Шановний Ігорю!
Одеса - не Київ, а тому я не обізнаний з нормативно-правовими актами влади Вашого міста. Крім того, не можу однозначно розшифрувати абревіатуру "ДЕЗ". Очевидо, це дільниця по експлуатації якогось "З", але якого - не можу здогадатися. У нашому місті створені Комунальні підприємства по утриманню житлового господарства (юридичні особи) та їх філії (ДЕЖі - Дільниці по експлуатації житла). Інколи вони ще називаються ЖЕКами. Тому прошу уточнити для мене це питання.
Щодо рішення міськради - потрібно мати його текст, для того, щоб встановити його відповідність актам вищої юридичної сили.
Але якщо виходити з норм права, то балансоутримувач будинку (можливо - це Ваш ДЕЗ, якщо він має статус юридичної особи, або його керівник уповноважений довіреністю діяти від імені юридичної особи), зобов\\\'язаний виконувати вимоги ст. 29 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги", а саме, укладати договори про надання житлово-комунальних послуг. А відповідно до ст. 19 того ж Закону відносини у сфері надання цих послуг повинні здійснюватися ВИКЛЮЧНО на договірних засадах.
Отже, користуйтеся нормами права, вимагайте укладення Типових договорів, затверджених постановами КМУ від 21.07.2005 № 630 та від 12.07.2005, у разі відмови - звертайтеся з позовом до суду.