'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Нагадую : сьогодні о 15:00 має відбутися у ВАСУ за адресою...  (Прочитано 3453 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Нагадую : сьогодні о 15:00 має відбутися у ВАСУ за адресою вул. Московська, 8, корп. 5 судовий розгляд касаційних скарг КМДА, Київенерго та ДАРтеплоценталь на постанову ОАС м. Києва та ухвалу КААС у справі № 8/131 за позовом ОСББ "Престиж" до КМДА про визнання протиправними та скасування розпоряджень КМДА від 30.05.2007 р. №№ 640, 641, 642, 643 про встановлення/погодження/затвердження тарифів на ЖКП. Я подав заздалегідь запит http://io.ua/s75976 про надання копій скарг двох останніх суб\\\'єктів, оскільки вони не були направлені позивачу, і їх зміст невідомий, тому неможливо сформулювати заперечення. На цій підставі просив перенести с-з на іншу дату та направити відповідні матеріали позивачу. Тому буду наполягати на оголошенні перерви.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Очікується скасування рішень першої та апеляційної інстанцій у зв\\\'язку з недотриманням предметної підсудності. А жаль! Крім розпорядження КМДА № 641, відносно якого вже існує законне рішення у іншій справі, яке не підлягає оскарженню.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Сьогоднішнє засідання ВАСУ закінчилося оголошенням перерви до 24 червня 2009 р. (на 14:00 год.). Спрацювало моє звернення http://io.ua/s75976 з проханням надати копії касаційних скарг Київенерго, Дартеплоцентралі та ухвал щодо відкриття провадження по них. Виявилося, що касаційне провадження було відкрито 05 травня 2009 р., про що ніхто з інших учасників не був повідомлений. Потім ухвалою від 12 травня 2009 р. касаційні скарги зазначених суб\\\'єктів були об\\\'єднані в одне провадження, відкрите раніше, ще 29.01.2009 р., за скаргою КМДА, для спільного розгляду і вирішення. Про ухвалу від 12 травня нам також було невідомо. І лише з листа-повідомлення від 19.05.2007 р., отриманого 22.05.2009 р., за підписом навіть не судді-доповідача, а його помічника О.М. Шевченка, ми дізналися про призначення слухання справи на 27 травня 2009 р. о 15-00. Я в той же день (а це була п\\\'ятниця, в кінці робочого дня) направив запит до ВАСУ факсом з клопотанням надати нові матеріали та перенести судове засідання на іншу дату. Для надійності цей запит додатково зареєстрував через канцелярію 25.05.2009 р. вранці, а вже 27.05.2009 р. потрібно було з\\\'явитися у судове засідання без жодної інформації щодо змісту останніх двох касаційних скарг. Колегія суддів погодилася оголосити перерву. Мені також вдалося нарешті отримати 2 компакт-диски з технічним записом апеляційного процесу, без якого важко встановити, що відбувалося в КААС, оскільки був залучений до розгляду апеляційних скарг КМДА та Київенерго лише на два останніх засідання (а їх було кілька).

Тепер маємо повну, ще не проаналізовану інформацію, але мій прогноз невтішний. Без сумніву, ВАСУ буде вимушений повернути справу на повторний розгляд в ОАСУ, а звідти вона піде тепер вже по накатаній доріжці до Шевченківського районного суду м. Києва. Саме до цього суду з самого початку я звернувся у своїх особистих адмінпозовах до КМДА, другий з яких (на Головній сторінці) до цього часу по суті не розглядався. Але мої колеги вирішили інакше, а тепер все повернулося "на круги своя". Негативну роль зіграла також протиправна поведінка Солом\\\'янського районного суду м. Києва, який постійно відмовляв вікривати провадження за позовами у інших справах на райраду, посилаючись на предметну непідсудність. А ОАС приймав протилежні ухвали. За таких обставин я вирішив не ризикувати, та розпочати війну з КМДА у Шевченківському райсуді (за місцем знаходження відповідача), хоч можна було б звернутися і до Солом\\\'янскього райсуду (за місцем мого проживання). До речі, у Шевченківському суді мене також намагалися відправити до ОАС, але я не погодився, і був правий. Справа під головуванням судді Притули Н.Г. була вирішена частково на мою користь. Від апеляційного оскарження я потім з тактичних міркувань відмовився в інтересах ОСББ "Престиж", коли розглядалася апеляційна скарга КМДА.

До речі, про накатану доріжку. Вчора саме по ній пішла справа за позовом партії "Єдність" до КМДА. Тепер маємо шанс об\\\'єднати усі справи, які розглядаються та ще будуть розглядатися у Шевченківському райсуді з цього приводу, в одне провадження. На найближчі пару років без роботи не залишимося, а робочі місця в апеляційній та касаційній інстанціях адміністративного судочинства скорочуватися точно не будуть, незважаючи на фінансову кризу. Президент Ющенко В.А. також залишив у спокої ліквідований ним ОАС м. Києва, хоч і ця справа за позовом голови ОАС Олега Бачуна про визнання протиправним Указу Президента остаточно не вирішена.
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Прочитали, Вікторе Івановичу, «впечатлились» (українського аналогу не знайшли) Вашою оперативністю та наполегливістю, і дуже раді, що це спрацювало. Перспектива об’єднання проваджень цікава й надихаюча — події концентруються, сили концентруються, накопичуються судові рішення як плацдарм для останнього вирішального бою! :) Чомусь здається, що все вирішиться навіть скоріше, ніж ми думаємо.
Записаний

Виталий

• Гість

Це буде дуже цікаво як районний суд буде розглядати всі ці справи в одному проваджені. Не рахуючи Ваших та партії Єдність мені відомо, що мінімум три (в тому числі й наша та ВАТ «Київгума») відправлені за підсудністю ОАС м.Києва до Шевченківського райсуду, і цих справ точно більше, не всі поки подали однак хочуть подати свої позови (Київводоканал та Київенерго використовуючи незаконні Розпорядження «Космосу» намагаються відключати а споживачів послуг які не сплачують незаконні тарифи та тиснути як можуть. Це буде цікавий «цирк», якщо справи не будуть об’єднані то знову ж таки може відбутись значне збільшення третіх осіб по всім окремо справам, а це все не «цирк» - це …… На швидке вирішення справи годі сподіватись.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Віталію, виходячи з норм КАСУ, нинішня позиція ОАС м. Києва щодо передачі справ за підсудністю в Шевченківський райсуд є законною. З початку діяльності ОАС райсуди намагалися скинути на нього усі справи, відмовляючи у відкритті провадження за позовами до органів місцевого самоврядування. Після цього почався зворотний процес. А як буде після цього справлятися з потоком адмінсправ Шевченківський райсуд прогнозувати неважко. Ніяк не буде (доказ на Головній сторінці сайту).
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

450 x 351, 34 кБ
Для уникнення зволікань при вирішенні справ щодо незаконних дій київської влади слід залучати у якості відповідачів усіх наявних суб\\\'єктів владних повноважень, а саме: 1) Київського міського голову Черновецького Л.М.; 2) голову Київської міської державної адміністрації Черновецького Л.М.; 3) Київську міську раду; 4) виконавчий орган Київради (Київську міську державну адміністрацію); 5) КМДА, як місцеву державну адміністрацію. У найгіршому випадку будете мати 6 (шість) представників відповідачів проти Вас одного позивача. Так у мене відбувалося ще при розгляді першого позову до зазначених суб\\\'єктів. Традиція продовжена і в другому позові. Не завадило б притягнути до відповідальності ще й Президента, який нічого не зробив для ліквідації цього бардака у владі. Правда, погрозив пальчиком Черновецькому з подачі Балоги. Балога пішов із влади, в Черновецький залишився. Чи надовго?
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email