'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу, допоможіть, будь-ласка, ро  (Прочитано 1508 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Шановний Вікторе Івановичу, допоможіть, будь-ласка, розібратися.

У провадженні одного суду знаходяться: справа 1 за позовом особи А до особи Б і справа 2 за позовом особи Б до особи А. Обставини (і позовні вимоги), що розглядаються в обох справах, взаємопов’язані. Чи може суд, ґрунтуючись на ст. 126 ЦПК, об’єднати справи 1 і 2 в одне провадження? Ми розуміємо, що ст. 126 говорить, що для того, щоб справи можна було об’єднати, ці справи повинні мати спільного позивача або спільного відповідача. Тобто такі справи, як ми описали, об’єднати неможна. Чи правильно ми розуміємо?

Дякуємо!
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

У моїй практиці був аналогічний випадок. 25 лютого 2008 р. суддя Печерського районного суду Кафідова О.В. відкрила провадження у справі № 2-1026/08 за позовом КП УЖГ цього району до споживача, а потім ухвалою від 28 березня 2008 р. вирішила об\\\'єднати його в одне провадження з позовом цього споживача до КП УЖГ, який вже розглядався під головуванням інших суддів - Іваненка Ю.Г. та Волкової С.Я. Провадження у цій справі було відкрите ухвалою від 12 квітня 2007 р. суддею Іваненком Ю.Г., але з 14.08.2007 р. справу передали Волковій С.Я. Потім з 28 березня 2008 р. Волкова С.Я. взялася розглядати другий позов сумісно з першим, мотивуючи аналогією з зустрічним позовом, строк подачі якого давно був пропущений. Звісно, це було грубим порушенням норм ст. 126 ЦПК. Я протестував, оскільки аналогія надумана, про що свідчать ч. 7 ст. 8 та ст. 123 ЦПК. Але вона не наважилася закрити провадження по другій справі, яке вона й не відкривала, навіть жодних ухвал не постановляла, керувалася нікчемною ухвалою судді Кафідової О.В., яка чомусь для неї мала певну юридичну силу. Я подав клопотання від 04.07.2008 р. про роз\\\'єднання позовів. Скандал був погашений шляхом задоволення іншого мого клопотання від 22 липня 2008 р. про зупинення провадження у справі до вирішення інших справ, що розглядаються у адміністративних судах (про тарифи імені Черновецького). Справа до цього часу зупинена. Як бачите, винахідливість допомагає нівелювати наслідки непрофесійних дій суддів.

На цьому прикладі можна підтвердити, що навіть столичні судді погано розуміються в законодавстві. А Ви його правильно зрозуміли, мій Вам респект!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email