'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу! Ще раз хочу подякувати Вам...  (Прочитано 1829 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Тетяна

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу! Ще раз хочу подякувати Вам! І за знання, що допомагають нам вирішувати свої комунальні проблеми, і за моральну підтримку!

Сьогодні суддя постановила ухвалу, згідно якої тарифи, за якими нарахували коммунальники нам "борги" до власне суми боргів не мають жодного відношення. І відмовила у клопотанні про зупинення провадження у позові КПУЖГ до мене про стягнення заборгованості. Я навіть не здивувалась. Ось як буває в нашому "найсправедливішому в світі суді"!

Якби не неодноразові Ваші розповіді про сваволю наших суддів - не повірила б...
Записаний

Тетяна

• Гість

Клопотання було про зупинення провадження до завершення розгляду Ваших позовів до пана Черновецького і co стосовно незаконності його тарифів.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ну, що сказати, коли нічого сказати? Можу тільки повідомити, що не всі судді однакові. У Шевченківському районному суді аналогічне клопотання у справі про стягнення боргу за ЖКП задоволене, а розгляд справи зупинений до вирішення інших справ. У Вас є можливість заявляти його повторно, спростовуючи аргументацію судді та посилаючись на додаткові обставини. Крім того, виникає ситуація, за якої можна звертатися до Конституційного суду з приводу неоднозначного застосування законодавства судами. У мене є також декілька приводів до такої дії, але часу не вистачає. Післязавтра продовження розгляду скарги КМДА та Київенерго у Київському апеляційному адміністративному суді у справі за позовом ОСББ "Престиж" до КМДА про визнання недійсними розпоряджень КМДА №№ 650-653. А тим часом має повернутися з того ж суду до Шевченківського райсуду справа за моїм позовом про недійсність усіх попередніх та деяких наступних розпоряджень КМДА про тарифи (див. головну сторінку). З тактичних міркувань, з метою спростити розгляд справи ОСББ "Престиж", я відкликав свою апеляційну скаргу, провадження по якій ще не було відкрито. Тобто, постанова судді Притули Н.Г. набрала чинності, її текст опублікований у розділі "Нариси" http://io.ua/s15831 Варто звернути увагу на такий висновок у мотивувальній частині постанови: "Як зазначено в п.53,57 Регламенту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) проекти розпоряджень подаються на підпис міському голові і розпорядження Київської міської державної адміністрації, що зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, подаються на державну реєстрацію до Київського міського управління юстиції в п\\\'ятиденний термін після їх видання і набирають чинності з моменту їх реєстрації, якщо самими розпорядженнями не встановлено пізніший термін введення їх в дію. Рішення Київради, підготовлені та погоджені у встановленому порядку, подаються секретаріатом Київради у десятиденний термін після прийняття на засіданні Київради до відділу редагування документів (п.68 Регламенту).

Тому суд приходить до висновку, що та обставина, що розпорядження Київської міської державної адміністрації не зареєстровані в органах юстиції не є підставою для визнання їх недійсними, оскільки ці розпорядження в зв\\\'язку з відсутністю реєстрації в органах юстиції не підлягають застосуванню."

НЕ ПІДЛЯГАЮТЬ ЗАСТОСУВАННЮ !
Записаний

Тетяна

• Гість

Що ж, є нагода знову проходити ЦПК. Вчитись писати скарги, заперечення, відводи, щось ще.......
Записаний

Тетяна

• Гість

Вікторе Івановичу! Знову прошу допомоги щодо ЦПК. Ст.128 дає право подати суду письмове заперечення проти позову.

А ч.6 ст. 130 повідомляє, що у попередньому засіданні суд уточнює позовні вимоги або заперечення проти позову.

Чи означає це, що письмові заперечення проти позову будуть прийняті тільки до або під час попереднього судового засідання? Я збиралася подавати заперечення проти позову перед початком судового зачіданні. А зі статті 130 виходить - треба до закінчення попереднього засіданні.

Правильно?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Неправильно. Заперечення проти позову можна подати будь-коли, до дебатів. Крім того, починаючи розгляд справи по суті, суддя пропонує обом сторонам після обговорення клопотань виступити з поясненнями, після кожного виступу кожен до кожного може також звернутися з запитаннями. Вміло поставлені запитання можуть змусити протилежну сторону повідомити про якісь обставини, які відповідають або не відповідають дійсності. І тоді виникає ситуація, при якій можливі додаткові клопотання про витребування доказів, призначення експертизи тощо. Нехтувати цими можливостями не варто. От саме тоді Ваші заперечення, заздалегідь підготовлені у письмовій формі, будуть "в жилу". Один примірник після виголошення можете подати головуючому для приєднання до матеріалів справи. Це дуже важливо, бо звукозапис практично ніхто не прослуховує, суди відмовляюся його розшифровувати та роздруковувати, хоч відповідну норму ЦПК ніхто не відміняв, а Кабмін навіть встановив плату за цю послугу. Мало того, відмовляються навіть посвідчити роздруківку, виконану стороною у справі. Проте і роздруківку варто зробити самостійно, а потім через канцелярію з відповідною заявою подати для приєднання до матеріалів справи. У такому варіанті судді не заперечують, бо це потім спрощує роботу помічникам по написанню тексту рішення. Рішення пишуть помічники, а не судді. Тому часто рішення нагадують погано переписаний конспект лекцій поганого університету.
Записаний

Тетяна

• Гість

Дякую. Зрозуміло. Майже. Буду думати. Трошки часу є. У попередньому засіданні ще одна перерва.

Сьогоднішній анекдот з життя: юрист КПУЖГ протрактувала мирову угоду як "ми вам даємо можливість протягом 6 місяців сплатити весь борг частками". Мале спасибі...
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email