'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу! Я подав позов на Черновець...  (Прочитано 2010 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Влад

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу! Я подав позов на Черновецького за тарифи в окружний адмінсуд листом. Отримав повідомлення, що лист отримано в понеділок, 22-12-08. Щось немає ухвали про порушення справи та дату попереднього засідання. Чи не могли би Ви прийняти участь у цій справі як представник на пару зі мною як позивачем?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Справа в тім, що усі розпорядження Черновецького стосовно тарифів на даний час вже оскаржені і розглядаються різними судовими інстанціями (принаймі 2 справи дійшли до КААС, одна справа на розгляді у Шевченківському райсуді). Тому суд може відмовити у прийнятті Вашої заяви до розгляду. Крім того, ця справа взагалі непідсудна Окружному адміністративному суду (предметна непідсудність). Стосовно реакції на позовні заяви - суди не дотримуються ніяких норм. Можна очікувати відповідь на Ваш позов десь через місяць-півтора. Однак, скоріш за все отримаєте відмову у відкритті провадження. Для уточнення ситуації сповістіть, будь-ласка, якими мотивами Ви керувалися, коли подавали позов до ОАС м. Києва, а не до районного суду загальної юрисдикції, який діє як адміністративний у першій інстанції?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

http://news.bigmir.net/capital/84924/ - Президент знову скасував чергові розпорядження "мера усіх киян" про підвищення тарифів на ЖКП для юросіб.
Записаний

Влад

• Гість

Я звернувся до ОАС тому, що голова КМДА видав розпорядження ном.978 та 1110 про тарифи, яке є нормативним актом. На нього посилаеться у позові ТОВ "ЖЕК-108" і вважає його чинним, що не є правдою і що я змушений оскаржити. Зачекаємо відповідь суду.
Записаний

Влад

• Гість

Що стосується Указу, то це приклад для нас подивиться ще раз на ст.118 Конституції, на Закон про місцеві держадміністрації, про столицю та про місцеве самоврядування. Там немає такого терміну як: виконавчий орган Київради (Київська міська державна адміністрація), а є скрізь тільки така назва: Київська міська державна адміністрація!!!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Все правильно, Ви можете звернутися з адмінпозовом на КМДА, однак не до ОАС, а до місцевого районного суду, який діє у якості адміністративного. Підстава - ч. 1 ст. 18 КАСУ. Відповідно до ЗУ "Про столицю України місто-герой Київ" (прикінцкві положення, ч. 2): "Міська та районні в місті Києві ради протягом місяця після набрання чинності цим Законом вирішують питання щодо формування власних виконавчих органів на базі відповідних державних адміністрацій, які паралельно виконують функції державної виконавчої влади, що є особливістю здійснення виконавчої влади в місті Києві." Тобто КМДА є виконавчим органом місцевого самоврядування у м. Києві, який паралельно виконує функції державної виконавчої влади. На цю тему є також рішення КС України. Крім того, адмінсуд може відмовити у відкритті провадження, оскільки відповідач добре знає, що розпорядження КМДА №№ 978 мною оскаржене у Шевченківському райсуді м. Києва (справа № 2а-124/08), а розпорядження № 1110 вносить деякі зміни до цього розпорядження. Якщо переше буде скасоване, то друге автоматично стане нікчемним.
Записаний

Влад

• Гість

Щойно дізнався, що ОАС повернув сьогодні мою заяву 26-12-08. Схоже Ви маєте рацію! Хоча, згідно Закону про місцеве самоврядування, виконавчим органом місцевої ради є виконавчий комітет, який складається з виконавчих органів: управлінь тощо. За Конституцією в Києві виконавчу владу здійснює

Київська міська державна адміністрація.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

КМДА згідно з рішенням КС України є єдиним в організаційному відношенні органом, що здійснює функції як виконавчого органу Київради, та і державного органу виконавчої влади. У даному випадку ОАС очевидно орієнтувався на першу функцію КМДА, а тому цілком правомірно залишив Ваш позов без розгляду. Якщо бажаєте, повторіть мій подвиг та зверніться до Шевченківського райсуду м. Києва. Формально Ви можете оскаржити розпорядження КМДА № 1110, і Вам не відмовлять. Крім того, як тільки буде продовжено розгляд мого позову проти Черновецького Л.М., КМДА та КМР у справі № 2а-124/08 (чергове засідання під головуванням третього по черзі судді Савицького О.А. призначене на 31.03.2009 р. о 12:00), і я зможу подати заяву про збільшення позовних вимог, а Ви можете ініціювати справу раніше. Чи варто Вам повторно звертатися до суду з цього приводу - вирішувати Вам.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Київрада ввела тичасовий мораторій на підвищення тарифів на ЖКП - http://news.bigmir.net/capital/
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email