'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Віктор Іванович, я на рахунок комори, дякую за відповід...  (Прочитано 3124 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ірина

• Гість

Віктор Іванович, я на рахунок комори, дякую за відповідь, дуже не хотіла чути про суд..... знаю що це роки, але все одно, дуже дякую за пораду. Але підкажіть... Ви пишете, що позов до суду має подавати ОСББ, а як його змусити це зробити???? Звернутись до ОСББ письмово з вимогою? А якщо даний орган відмовиться, тоді я повиння особисто звертатись до суду, а з позовом до кого???? До ОСББ чи мого сусіда??? Дякую
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Подивіться статут Вашого ОСББ і з’ясуйте, які повноваження у ОСББ та його правління. Подивіться свій договір з ОСББ і з’ясуйте, які Ваші права у відносинах з ним. Подивіться Закон України «Про об\\\'єднання співвласників багатоквартирного будинку» вiд 29.11.2001 № 2866-III на сайті ВР за посиланням: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=2866-14. Подивіться Типовий статут об\\\'єднання співвласників багатоквартирного будинку, затверджений Наказом Держжитлокомунгоспу України 27.08.2003 N 141 за посиланням: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z1155-03. Без усіх цих відомостей Вам буде важко апелювати до правління Вашого ОСББ та відстоювати свої права у суді, якщо до цього дійде. Коли Ви ознайомитесь з цими матеріалами, обов’язково зверніться з письмовою вимогою до правління ОСББ, щоб воно виконало свої обов’язки як управителя будинку і довело до кінця цю справу. Отримавши відповідь, Ви будете знати, що Вам робити далі. Якщо ОСББ відмовиться, буде підстава звернутися з позовом до нього до суду за бездіяльність. Ви можете також і самі звернутися до суду з позовом до сусіда, оскільки наявність цієї комори зачіпає Ваші права та інтереси як співвласниці будинку. Для звернення до суду і грамотного захисту у судових засіданнях своїх прав Вам знадобляться поради юриста або доведеться самій ґрунтовно вивчати законодавство у своєму питанні, а також Цивільний процесуальний кодекс. Хоч це і нелегко, але і не так важко, як здається на перший погляд — кажемо це з власного досвіду. Ви отримаєте на все життя корисний досвід захисту своїх прав, який Вам знадобиться ще не раз у такій країні, як наша, де наші права маємо захищати ми самі до тих пір, поки не наведемо у ній ладу.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Абсолютно вірно.
« Reply #2 : 20 Травня 2009, 21:50:03 »

Абсолютно вірно.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email