'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Уважаемый,Виктор Иванович,( уточните время заседания 11...  (Прочитано 3089 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

виктор андреевич

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Уважаемый,Виктор Иванович,( уточните время заседания 11.06.09г.в Деснянском суде и др.заседаний с 04.06.09г. по 12.06.09г. )и форумчане дайте хотя бы общее направление, в каких нормативно-правовых актах можно найти следующие нормы:

1. Об ограничении( запрете) занимать должность председателя правления ЖСК не членам кооператива и/или не жильцам дома где организован ЖСК;

2. Правомерно ли начислять отдельной строкой плату за "отвод горячей воды"?

3. Какие максимальные размеры и порядок начисления платы на капитальный ремонт?

В с/з в Апел суде г.Киева по лелу Влада о взыскании с него "долга" за ЖКП суд насчитал "долг" по тарифам Черновецкого и оставил решение суда первой инстанции в силе . Аргументы ответчика-должника о неправомерности применяемых Распоряжений КГГА остались без внимания.

Похоже ,что судебная практика по делам о ЖКУ изменилась ? Каково Ваше мнение соратники?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Вікторе Андрійовичу, усі Ваші питання врегульовані Статутом ЖБК (крім тарифів). Щодо найменування послуг та затвердження тарифів на них, то це вже питання законодавства. ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" та постанови КМУ, якими затверджені Порядки формування тарифів, дають вичерпні відповіді на усі питання. Проблема не в питаннях, а в грубому порушенні київською владою законів, норм, правил. Звідси йде вакханалія, зверху донизу. У деяких голів ЖБК до цього часу виникають питання такого змісту: "А чому я повинен формувати тарифи?", "А чому я повинен укладати з мешканцями Типові договори?", "А чому мене змушують бути виконавцем послуг?", "А наші закони нікуди не годяться, чому я повинен їх дотримуватися?". Особливо на цю тему важко говорити з літніми жінками, які дивом опинилися в кріслах голів ЖБК, по принципу: "бо ніхто не хоче". З подібними керівниками нічого не вирішиш. Такі собі активістки жіночих рад. Вони героїчно закривають дірки в трубопроводах замість сантехніків, і в цьому вбачають своє покликання. Бухобліком і іншими буржуазними штучками взагалі не цікавляться. Ще один козир: "А я отримую зарплату 560 грн. в місяць, що Ви від мене можете вимагати?". От і спробуйте розкласти все по полицям, та ще й так, щоб і козі було зрозуміло. Основний принцип повинен бути таким: не можеш - не берись. Не влаштовує зарплата - звільняйся, займись краще внуками. Не працює ЖБК, як юрособа - ліквідуйте. Влада знайде іншого балансоутримувача. Так ні ж, будемо один одного обдурювати, що усі нібито працюють, як слід. Це мені нагадує молоді роки, коли на екзаменах нерадиві студенти не погоджувалися з моїми оцінками їх знань. Аргумент такий: "А чому двійка, я ж учив!".
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Відносно судової практики. Очевидно, Влад не зміг довести у судових інстанціях факт незаконності нарахування плати за послуги, які насправді не надавалися, або були неякісними, або не в тому обсязі, або по незаконними тарифам. Але не слід вважати боротьбу остаточно програною. Можна продовжувати у іншиз судових справах, з інших підстав і т.п.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email