'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Вікторе Івановичу, дуже дякую Вам, але Ви чомусь повтор...  (Прочитано 2845 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр

• Гість

Вікторе Івановичу, дуже дякую Вам, але Ви чомусь повторно відповіли на першу групу моїх запитань і не відповіли ось на це (саме головне):

"5) Вікторе Івановичу, у мене виникла здогадка, яке рішення повинен винести суд у згаданій вище гипотетичній цивільній справі. Що ми маємо. а) 09.01.2009 року КААС визнав, що усі тарифи Черновецького, за якими ми платили - недійсні; б) Черновецький скасував розпорядження Омельченка щодо тарифів на ЖКП, зареєстровані ГУЮ у м. Києві протягом 2000-2005 рр. (розпорядження КМДА від 18.04.2008 № 578 «Про визнання такими, що втратили чинність, окремих розпоряджень КМДА», зареєстрованого ГУЮ у м. Києві 15.05.08 № 12/778). Доречі - питання: рішення КМДА вступає у силу з моменту регістрації у ГУЮ? Якщо так, то люди платили по незаконно підвищеним приблизно у два рази (у порівнянні з тарифами Омельченка) тарифам Черновецького, з 01.12.2006 року, при тому, що тарифи Омельченка БУЛИ ЧИННІ до 15.05.2008 року (закон не має зворотньої сили)! Отже - по крайній мірі, суддя повинен визнати, що різниця між нарахованими сумами за назаконними тарифами та чинними тарифами _за цей період_ - ЗАЙВО СПЛАЧЕНІ КОШТИ, ЯКІ ПІДЛЯГАЮТЬ ПОВЕРНЕННЮ! Якщо я, наприклад, визнаю, що послуги, які я продовжував отримувати і далі після цього періоду, коштують такі самі гроші (без урахування перерахувань за тепло та ін.), то ЛОГІЧНО судді винести рішення (за відсутності взагалі чинних тарифів за період з 15.05.2008 і по цей час), що мені повинні повернути таку саму різницю між новими та старими тарифами. Іншого здравого рішення я не бачу." То як, на Вашу думку, має поступити суддя у такій ситуації?

Ще питання. Якщо з 01.01.2006 я не перезаключив договори з КП УЖГ і сплачував весь час, а з 01.12.2006 - по незаконним тарифам (тобто ПЕРЕПЛАЧУВАВ У ДВА РАЗИ БІЛЬШЕ), то якщо я зараз (коли так і немає ні договорів, ні законно встановлених тарифів) не буду плати рівно стільки, скільки ПЕРЕплатив, то що - це буде незаконно??? Я думаю, що я ще велику компенсацію можу з них стягнути, що вони разом з їх начальником (мером) шахрайским шляхом (1- незаконні тарифи, 2-через незаконну організацію КП ГІОЦ) виманили у мене кровно зароблені гроші, моя сім\\\'я (а у мене 3 дружини і п\\\'ятеро дітей - 28, 20, 13, 11 і 1 рік) не мала можливості повноцінно харчуватися і лікуватися, натомість я фактично спонсорував та кредитував "шахраїв у законі"! Тим більше, Ви кажете, що суд частіше практикує "взаємопогашення боргів", а договори за минулий час заключити не можна.

І останнє - уточнення. Ви пишите: "тарифи на послуги з утримання будинку доведеться оскаржувати по кожному будинку окремо, оскільки вони індивідуальні". Ви маєте на увазі тарифи вже цього року, чи і тарифи кінця 2006?
Записаний

Олександр

• Гість

І ще. Чи не можна викласти у нариси "Постанову Окружного адміністративного суду м. Києва 24 січня 2008 року у справі за адміністративним позовом ОСББ «Престиж»"? Її там немає. Якщо це не проблема, звісно.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Вибачте, цейтнот. Зараз спробую без поспіху розібратися. по п. 5): так, розпорядження вступає в силу з дати реєстрації в ГУЮ, якщо у ньому не вказана пізніша дата. Як поступить суддя - залежить від багатьох чинників. Від наслідків змагальності сторін. Від освіченості, правосвідомості судді. Від особистої симпатії чи антипатії. Від внутрішнього переконання. Від рівня достатку. Від наявності тиску з боку держадміністрації, або голови суду, або куратора з Апеляційного суду. Від винагороди за свою тяжку і небезпечну працю. Від того, яка муха її або його укусила. Але по суті, іншого виходу не повинно бути, крім вказаного Вами. Відносно договорів. Сумніваюсь, що у Вас були укладені договори з КП УЖГ до 01.02.2006 р. Без судового рішення в той час КП УЖГ відмовлялося укладати договори, і навіть примусово, через ВДВС. А відносно переплати - ще раз повторю, у Вас є перспектива повернути переплату (скоріш за все - у рахунок наступних платежів), а крім того стягнути немаленьку суму моральної шкоди. Наприклад, 10 тис. грн. Радив би розпочати епопею по укладенню Типових договорів негайно, це додасть аргументів. Відносно тарифів на утримання будинку. Вони стали індивідуальними, директивно призначеними по кожному будинку, а не сформованими, всупереч Порядку, затвердженому постановою КМУ від 12.07.2005 р. № 560 (!), лише з 01.02.2008 р., як наслідок незаконного розпорядження Черновецького від 30.12.2008 р. № 97. Відносно постанови у справі за позовом ОСББ "Престиж". У формі зображення вона викладена тут - http://io.ua/3081912p . Для перетворення у текстовий формат потрібні ручні операції - сканування, розпізнавання через FineReader, редагування, оскільки на сторінках відображені "мокрі" печатки. Був би вдячним, якби хтось виконав цю роботу. У мене бракує часу.

Крапка, на старт! Сьогодні маю чергове судове засідання о 12:00 год. у Солом\\\'янському районному суді м. Києва (вул. Шутова, 1) під головуванням судді Макухи А.А. Продовження слухання справи про незаконність рішення райради про реформування комунальних підприємств по обслуговування житлового фонду - http://io.ua/s23438 .
Записаний

Олександр

• Гість
Дякую, успіхів Вам! А я поки що продовжу...
« Reply #3 : 04 Лютого 2009, 14:13:02 »

Дякую, успіхів Вам! А я поки що продовжу...

Ви пишите: "Сумніваюсь, що у Вас були укладені договори з КП УЖГ до 01.02.2006 р" -> Мабуть Ви мали на увазі "... до 01.01.2006 р"?

Як не дивно, але я дійсно мав „Договір про участь у витратах на утримання будинку та прибудинкової території”, в якому також були вказані тарифи на опалення і який був укладений між мною та балансоутримувачем мого дому - КП „УЖГ”. Відповідно до нього, з травня 2003 року я повинен був „вносити плату _на рахунок КП „УЖГ”_!

Ви пишите "...лише з 01.02.2008 р., як наслідок незаконного розпорядження Черновецького від 30.12.2008 р. № 97". Мабуть Ви мали на увазі: "...лише з 01.02.2009 р."?

А щодо нових договорів з моїм КП УЖГ, то я вже чекаю другий місяць від них відповіді на мій лист, де я відмовляюсь від послуг КП ГІОЦ і кажу, що _поки що у добровільному порядку_ буду сплачувати кошти. Але наразі, після того, як 09.02.2009 вступить у силу рішення КААС по тарифам, я напишу їм, що вимагаю заключити зі мною нові договори по тарифам, які були останні ЗАКОННІ (тобто, до 01.12.2006). Напишу, що якщо вони це зроблять, я тоді не буду позиватись до суду про перерахування за ці 2 роки через незаконні тарифи (а це ~ 2000грн) і не буду виставляти стягнення моральної шкоди 10000грн. (Можливо, подам в суд тільки по перерахуванню по теплопостачанню.) Але сумніваюсь - думаю вони просто будуть ігнорувати мене...

А вимоги до них у мене були такі (я надам скорочено):

"...Отже, маємо, як мінімум, два порушення законодавства України. Перше – відсутність договорних відносин між мною та балансоутримувачем мого дому - КП „УЖГ”... з 01.01.2006 року. Друге – відсутність взагалі будь-яких правовідносин між мною та КП ГІОЦ.

Оскільки я є юридично необізнана людина і дізнався про це тільки нещодавно від мого адвоката, мушу попередити Вас, що у разі подальшого надсилання мені юридично нікчемних „рахунків на сплату ЖКП” від ЖЕД... з реквізитами КП ГІОЦ, я буду розцінювати ця як спробу здирництва і шахрайства боку КП „УЖГ”... Крім того, це завдає мені зайвого клопоту і моральної шкоди, про що зазначено нижче...

...Враховуючи, що КП УЖГ... з 01.01.2005 року, коли вступив в силу Закон України про житлово-комунальні послуги, майже 4 роки злочинно не виконує п.1 Прикінцевих положень вказаного Закону, а також постанов КМУ від 12.07.2005 р. №560 та від 21.07.2005 №630, я вирішив _поки що в односторонньому порядку добровільно_ сплачувати кошти за ЖКП безпосередньо на розрахунковий рахунок КП „УЖГ”..., який я отримав від Вашого бухгалтера в усній формі (дивись Додаток №1 – копії платіжних квитанцій...

...На підставі вищевикладеного вимагаю від Вас:

1. Негайно усунути порушення моїх особистих немайнових прав, а саме вжити необхідні заходи для вилучення з бази даних платників ЖКП, яка обслуговується ЖЕД... та КП ГІОЦ, будь-яку інформацію, яка стосується..., а також припинити друкування та розповсюдження рахунків на сплату комунальних послуг з зазначенням відкритого коду доступу до бази даних КП ГІОЦ.

2. Надалі більше не включати в „рахунок на сплату ЖКП” графу про електроенергію, через те, що я з АЕК Київенерго маю прямий індивідуальний договір.

3. Надати мені офіційно фінансові реквізити КП „УЖГ” для сплати коштів за ЖКП.

4. Письмово підтвердити отримання вказаних в Додатку № 1 грошей на Ваш рахунок.

5. Повідомити мені, чому дорівнює фіксована сума, яка закладена у тарифи за ЖКП для компенсації послуг ощадбанку за здійснення операцій по переказу коштів.

6. Надати мені пояснення, на якій підставі ніколи не робився перерахунок коштів для компенсації послуг ощадбанку, оскільки ощадбанк за здійснення операцій по переказу коштів бере відсотки, а не фіксовані суми.

7. У разі, якщо і в майбутньому здійснення ощадбанком операцій по переказу коштів за ЖКП на розрахунковий рахунок КП „УЖГ” буде, так само, як і зараз потребувати оплати готівкою в момент здійснення мною цієї операції, вимагаю зменшити мені тариф за утримання будинку та прибудинкової території на згадану фіксовану суму, яка закладена у цей тариф, для уникнення подвійної сплати за одну процедуру.

8. При здійсненні розрахунків за ЖКП керуватися виключно Законами України, постановами КМУ від 12.07.2005 р. №560 та від 21.07.2005 №630.

9. Про наслідки розгляду цієї заяви письмово повідомити мене у відповідності до Закону України “Про звернення громадян”.

Додатково повідомляю Вас, що у разі ненадання мені фінансових реквізитів КП „УЖГ”, я не буду мати можливості сплачувати за ЖКП, а провина за це буде повністю лежати на керівництві КП „УЖГ”.

Додаток: 1. Копії платіжних квитанцій..."
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email