див. пункт 11).

Незважаючи на недійсність договору, через 3 місяці після отримання правовстановлюючих документів на квартиру, почали надходити квитанції на сплату комунальних послуг від ГІОЦ.

Звичайно, я не буду їх оплачувати, а збираюся із самого початку будувати відносини з сервісною організацією на законних підставах, тобто шляхом укладання договорів відповідно до постанов КМУ №560 та №630.

З цією метою я маю намір надіслати до КП "Житло-сервіс" заповнені проекти типових договорів відповідно до постанов КМУ №560 (з невизначеним тарифом, оскільки по жодному будинку у м. Києві тарифи ще у законному порядку не сформовані) та №630 (відповідно до чинних тарифів часів пана Омельченка) рекомендованими листами з повідомленням про вручення.

Подивимося: може і не буде необхідності подавати позов до суду; принаймні м’ячик вже на іншому боці.

P.S. Закликаю усіх власників квартир у новобудовах перш, ніж починати сплачувати за комунальні послуги, домагатися укладення договорів згідно з постановами КМУ №560 та №630 і сплачувати вже відповідно до дійсних договорів.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Не думаю, що обійдеться без судової тяганини. Підставою буде відмова КП "Житло-сервіс" укласти з Вами Типові договори. У даному випадку вважаю доцільним після відмови КП негайно звернутися з позовом до суду. Крім очевидних вимог слід ще включити вимогу визнати нікчемними рахунки КП ГІОЦ, як це свого часу мені вдалося.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Крім того, слід подати позов про визнання цього договору невідповідним законодавству та неукладеним. Інакше КП може посилатися на нього, як на підставу для стягнення заборгованості, а судді не дуже розуміються у тонкощах правовідносин у сфері надання послуг з ЖКП. Їх фольклор такий: споживали - платіть, а кому, за віщо, на якій підставі їх не цікавить, бо дуже висока і незрозуміла матерія для наших суддів.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email