'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Цікавить такий момент в Статті 1167. Підстави відповідал...  (Прочитано 3053 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій

• Гість

Цікавить такий момент в Статті 1167. Підстави відповідальності за завдану моральну шкоду, а саме в ч. 2. Моральна шкода відшкодовується незалежно від вини органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування, фізичної або юридичної особи, яка її завдала:

1) якщо шкоди завдано каліцтвом, іншим ушкодженням здоров\\\'я або смертю фізичної особи внаслідок дії джерела підвищеної
небезпеки;

Виходячи з норм цієї статті виходить, що непотрібно чекати рішення суду хто винен (наприклад ДТП), якщо є ушкодження здоров’ю, буд ласка подавай позов про відшкодування моральної шкоди.

Мене цікавить може хто на практиці застосовував цю норму указаної статті. Який результат?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Очевидно, без встановлення вини учасника ДТП суд не вирішить питання про відшкодування моральної шкоди. А може потерпілий намагався вчинити суіцид? Хто повинен дати відповідь? Звісно, суд. Що стосується судової практики з цього питання, то у мене подібних даних немає. Можна пошукати в Інтернеті (в Реєстрі судових рішень).
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email