'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: УВАГА! ЕКСПЕРИМЕНТ розпочався!  (Прочитано 4637 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
УВАГА! ЕКСПЕРИМЕНТ розпочався!
« : 22 Серпня 2009, 15:21:06 »

800 x 376, 42 кБ
УВАГА! ЕКСПЕРИМЕНТ розпочався!
Сьогодні мною встановлений 4-тарифний лічильник гарячої води типу ЛВ-4Т виробництва КП "Харківські тепломережі" http://io.ua/s80307, який фіксує обсяги споживання з трубопроводу ГВП в чотирьох регістрах для температури t<40oC, 40<=t<45oC, 45<=t<50oC, t>=50oC, веде також облік холодної води від трубопроводу ХВП.
Якщо результати експерименту будуть позитивними, то з 01 вересня 2009 р. облік ГВП і ХВП у квартирі №22 будинку № 5/1 по вул. Смоленській у м. Києві буде здійснюватися цим лічильником, а платежі будуть нараховуватися згідно з Правилами, затвердженими постановою КМУ від 21.07.2009 р. № 630. Зокрема, обсяги спожитої води з температурою нижче 40оС не підлягають оплаті ні за тарифом ГВП, ні за тарифом ХВП. Спір з КП "Індустріальне", вирішений судом на користь споживача, нарешті дасть реальний результат. КП виявилося неспроможним усунути дефект внутрішньобудинкової мережі ГВП, пов\\\'язаний з відсутністю циркуляційного насосу та зворотного трубопроводу. Тому тепер за недогріту воду платити будемо за зниженими ставками, у гірших для КП випадках - за нульовою. Чи не краще було б для КП привести систему подачі гарячої води в порядок? Питання риторичне.
На фото - монтажний комплект лічильника.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Довелося Громадському правозахиснику, доктору наук, професору у вихідний день попрацювати слюсарем-сантехніком. Після підготовки інструментів та монтажного комплекта заздалегідь вся робота (демонтаж вставок замість механічних лічильників, які відправлені на повірку, монтаж витратомірів ХВП та ГВП, перероблених постачальником з серійних механічних лічильників води типу СВК-1,5, монтаж трійника з гільзою для термоперетворювача, приєднання сигнальних кабелів до обчислювача, укріплення електронного обчислювача на стіні) зайняла неповних три години.
Правда, напередодні довелося повозитися з монтажем ніпеля в трійник, оскільки довжина різьби виявилася надмірною. Зайве видалив на сурогатному токарному верстатику (див. gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-21 19:12:32).
Попереду - введення лічильника в експлуатацію (паперова робота, пломбування).
Викликаю докторів та кандидатів наук, професорів та доцентів на змагання - хто швидше і краще? Приз - лічильник ЛВТ-4М за півціни (він більшого не вартий).
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

http://ukr.dozor.kharkov.ua/hi-tech/1016133.html - першоджерело про КП "Харківські тепломережі" та лічильник ЛВ-4Т. І мій перший (з 2008 року) коментар до публікації:
"gro-za22.08.2009 17:41 Дивно, що саме теплопостачальне підприємство пішло на такий крок всупереч власним фінансовим інтересам. Вчора я, мешканець м. Києва, встановив такий лічильник у приватній квартирі, де нерідко подається гаряча вода з температурою нижче 40 градусів Цельсія. Побачимо, які будуть наслідки. Однак, маю зауваження: для пересічного споживача ціна приладу - 800 грн. є надто високою і, мабуть, не зовсім виправданою. Два витратоміри води Харківського заводу "Комунар" плюс копійчана електроніка не "тягнуть" на таку суму. Чи може Ваші представники в м. Києві зловживають своїм монопольним становищем? Деталі див. gro-za.io.ua "
Записаний

леонид

• Гість

Уважаемый Виктор Иванович! Не перестаю восхищаться Вами. Не всякий сантехник сумеет установить счётчик - мне попадались и такие. Поэтому приошлось самому менять прокладку счётчика, при том что это было после ремонта, т. е. зашивки труб под гипсокартон и плитку, а значит, через лючок. Так что я представляю, как всё это непросто...
Этот счётчик, похоже, замечательная вещь как частичный индивидуальный выход из тарифно-долговой ямы. А где Вы купили это устройство? И прикидывали ли Вы его окупаемость?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Відповідаю на "3 леонид - Ukraine 2009-08-22 18:19:04 1 час назад"
Як придбати - один з варіантів, можливо, не найкращий, дивіться в кінці нарису http://io.ua/s80307 . Відносно окупності - потрібен практичний досвід. Якщо замість гарячої води систематично буде подаватися недогріта, тоді слід сподіватися на позитивний фінансовий результат, хоч вода від цього гарячішою не стане. Але буде важливий доказ для повернення зайво сплачених/нарахованих коштів, відшкодування моральної шкоди тощо.
Зверніть увагу також на gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-11 17:56:16 . Моя позиція полягає осьу чому: в першу чергу я дослідник, а вже потім прагматик. Мої рекомендації з будь-якого питання базуються на результатах власних або заслуговуючих довіри не своїх досліджень.
Записаний

леонид

• Гість

Спасибо, Виктор Иванович! Этого продавца счётчика ЛВ-4Т (8(093)3523426)), правда, я уже нашёл поисковиком и даже общался с ним по телефону. Он озвучил 800 грн. за счётчик и ещё 300-400 грн. за его установку. Сказал. что устанавливаюшая организация и опломбирует.
(Правда, не совсем понятно, как к этому отнесётся родной ЖЭК. Хотя ЖЭК не поверяет счётчики вообще.)
Итак, при расходе 10 кубов горячей воды в месяц это обойдётся по тарифу 13,69 грн./1_куб._м в 136,9 грн. Если 50% воды будет ниже 40 град (не платим), то за 10 кубов ежемес. плата составит 68,45 грн. или чуть меньше. Столько же - экономия. Значит, 1200 грн. вернутся, без учёта инфляции, где-то через 3 года (1200/68,45=17,5 мес.). Поэтому есть смысл поискать варианты покупки и установки счётчика подешевле. Ваш вариант, Виктор Иванович, интересен, да вот с поверкой пока непонятно.
Записаний

леонид

• Гість
Чепез 1,5 года.
« Reply #6 : 22 Серпня 2009, 22:49:30 »

Чепез 1,5 года.
Через 3 - т. к. мне надо 2 счётчика.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Платити 300-400 грн. за монтаж лічильника мабуть занадто багато, якщо йдеться про його установку замість існуючих механічних лічильників. Роботи тут, як я вже повідомляв, на три години. Вартість ЛВ-4Т також завищена. Мій варіант лічильника після його завершення можна використати паралельно з існуючими механічними лічильниками для калібрування та пред\\\'явлення претензій щодо неналежної якості ГВП. Протилежна сторона має право спростувати претензію з застосуванням зареєстрованих вимірювальних приладів. Тобто, це буде один з засобів для доказування. Щодо внесення саморобного приладу в державний реєстр - проблематично, хоч приблизно 10 років тому назад мені в одному випадку це вдалося здійснити для 48-канального аналого-цифрового перетворювача в комп\\\'ютерній системі контролю параметрів котельні у м. Кіровограді. Не виключено, що можна буде повторити.
Крім того, заміну механічних лічильників електронним можна оформити, як обслуговування і ремонт, тоді всі витрачені кошти увійдуть авансом в майбутні платежі за утримання будинку. Оскільки ситуація з тарифами у м. Києві не врегульована, то в умовах відсутності законних нормативно-правових актів допустимі усі способи захисту прав споживача. Витрачені кошти в умовах вимушеного захисту можна повернути у судовому порядку (і це також мені вдавалося). Наша спільна мета - примусити виконавців ЖКП надавати послуги у точній відповідності з законодавством. Якби це сталося, то додаткові способи захисту були б зайвими.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Заміну раніше встановлених у квартирі двох механічних лічильників ХВП та ГВП на один 4-тарифний електронний лічильник ЛВ-4Т погоджується здійснити фірма "УкрВодоЕнергоСервіс" за 150 грн. з оформленням відповідних документів та опломбуванням (при наявності Вами придбаного ЛВ-4Т і змонтованого замість раніше встановлених лічильників). Перевірено по телефону фірми: 599-20-71(72). Додатково: 599-20-73(74), 294-26-27.
Записаний

леонид

• Гість

Спасибо, Виктор Иванович! Разузнаю и приму решение.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email