'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Я сильно вибачаюсь але щось зациклився на ніби то прос  (Прочитано 2843 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій

• Гість

Я сильно вибачаюсь але щось зациклився на ніби то простому питанню.
Був заявлений позов на відшкодування матеріальних збитків у зв’язку з залиттям будинку. В судді суддя сама підняла питання чому не заявлено про відшкодування моральної шкоди.
Вирішили подати позовну заяву про відшкодування моральної шкоди.
Я так розумію, що подається позовна заява в якій пред’являються нові вимоги (відшкодування моральної шкоди). Оплачуються інформаційно-технічні послуги і сплачується держ мито. В Декреті указано, що держмито із позовних заяв немайнового характеру сплачується 1 неоподатковуваний мінімум . Але мене «смущає» що в пункті ж) указано, що із позовних заяв про розгляд честі та гідності. Тобто чи повинен я при сплаті держмита керуватись пунктом ж) ?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

У даному випадку моральна шкода не пов\\\'язана з захистом честі та гідності. Слід керуватися ставкою " із позовних заяв про відшкодування моральної (немайнової) шкоди з ціною позову до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 1 відсоток ціни позову, але не менше 1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян."
Записаний

Сергій

• Гість

Все таки як я зрозумів необхідно відштовхуватись від ціни позову (за моральну шкоду) якщо ціна перевіщує «від 100 до 10 000
неоподатковуваних мінімумів
доходів громадян» - 5 відсотків ціни позову. Я думав, що така сплата пов’язана тільки за позовами про розгляд питань захисту честі та
гідності. І в моєму випадку дана норма не стосується мене. А Ви стверджуєте, що слід керуватись ставкою. В моєму випадку це від 100 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів. Я вірно Вас зрозумів?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Відштовхуватися слід від розміру відшкодування моральної шкоди. Для даного випадку Декретом КМУ затверджена окрема ставка мита, про яку я Вам повідомив.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email