'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Подав позов проти УЖГ, справу веде суддя Букіна (попере...  (Прочитано 1711 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

bav

• Гість

Подав позов проти УЖГ, справу веде суддя Букіна (попереднє засідання ще не призначено) і що Ви можете про неї повідомити.

Чи можна Вас Вікторе Івановичу викликати в якості свідка для пояснення протиправної діяльності УЖГ (не укладання договорів, недійсності нових тарифів, недійсність рахунків ГІОЦ, не повернення коштів за лічильники ГВП і ХВП) з наданням (і це головне) оригіналів судових рішень на які я посилаюся в позові? Якщо Ви погодитеся я подам клопотання про виклик свідка. Дякую
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Про Ольгу Миколаївну багато чого написано на цьому та іншому сайтах. Інший - viki1234.io.ua Пошукайте в нарисах та на форумах. Відносно участі у якості свідка - погоджуюся, але суддя вправі відмовити у клопотанні залучити свідків. Тому, що розглядається конкретна справа, яка має відношення до Вас, а не загальна проблема усунення порушень з боку КП УЖГ для невизначеного кола споживачів. Тобто, я можу посвідчити обставини, які мені відомі з цивільних справ, де я брав участь. Але вони викладені у судових рішеннях, у тому числі й під головуванням судді Букіної, а тому не підлягають повторному дослідженню і доведенню (ч. 3 ст. 61 ЦПК). Однак, суд може залучити мене у якості експерта, і це було б правильним та корисним для правильного вирішення спору. Пропоную Вам подати клопотання про визнання конкретного переліку обставин такими, що не підлягають доказуванню, оскільки КП УЖГ брало участь у моїх справах. Суддя не має права Вам у цьому відмовити. А також можете подати клопотання про залучення експерта в моїй особі. Чи буде воно задоволене - залежить від судді. Бажаю успіху в змагальності сторін!
Записаний

bav

• Гість
1. Може Олену Миколаївну?
« Reply #2 : 18 Грудня 2008, 10:19:53 »

1. Може Олену Миколаївну?

2. А як бути зі ст 53 ч2. Як експерт може залучатися особа, яка відповідає вимогам, встановленим Законом України "Про судову експертизу", і внесена до Державного реєстру атестованих судових експертів? Що буде предметом дослідження (рішення суду і надані мною документи)? Ст.66 ч.1 Висновок експерта - докладний опис проведених експертом досліджень, зроблені у результаті них висновки та обґрунтовані відповіді на питання, задані судом. Може всеж таки свідком буде краще?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Вибачаюсь, це була моя технічна помилка. Дійсно, Олена Миколаївна. Відносно залучення експерта. Дійсно, ст. 53 вимагає, щоб експерт був внесений до Державного реєстру. Ви можете подати клопотання про проведення експертизи, і нехай суд визначить, яка установа має її здійснити. А свідок у даній справі Вам не потрібний, бо невідомо про що він має посвідчити. У даному випадку у Вас є можливість подати клопотання до суду про звільнення від доказування обставин, які встановлені судовими рішеннями у справах, однією з сторін у яких було КП УЖГ. Стосовно можливості проведення експертизи: наприклад, можна вимагати висновків про відповідність документів бухгалтерського обліку П(С)БО, затвердженим Мінфіном, про відповідність рахунків КП ГІОЦ вимогам до первинних документів бухобліку, про відповідність нарахувань за послуги з ЦО та за утримання будинку діючим порядкам та правилам. Але, як на мене, це буде зайвим. Достатньо використати судові рішення.
Записаний

Тетяна

• Гість
Шановний Вікторе Івановичу!
« Reply #4 : 19 Грудня 2008, 16:44:50 »

Шановний Вікторе Івановичу!

Дякую за підказку щодо клопотання "про визнання конкретного переліку обставин такими, що не підлягають доказуванню". А на якому етапі доцільніше подати це клопотання?

І ще одне питання. КПУЖГ в своєму позові до мене посилається на п. 17 Постанови КМУ №572. А змінами від 24.01.2006 р. №45 цей пункт просто видалений. Чи достатньо в якості доказу незаконності вимог надати роздрукований документ з Ліги, чи треба запитувати в райраді завірену копію постанови?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Тетяні: клопотання про визнання конкретного переліку обставин такими, що не підлягають доказуванню, слід подавати на попередньому судовому засіданні, оскільки його мета зокрема полягає у визначенні, якими доказами буде доводити кожна сторона правомірність своїх вимог чи заперечень. Відносно постанови КМУ - її текст бажано роздрукувати з сайту ВР, бо "Ліга" не завжди своєчасно реагує на зміни законодавства, і не завжди публікує кодифіковані тексти.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email