'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Доброго здоров`я, Вікторе Івановичу, та всім учасникам  (Прочитано 1743 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

alexa76

• Гість

Доброго здоров`я, Вікторе Івановичу, та всім учасникам форуму. Як я й обіцяв, поінформовую про перебіг подій у моєму протистоянні з ВСП «Індустріальний» та КП "Дирекція..." Провадження за адмінпозовом до ВСП«Індустріальний» суддя Макуха А. А. закрив. (Нагадаю: ВСП вимагало з мене сплату боргу за ЖКП, який був зароблений попередніми мешканцями неприватизованної квартири в період до моєї реєстрації в цьому помешканні і по якому вже існує судове рішення, яке визначає боржників (попередніх мешканців). Я заперечував свою причетність до цього боргу у адмінпозові до ВСП «Індустріальний». Але,як виявилось, справа не підлягає розгляду у адмінсудочинстві.) Я написав заяву у КП "Дирекція..." директору Мартиняк О.М. та зробив запит через СALL-Centre 0-51 та отримав дві відповіді від директора КП "Дирекція..." Мартиняк О.М. та заступника голови Солом"янської райдержадміністрації Ярцева В. Від вимагання коштів вже відмовилися й пообіцяли не надсилати боргових квитанцій, але списати борг з мого особового рахунку мені відмовлено. Пояснення: до повного погашення боргу попередніми мешканцями за виконавчими листами. Мене це не влаштовує, так як мені відомо справжні боржники платити не мають наміру і я маю шанс мати у себе на особовому рахунку борг близько восьми тис. грн. пожиттєво. Що мені потрібно вчинити, маючи офіційні відповіді від КП "Дирекція..." та Солом"янської райдержадміністрації з відмовами від списання чужого боргу з мого особового рахунку та взагалі, чи правомірна така відмова чиновників? Буду вдячний за всі відповіді.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Провадження і не повинно було відкриватися, оскільки це не адміністративна справа, а ВСП не є суб\\\'єктом владних повноважень. Відносно боргу, який нібити за Вами залишається: якби Ви не платили на рахунок КП ГІОЦ, а на КП "Індустріальне", та ще й уклали з цим підприємством Типові договори, затверджені постановами КМУ №№ 560 та 630, тоді у Вас би правовідносини здійснювалися згідно з нормами ст. 19 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". Ми спочатку створюємо собі труднощі, іноді власною бездіяльністю, а потім героїчно їх долаємо! А незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності (Конституційна норма). Відносно боргу - напишіть заяву до Дирекції про те, що з такої-то дати Ви не визнаєте жодних боргів колишніх власників квартири, що в умовах договору купівлі-продажу квартири не передбачене правонаступництво щодо зобов\\\'язань колишніх власників. Крім того, що Ви відмовляєтесь взагалі оплачувати будь-які рахунки КП ГІОЦ, які неодноразово судовими рішеннями визнавалися юридично нікчемними, а з названим обчислювальним центром КМДА у Вас відсутні і не можуть бути встановлені жодні правовідносини. Просите викреслити Ваше прізвище з бази даних КП ГІОЦ, повідомляєте, що сплачувати за ЖКП будете безпосередньо на рахунок виконавця послуг, який визначений перможцем у конкурсі на надання послуг по Вашому мікрорйоні, згідно з умовами Типових догворів. А далі рахунки КП ГІОЦ можете викинути смітник.
Записаний

alexa76

• Гість

Дякую за увагу, Вікторе Івановичу, але є одна суттєва деталь- квартира неприватизована і є об"єктом комунальної власності, не існує колишніх власників, є колишні наймачі. Відносно боргу- то КП "Дирекція..." та Солом"янська райдержадміністраціа вже відмовились від грошових претензій до мене офіційно у відповідях на мої заяви. Але відмовляє в списанні боргу з мого особового рахунку, який я переоформив на себе після реєстрації, так як попередній власник особового рахунку (один з боржників) на тей момент вже два роки як помер. Мотивація чиновників- що борг за помешканням, хоча особовий рахунок за мною. Мені й досі не зрозуміло, чи правомірна відмова і чи можливе вирішення проблеми іншим способом, крім ігнорування безпідставних претензій?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Перше питання - а чому Ви не бажаєте приватизувати цю квартиру? Друге питання - Типові договори повинні укладати також і наймачі. Третє питання - так званий особовий рахунок - вигадка чиновників радянських часів. Відносини у сфері надання ЖКП повинні здійснюватися виключно на договірних, а не на директивних засадах. Ще раз пропоную забути про особовий рахунок, укласти Типові договори і сплачувати на банківський рахунок виконавця послуг. Тоді ні в кого не буде підстав пред\\\'являти претензії стосовно боргів, облік яких веде КП ГІОЦ - незаконна організація, яка не має ліцензії на банківські, клірингові або фінансові послуги. Вигаданий "транзитний рахунок" також не може мати ніяка юридична особа, крім банків. Нікчемність рахунків КП ГІОЦ була визнана у декількох судових рішеннях, про що я неоднократно повідомляв на цьому сайті, а самі рішення можна знайти у розділі "Нариси". Якщо вже так хочеться поставити крапку по відношенню до КП ГІОЦ, можете звернутися до суду з позовом на КП "Дирекція ..." та КП ГІОЦ (другий відповідач) про визнання недійсними вимог про сплату боргу на рахунок КП ГІОЦ за "тих хлопців", а також взагалі про визнання нікчемними і такими, що не підлягають сплаті, квитанцій КП ГІОЦ. Майте також на увазі, що КП "Дирекція" не є правонаступником попереднього КП УЖГ, а тому у неї немає підстав щось вимагати у Вас за період до проведення реформи підприємств у районі, навіть, якби Ви й заборгували. КА УЖГ, поки не ліквідоване, має право вимоги.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email