'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Сьогодні відбулося засідання ОАС м. Києва у справі за а...  (Прочитано 1659 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Сьогодні відбулося засідання ОАС м. Києва у справі за адміністративним позовом ОСББ "Престиж" до КМДА про скасування розпоряджень КМДА від 30.05.2007 р. №№ 640, 641, 642, 643 щодо тарифів на ЖКП. Справа розглядалася повторно на підставі ухвали ВАСУ від 02 липня 2009 р., якою частково задоволені касаційні скарги КМДА, Київенерго та Дартеплоцентралі: постанову ОАС м. Києва від 24.01.2008 р. та ухвалу КААС від 09.01.2009 р. скасовано, справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції. За наслідками повторного розгляду суддя ОАС м. Києва В.І. Келеберда постановив ухвалу про передачу справи у Шевченківський районний суд м. Києва з огляду на висновок ВАСУ про порушення правила предметної підсудності при відкритті провадження у 2008 р. У судді не було іншого виходу.
Хоч по суті ця судова тяганина є безглуздою, і ініційована вона була саме КААС (головуючий суддя Чалий С.Я.). На час розгляду справи у касаційній інстанції предмет спору вже був відсутнім, оскільки оспорювані розпорядження КМДА були скасовані раніше двома постановами Шевченківського районного суду.
І що повинен тепер зробити Шевченківський районний суд м. Києва втретє? Вгадайте з трьох спроб.
Записаний

Тетяна Academia

• Гість
Як же все сумно і нудно...
« Reply #1 : 10 Вересня 2009, 17:57:53 »

Як же все сумно і нудно...
Записаний

Олександр

• Гість

Вікторе Івановичу, як Ви думаєте - ця справа має великий шанс закінчитись до весни-літа 2010 року з задоволенням всіх ваших позовних вимог?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ця справа взагалі малоактуальна, оскільки спір давно вирішений на користь киян - розпорядження КМДА від 30.05.2007 р. №№ 640, 641, 642, 643 щодо тарифів на ЖКП постановами адмінсудів скасовані остаточно.
У даному випадку провадження у справі слід було закрити ще на стадії касаційного провадження. Я намагався цю просту істину втовкмачити в голову судді Чалого С.Я. Однак, наша Феміда не тільки сліпа, але ще й глуха. Вважаю, що оскільки Шевченківський райсуд м. Києва виявився першим, який скасував спірні розпорядження КМДА, то його постанови носять преюдиційний характер. При повторному розгляді позову ОСББ "Престиж" у цьому суді маю намір зайняти саме таку позицію. Не думаю, що суд не прийме до уваги власні постанови по тих же розпорядженнях.
Гірше з перспективами у справі № 2а-57/09 (див. головну сторінку http://gro-za.io.ua). Побоююсь, що до кінця повноважень "Мера усіх киян" цю справу ми не вирішимо. По-перше, відповідачі, крім КМДА, протягом двох років не з\\\'являються у судові засідання (Київрада, Черновецький). По-друге, Черновецький без кінця продукує нові розпорядження, що змушує мене збільшувати обсяг позовних вимог. Але деякі зрушення очікуються - представник КМДА сьогодні мене запевнив, що 12 вересня ц.р. в газеті "Урядовий кур\\\'єр" після дворічного зволікання буде опубліковане оголошення про слухання мого позову у справі № 2а-57/09. Поживемо - побачимо.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email