'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: http://io.ua/s69794 Нове розпорядження Черновецького про затве...  (Прочитано 2063 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

http://io.ua/s69794 Нове розпорядження Черновецького про затвердження тарифів від 25.12.2008 р. № 1780/1 .

Це вже втретє Черновецький намагається застосувати дискримінаційні тарифи для бюджетних установ та інших споживачів.
Записаний

Олександр

• Гість

Щось я вже заплутався. Поясніть, будь-ласка - з 25.12.2008 в Києві таки діють нові тарифи, незважаючи на нащодавне рішення КААС? І це буде кожен раз, поки іх хтось знову не спростує через суд, або не відміне Президент?
Записаний

Олександр

• Гість

Вікторе Івановичу, а аналогічні розпорядження КМДА № 978 від 30.07.2007, №1127 від 28.08.2007 щодо центрального опалення, гарячого та холодного водопостачання та водовідведення - залишаються чинними? А більш ранні розпорядження КМДА - № 141 від 12.02.2007, № 1574 від 30.10.2006, № 141, 142, 143, 144 від 12.02.2007? Це все - у мене на звороті квитанцій!

І якщо суд довів, що тарифи були незаконні - то з якого моменту і які були законні попередні? Ми платили 2 роки по майже вдвічі збільшеним тарифам незаконно? Дякую за відповіді.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Ніякі нові тарифи де-юре не діють. Набрала чинності постанова Шевченківського райсуду м. Києва за моїм позовом до Черновецького та КМДА, відповідно до якої розпорядження, які не зареєстровані в органах юстиції, не підлягають застосуванню. Але де-факто команда Черновецького, підвладні йому КП, у тому числі КП ГІОЦ, та зацікавлені Київенерго, Київводоканал будуть і далі намагатися застосовувати незаконні тарифи. У кожному подібному випадку суперечка може вирішуватися у судовому порядку, оскільки іншого способу припинити порушення законодавства в Україні немає. Кожен може порушувати, що завгодно, поки не отримає по заслугах. Але повторно спростовувати те, що вже було вирішено у інших справах за участю КМДА чи КП ГІОЦ, не потрібно. Можна лише посилатися на відповідні судові рішення, звертаючись до суду з клопотанням звільнити від доказування певних обставин, раніше встановлених як у мотивувальних, так і резолютивних частинах. Суди вимушені будуть на це піти, але вимагатимуть копії рішень, засвідчених мокрими печатками. Усім бажаючим я можу замовити такі копії у судах, але ця послуга суду є платною.

Стосовно рахунків КП ГІОЦ - вони визнані юридично нікчемними взагалі та такими, що не підлягають оплаті (у інших судових справах, про які я неодноразово повідомляв), а тексти відповідних судових рішень були опубліковані у "Нарисах". Єдине зауваження - якщо будете звертатися до суду з позовом, то обов\\\'язково зазначте у якості другого відповідача КП ГІОЦ, як на учасника тих судових процесів, де ухвалені рішення про незаконність діяльності КП ГІОЦ.

Що стосується повернення переплати. Ніхто добровільно цього не виконає, якщо не буде Вашого звернення до суду у порядку захисту власних прав споживача комунальних послуг згідно з загальною нормою права, яка визначається поняттям "диспозитивності".

А по суті: я вже декілька разів наголошував - викиньте рахунки КП ГІОЦ у сміття, вони ніколи не мали і тепер не мають юридичної сили, нікчемні. Сплачуйте за ЖКП у розмірах, які відповідають фактичній кількості та якості послуг, отриманих від виконавця. Сплачуйте виключно на банківський рахунок виконавця, з яким ви ПОВИННІ укласти Типові договори, затверджені постановами КМУ від 12.07.2005 р. № 560 та від 21.07.2005 р. № 630.

Якщо вимагаєте від своїх контрагентів діяти виключно в межах правового поля, то Ви самі зобов\\\'язані діяти симетрично, саме у такий спосіб. Типові договори є обов\\\'язковими для обох сторін, подобається це комусь, чи ні.
Записаний

Олександр

• Гість

Вікторе Івановичу, якщо Ви будете замовляти ці "платні копії рішень з мокрими печатками", то замовте, будь-ласка, й для мене (Олександра) - я Вам передзвоню, щоб домовитись про зустріч, коли Ви їх отримаєте.

Значить Черновецький НІЯКИ комунальні тарифи не ввів у законний спосіб? Я вже відмовився від послуг КП ГІОЦ. Наразі чекаю відповідь від свого КП УЖГ щодо письмового підтвердження їхніх фінансових реквізитів. Але якщо неможливо встановити "фактичну кількість та якість послуг" (немає законних тарифів, теплолічільника та ін.), то як суд зможе встановити - скільки треба платити? По теплопостачанню, можливо згідно "середніх показників" згідно "актів звірок", а по "утриманню території" взагалі незрозуміло тоді?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Шановний Олександре! На даний час все до Ваших послуг. Укладайте Типові договори з істотними для Вас умовами, оформляйте Акти-претензії з приводу неналежної кількості та якості отриманих послуг, хоч щодня, або щотижня чи щомісяця, установіть квартирні прилади обліку, користуйтеся перевагами мешканців м. Києва, для яких до цього часу не визначені ні виконавці послуг, ні тарифи на ці послуги.

Щодо замовлення на судові рішення з мокрими печатками - нагадайте мені про них тижнів через три, коли справи повернуться у суди першої інстанції.
Записаний

Олександр

• Гість

Дякую, зателефоную Вам на початку лютого.
Записаний

Олександр

• Гість
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Повний текст цього повідомлення - http://kiev.pravda.com.ua/news/496b6b8f3143e/view_print/

Суд визнав незаконним підвищення тарифів на компослуги 12.01.2009 18:10

9 січня 2009 року Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним підвищення тарифів на компослуги, здійснене на основі розпоряджень Київської адміністрації від 30 травня 2007 року.

Про це повідомив помічник-консультант нардепа Олександра Омельченка юрист Олександр Яшин.

"Апеляційні скарги КМДА та "Київенерго" (суд) залишає без задоволення, а рішення Окружного адміністративного суду Києва без змін", - сказав Яшин. Згідно з чинним законодавством України, рішення суду апеляційної інстанції вступає в законну силу з моменту його винесення. За словами Яшина, на сьогоднішній день кожен споживач житлово-комунальних послуг може вимагати повернення йому незаконно нарахованих та "зайво сплачених коштів" з усіма наступними наслідками для бюджету Києва. "Українська правда. Київ"
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email