'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: В ответ на viki - Київ - Україна 2007-04-09 11:50:09  (Прочитано 2997 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

dimaden

• Гість

В ответ на viki - Київ - Україна 2007-04-09 11:50:09

Це ілюстрації того, як можна забезпечити облік теплової енергії на опалення квартири з одночасним використанням приладів двох типів:

а) теплолічильника, який встановлюється на один з радіаторів опалення;

б) розподілювачів обліку теплової енергії, які встановлюються на кожний радіатор у квартирі, у тому числі й обладнаний теплолічильником.

Решту інформації Ви зможете отримати, якщо уважно переглянете матеріалу мого попереднього сайту:

http://viki1234.io.com.ua/journal.php  

http://viki1234.io.com.ua/story.php?ids=7721

====================================================================================================================

Мне показалось, что я тоже довольно внимательно прочел все материалы на сайте, касающиеся правильного обустройства узлов учета теплоэнергии.

Существует ли продолжение статьи, по последней ссылке, и, может быть, есть что-то типа спецификации/сметы на все необходимые для этого устройства?

Я начал в квартире ремонт, но трое из трех пришедших для оценки объема работ сантехников на показанные им картинки из форума только делали большие удивленные глаза............

Спасибо!
Записаний

gro-za.io.ua

• Гість

600 x 800, 74 кБ
Ну що Ви хочете від сантехніків, коли у цьому питанні не розібралися інженери, навіть деякі кандидати та доктори наук? Відносно специфікацій та кошторисів - це не було предметом обговорення на даному сайті. У кожному випадку їх складає виконавець послуг відповідно до укладеного договору на проведення ремонтно-будівельно-оздоблювальних робіт. До речі, виконавець повинен мати ліцензію. Можу лише додати, що для встановлення приладів обліку у випадку вертикальної (однотрубної) системи подачі теплоносія лід врізати у подаючу трубу байпас, в ідеалі - з трьохходовим вентилем. Оскільки радянські трьохходовики ненадійні, і давно не випускаються, то можна застосувати іноземного виробництва. А при їх відсутності, укомплектувати байпас, як показано на фото. Крім того, необхідні ще відсікаючі вентилі (по 2 шт. на кожен радіатор), а радіатори слід вибирати низькотемпературними, з великою тепловіддачею і малим обсягом теплоносія, що забезпечує низьку інерційність системи регулювання теплового режиму у квартирі. В умовах Києва можна рекомендувати алюмінієві радіатори типу Calidor 80х500, або їх аналоги. Загальну кількість секцій слід вибирати з розрахунку 1 секція на 1 кв.м опалювальної площі. Тоді навіть при у межах 15-20 градусів недогріві теплоносія на вході будинку радіатори забезпечать комфортну температуру у квартирі. Секції слід рівномірно розподілити (в однаковій кількості) між радіаторами, інакше виникнуть проблеми з обліком теплоспоживання на підставі показів приладів-розподілювачів. Регулювання може здійснюватися автоматичним способом, з застосуванням термоклапанів Данфосс чи їм подібних, або вручну, трьохходовими чи відсікаючими вентилями. На знімку показано, як влаштувати байпас і приєднати теплолічильник.
Записаний

dimaden

• Гість

В ответ на gro-za.io.ua - Київ - Ukraine 2009-03-22 18:10:39 3 час назад

Насколько я понял, счетчики теплоэнергии и вся им сопутствующая обвязка стоит фирмы АкваУкраина? Проще всего будет обратиться к ним с целью купить/установить/подключить/поставить на учет? Радиаторы думаю ставить завода Большевик, единственно на меня там странно посмотрели, когда я сказал, что на комнату 17 метров хочу 17 секций. Объяснить им, что из-за байпаса теряется минимум 10%, плюс из-за недогрева еще наверное столько же - не смог. Плюс еще нужно учесить равномерное распределение секций - в каждой комнате/кухне их должно быть одинаковое количество? У меня вообще однотрубная система теплоснабжения, но очень уж хитро сделанная. Ни один сантехник пока не понял ни как устроена эта система, ни чего я от нее хочу. Последний этаж, стояков как таковых вверх нет, из одной комнаты идет горизонтальная разводка в другую, из другой в кухню.......

Про спецификацию спросил именно потому, что до сих пор четко не понятно, из каких компонентов и что за чем должно идти во всей этой инсталляции. Думается, что обращение в фирму-производитель счетчиков добавит немного нужной информации.
Записаний

dimaden

• Гість

В ответ на gro-za.io.ua - Київ - Ukraine 2009-03-22 18:10:39 3 час назад

Насколько я понял, счетчики теплоэнергии и вся им сопутствующая обвязка стоит фирмы АкваУкраина? Проще всего будет обратиться к ним с целью купить/установить/подключить/поставить на учет? Радиаторы думаю ставить завода Большевик, единственно на меня там странно посмотрели, когда я сказал, что на комнату 17 метров хочу 17 секций. Объяснить им, что из-за байпаса теряется минимум 10%, плюс из-за недогрева еще наверное столько же - не смог. Плюс еще нужно учесить равномерное распределение секций - в каждой комнате/кухне их должно быть одинаковое количество? У меня вообще однотрубная система теплоснабжения, но очень уж хитро сделанная. Ни один сантехник пока не понял ни как устроена эта система, ни чего я от нее хочу. Последний этаж, стояков как таковых вверх нет, из одной комнаты идет горизонтальная разводка в другую, из другой в кухню.......

Про спецификацию спросил именно потому, что до сих пор четко не понятно, из каких компонентов и что за чем должно идти во всей этой инсталляции. Думается, что обращение в фирму-производитель счетчиков добавит немного нужной информации.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Більшовицькі радіатори гірші, ніж італійські, і дорожчі. Кількість секцій залежить не стільки від байпасу, скільки від недогріву з вини Київенерго. Ця компанія ніколи не дотримувалася затвердженого температурного графіка температури на вході будинку, а тепер тим більше - криза! Тому теплова потужність секцій знижується у кілька разів по відношенню до номінальної. Італійські радіатори мають документацію, яка дозволяє встановити коефіцієнт зниження теплової потужності. Лічильники Аква-Україна не дешеві, Актаріс дешевший (на фото показаний якраз він). Рівномірність розподілу секцій продиктована спрощенням системи обліку. Якщо радіатори будуть неоднаковими, то виникне прблема з визначенням ціни поділки прилада-розподілювача. Однак, якщо у Вас усі радіатори включені послідовно, то для обліку досить застосувати лише один послідовно включений теплолічильник без приладів-розподілювачів обліку. Слід лише віднайти, котрий з радіаторів знаходиться в кінці ланцюга, а котрий - на початку, тому, що термоперетворювачі лічильника повинні монтуватися на протилежних кінцях ланцюга. Байпаси доведеться ставити паралельно кожному радіатору. І потім добиватися рівномірної тепловіддачі кожного з них. Якщо Ви правильно розшифрували свою систему теплопостачання, то вимога рівномірно розподіляти секції між радіаторами неактуальна.
Записаний

dimaden

• Гість

"Сдадите" тогда фирму, в которой брали итальянские? И это было ведь, скорее всего, при курсе евро/гривна=8,5 максимум? Сейчас закладывают с учетом рисков все 12грн/1евро, поэтому цены придется сравнивать более внимательно. Все почему-то хвалят Большевицкие - биметаллические которые......... Свою систему теплоснабжения буду еще изучать и зарисовывать. Ибо действительно разобраться тяжело, хоть и инженер. Думается, с Вашей помощью таки разберусь :)
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Це була "Сахара Плюс", думаю, що й зараз існує. Більшовицькі хвалять, бо не порівнювали з іншими. При розшифровці схеми трубопроводів слід уважно все перевірити, інакше можливі помилки.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email