'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Доброго дня. Уважно стежу за форумом. Приношу Вам велик...  (Прочитано 1652 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Андрій

• Гість

Доброго дня. Уважно стежу за форумом. Приношу Вам велике спасибі за Вашу роботу.
Знаю що на Вашому сайті були судові рішення про визначення виконавця послуг. Це стосується водоканалу, теплоенерго.
Коротко з якою метою потрібна інформація. Я створюю у м. Львові ОСББ. Мене цікавить питання чому Водоканал, Теплоенерго не хоче заключати угоди з мешканцями будинку на надання послуг, а хоче її заключити тільки з ОСББ. Нам цього не потрібно. Нехай за надані послуги платить споживач, а не посередник в даномуц випадку ОСББ. В першу чергу це відібється на мешканцях які справно оплачують послуги, оскільки судовим рішенням водоканал може стягнути з ОСББ неотримані послуги по боржникам, а гроші на рахунку належать справним платникам.
Тому дуже прошу надати мені судові рішення по Вашій практиці для подальшого використання.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Андрію, доброго дня і Вам! Позиція Водоканалу та Теплоенерго ґрунтується на законі. Див. ЗУ "Про теплопостачання", "Про питну воду і питне водопостачання" та відповідні Правила, затверджені постановами КМ України. Можу лише додати, що норми закондавства у даному випадку цілком виправдані, вони узгоджені та перебувають у системному зв\\\'язку з основним актом цивільного законодавства - ЦК України, а також з ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". Внутрішньобудинковими мережами, які належать усім мешканцям будинку на праві спільної сумісної власності (ст. 382 ЦК України), розпоряджається виключно балансоутримувач. А якість послуг в значній мірі залежить від стану інженерного обладнання будинку, за який названі вище підприємства комунальної енергетики та водопостачання не можуть нести відповідальість. Договірні відносини з мешканцями відповідно до ст. 29 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" повинні встановлювати балансоутримувач, або уповноважена ним особа. ОСББ не зможе переступити через обмеження законодавства. Стосовно судових рішень - вони оприлюднені на моїх сайтах viki1234.io.ua та на цьому. Бажаю Вам успіху у нелегкій місії!
Можу додати, що ОСББ, як і ЖБК - це різновиди колгоспу, які довели свою нежиттєздатність. Виключенням можуть бути лише новобудови з заможними мешканцями-інвесторами. А пенсіонери в "хрущівках" не зможуть утримувати будинок, в якому вони мешкають. Коштів не вистачить.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email