'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Доброго здоров*я Вікторе Івановичу. Оце вскочила в хал  (Прочитано 2829 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

дзига

• Гість

Доброго здоров*я Вікторе Івановичу. Оце вскочила в халепу. І тепер не знаю як діяти. У 2003 році створила ОСББ в будинку який є комунальною власністю аж 46 років. Повірила обіцянкам що до проведення капітального ремонту .Зараз ми не є суб*єктом господарювання . В «міськжитлоуправлінні» кажуть щоб ми узяли будинок на баланс А вони потім проведуть капітальний ремонт. Зараз криза. Хто що буде там робити? От і чикаємо коли будуть кращі часи. Тут зателефонував інспектор з «Держенергонагляду» попередив що прийде з перевіркою відповідно до ст..4 ЗУ «Про основні засади державного нагляду(контролю) у сфері господарської діяльності», ст..9 ЗУ «Про електроенергетику» ст. 14 ЗУ «Про теплопостачання» та Положення про державний енергетичний нагляд, затвердженого постановою КМУ від 07.08.1996р.№929 (із змінами і доповненнями) Я попередила що ми не є балансоутримувачи і не ведемо господарської діяльності, що ключі від щитової знаходяться у « жилкомсервісі» який обслуговує будинок. Той інспектор самостійно домовлявся про присутність електрика і надання доступу до електрощитової шафи будинку. При здійснені огляду була і присутня я як голова об*єднання. І знову я пояснювала про те що ми не ведемо господарської діяльності, ми не є балансоутримувачи, що тільки в майбутньому збираємось взяти будинок на баланс. Що акт перевірки треба передати балансоутримувачу «жилкомсервіс», а мені копію цього акта, щоб я знала на що потрібно звертати увагу при прийнятті будинку на баланс. Інспектор пообіцяв зробити третій екземпляр і для мене, здається, усі крапки розставили, порозумілися. Потім він привіз акт і попросив мене поставити підпис і печатку, так як я була присутня при обстеженні. Нажаль я була неуважна, навіть не могла уявити що таке може бути. В акті інспектор указав що я є уповноважена особа суб*єкта господарювання. Тепер я розумію чого ті хто повинен виконувати припис, 15 пунктів, задають питання як ОСББ буде розраховуватися за проведення перелічених робіт. А в нас ні грошей , ні банківського рахунку нема. Ми тільки звіти пусті здаємо. А так як нічого з припису ще не зроблено то будуть штрафні санкції, про що попередив інспектор Що тепер робити? Підкажіть, будь ласка, Вікторе Івановичу.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ви дійсно допустилися ряду помилок. Крім того, Ви неправі, наголошуючи, що ОСББ не є суб\\\'єктом господарювання. Неприбуткова організація - так. Права та обов\\\'язки ОСББ відображені, зокрема, у Статуті.
Але оскільки будинок перебуває на балансі іншої організації, то інспектор «Держенергонагляду» також поступив неправомірно. Підписуючи складений ним акт, Ви повинні були зробити застереження, що не погоджуєтесь з огляду на обставини, викладені в запереченні проти акту.
Тепер у Вас є 3 варіанти:
1) Відстоювати свої інтереси у господарському суді;
2) Скликати загальні збори і прийняти рішення про ліквідацію ОСББ;
3) Дочекатися позову від «Держенергонагляду» і розпочати справу про банкрутство.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email