Мої рекомендації:
1. Прочитайте уважно поради Тетяни Монтян з цього приводу. Знайдете на цьому сайті, а також у посиланнях на інші сайти - першоджерела.
2. Договір, укладений при встановленні водолічильників, є юридично нікчемним, оскільки грунтується на незаконному розпорядженні КМДА № 1150, яке давно скасоване. Вам потрібен Типовий договір відповідно до постанови КМУ № 630. Почитайте уважно мої повідомлення на цьому сайті, де, зокрема наводиться виконавчий лист, який змушує владу забезпечити дотримання балансоутримувачами вимог ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" та постанов КМУ №№ 560, 630.
3. Вам необхідно подати до свого балансоутримувача заяву про укладення Типових договорів по формі та по змісту відповідних постановам КМУ №№ 560, 630. Відмовити Вам не мають права, оскільки вся нормативно-правова база мною розчищена від "завалів", а постанова Шевченківського райсуду знаходиться на примусовому виконанні і стосується усіх балансоутримувачів багатоквартирних будинків м. Києва. Але у разі відмови - подавайте позов до суду.
4. Програма "СПРУТ" - незаконна вигадка чиновників, яким нічого робити у своїх керівних кріслах. Втручання у внутрішньобудинкову мережу повинно буди узгоджене з проектною організацією, а також з усіма мешканцями, бо відповідно до ст. 382 ЦК України вони є співвласниками, у тому числі й внутрішніх мереж. До того ж, цей пристрій насправді у більшості випадків непрацездатний. Але у нашій державі ідіотів-чиновників немало, тому у разі здійснення подібних операцій слід звертатися до правоохоронних органів (оперативно - з заявами про скоєний злочин проти співвласників, а крім того - позов до суду на балансоутримувача.
5. Радив би розраховуватися за водопостачання згідно з показами лічильників по старим тарифам, які до цього часу ніким НЕ СКАСОВАНІ.
Бажаю успіху, але боротьба зі злочинцями при владі буде тривалою.
Я особисто переміг їх на всіх фронтах, тому поради грунтуються не лише на теорії права, але й на практиці вирішення спорів за участю судової влади.