'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Виктор Иванович, обыскалась интструкцию по деловодств...  (Прочитано 2265 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

innask

• Гість

Виктор Иванович, обыскалась интструкцию по деловодству в ВУЗах, возможно Вы знаете как преподаватель ВУЗа, порядок недопуска к сдаче экзамена, сессии, посещения лекций. Я знаю что должен быть приказ о недопуске и с ним студента должны ознакомить, а вот как найти это в нормативных актах. Я перерыла весь интернет, но тщетно. Мне очень надо сослаться на такой порядок в адвоктаском запросе, чтобы помочь одной студентке продолжить обучение.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Діяльність вищих навчальних закладів регламентується Законом України "Про вищу освіту". Діяльність конкретного ВНЗ підпорядкована Вченій раді, яка рекомендує для затвердження Статут і ухвалює рішення з аитань організації навчпльно-виховного процесу (Стаття 34. Вчені ради. 1. Вчена рада вищого навчального закладу є колегіальним органом вищого навчального закладу третього або четвертого рівня акредитації і утворюється строком до п\\\'яти років (для національного вищого навчального закладу - строком до семи років). До компетенції Вченої ради вищого навчального закладу належать: {...} подання до вищого колегіального органу громадського самоврядування проекту статуту, а також змін і доповнень до нього; ухвалення рішень з питань організації навчально-виховного процесу; ...) Крім того, ВНЗ має Правила внутрішнього розпорядку. Усі ці документи повинні бути доступними з сайтів вищих навчальних закладів. А у даному випадку для створення доказової бази рекомендую подати адвокатський запит до Міносвіти. Дещо про організацію навчального процесу можете почерпнути з Нарисів http://io.ua/s74206 http://io.ua/s74208
Записаний

innask

• Гість
Низкий Вам поклон.
« Reply #2 : 17 Липня 2009, 13:25:03 »

Низкий Вам поклон.
Записаний

innask

• Гість

Виктор Иванович, ситуация с моей студенткой следующая, сегодня общалась с проректором Медуниверситета, который дал мне на руки приказ об ее отчислении "за невыполнение учебного плана и графика учебного процеса: не была допущена до сдачи экзаменов в связи с академической задолженностью - 150 часов", при возможных 144. Сама студентка утверждает, что несмотря на обязательное условие для перездачи задолженностей по предеметам (в связи с пропуском лекций)- получить у декана "бегунок" и только потом перездать предметы, она без бегунка якобы все перездала по всем предметам, кроме одного предмета, который читает завкафедрой А. ,с которой у нее конфликт. По каждому предмету есть журнал перездач и в них есть отметки о такой перездаче. отя и н еотрицает, что 3 месяцы не ходила на занятия по разным причинам. Что можно делать в такой ситуации и есть ли основания для обжалования такого приказа.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Студентам і студенткам не завжди можна вірити. Якщо вона, навчаючись на стаціонарі, на протязі трьох місяців не відвідувала лекції, практичні заняття, семінари, то який медик з неї може вийти? Відносно перездавання - а які оцінки проставлені у неї в заліковій книжці? А що проставлено у екзаменаційних та залікових відомостях? Чи існує відповідність між цими документами? А яка точка зору викладачів та завідувачів кафедрами тих дисциплін, які вона не освоїла?
Відверто кажучи, я не став би допомагати такій недобросовісній студентці відновлювати навчання на стаціонарі. Можливо, на наступний учбовий рік вона може подати клопотання про повторне навчання на тому курсі, з якого її відрахували. А доводити у суді чи в Міносвіти про наявність порушень з боку адміністрації університету - марна справа. Візьмемо до уваги моральний аспект - чи погодилися б Ви стати пацієнтом такого лікаря-недоука? Я - нізащо! Радив би і Вам відмовитися від цієї справи. Університет - не місце для прогулів і прогулянок.
Записаний

innask

• Гість

Я з Вами, вікторе Івановиче, повністю згодна, дякую за відповідь. До речі, хтось з форумчан скаржився на необхідність копіюватьи написане повідомлення та відправляти його з другої спроби, у мене така сама проблема, я відразу копіюю його, та з другої спроби вдається його відправити, а при першій сайт повіджомляє, що я неправильно вказую номер.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

А нічого дивного. Поки Ви створюєте повідомлення, контрольний номер може двічі-тричі змінитися. Тому перед відправленням повідомлення слід цей номер оновити. Дана процедура введена недавно для боротьби з хакерами-роботами, які раніше засмічували сайт своїм спамом. Тепер роботу-хакеру важко розпізнати контрольний номер, а відтак втрачається можливість безконтрольного доступу до сайту.
Записаний

Олександр

• Гість

Якщо багато написали та забули оновити номер - нічого страшного: натисните стрілочку "вліво" і Ваш текст повернеться.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email