'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: під час перегляду форуму виникло питання. якщо я буду с...  (Прочитано 2251 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Наталія

• Гість

під час перегляду форуму виникло питання. якщо я буду ссилатися на прикінцеві положення З-ну "Про житлово-комунальні послуги", і те, що в мене немає договору с ЖЕКом, то я подаю запереченням проти вимог позивача? чи маю я на це право, якщо попереднє слухання закрито? чи потрібно тоді мені також оформляти клопотання про витребування доказів? чи це буде признанням в правомірності позову?
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Яку б лінію захисту Ви не вибрали, навіть якщо Ви не захочете посилатися на прикінцеві положення З-ну "Про житлово-комунальні послуги" і відсутність договору с ЖЕКом, але при цьому будете незгодні з вимогами позивача з якихось своїх міркувань, Вам потрібно подавати заперечення проти позову (або пояснення), де має бути написано, що ви заперечуєте проти позову, з відповідним обґрунтуванням Вашої позиції. Як назвати цей документ — «Заперечення проти позову» чи просто «Пояснення відповідача» — не має жодного значення. Призначення цього документу — заявити суду, що ви заперечуєте проти позову, і обґрунтувати Вашу позицію. Якщо у Вас будуть наявні документальні докази — це добре. Тоді слід написати у поясненнях (запереченнях), які саме обставини підтверджує, на Вашу думку, кожний доказ.
Клопотання про витребування доказів і заперечення проти позову не заважають одне одному.
Заперечення проти вимог позивача за визначенням не може бути визнанням позову — Ви ж бо проти нього заперечуєте. Заперечення або пояснення стосовно своєї позиції, а також різні заяви, клопотання, відводи можна подавати протягом усього засідання по суті — на те воно й судове засідання. Кожна сторона має право на пояснення своєї позиції. Такі письмові пояснення Ви можете подавати стільки разів, скільки вважаєте за потрібне. Слідкуйте тільки за перебігом засідання, оскільки за ЦПК засідання має чіткі стадії, і дії сторін на кожній стадії регламентовані ЦПК. Наприклад, стадія надання і обговорення пояснень і заперечень припиняється, коли сторони надали усі пояснення-заперечення й обмінялися питаннями-відповідями. Але за потреби до стадії пояснень можна повернутися.
Ні заперечення, ні пояснення, ні клопотання про витребування доказів не будуть визнанням правомірності позову. Акт-претензія може бути страктований як визнання, але не позову, а лише наявності договору, і лише тому, що акт-претензія складається за наявності договору. Якщо Ви подивитесь типовий договір, то побачите, що одним з його пунктів є право споживача на складання актів-претензій.
На випадок, якщо суд визнає у рішенні наявність у Вас договірних зобов’язань, слід боротися за суму цих зобов’язань — тут Вам допоможе клопотання про витребування доказів. Адже відповідно до постанови № 560 (529) послуга з утримання будинку має багато складових, і кожна ця складова має свою ціну. Тож якщо ЖЕК не надасть доказів належно наданих послуг хоч по одній складовій, за цю складову з Вас не можна буде стягнути оплату. (Доречи, рішення, яким орган місцевого самоврядування затвердив перелік цих складових, їх вартість, періодичність та строки виконання робіт, є обов’язковим додатком до договору.)
Якщо суд відмовить Вам у задоволенні клопотання про витребуванням доказів, це не завадить Вам писати у своїх запереченнях (поясненнях), що позивач не довів обґрунтованості своїх претензій. Бо ж докази кожної складової суми своїх вимог він має подати сам, без спонукання суду.
Якщо ж суд завершиться не на Вашу користь, то життя на цьому не закінчиться, а лише тільки почнеться — бо Ви вийдете з цього процесу більш обізнаною щодо своїх прав і надалі зможете скористатися порадами Віктора Івановича і грамотно будувати свої стосунки з ЖЕКом.
Записаний

Наталія

• Гість

якщо я Вас вірно зрозуміла, то я можу подати два документи: заперечення проти вимог позивача та клопотання про витребування доказів?
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Вірно, але нагадуємо, що з огляду на те, що клопотання треба було подавати до або під час попереднього засідання, Вам треба навести для судді поважну причину, чому Ви цього не зробили.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email