'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Нарешті отримав від ЖЕКу типові договори оформлені зг  (Прочитано 2950 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Андрей

• Гість

Нарешті отримав від ЖЕКу типові договори оформлені згідно діючого законодавства. Однак, тарифи, звісно, Черновецького і пропонують платити ГІОЦ. Про ГІОЦ я тут вже отримував докладні консультації. А про тарифи є питання. Для мене зрозуміло, що зважати на тарифи Черновецького не варто і треба застосовувати тарифи за домовленостю. Зрозумілі також засади, за якими можна домовлятися про тарифи за утримання будинку. Не зрозуміло, які принципи можуть бути покладені зараз у фундамент домовленостей по тарифам ГВП, ХВП та теплопостачання. Для прояснення питання провів пошук на дзеркалі за словом тариф* (до речі, треба розмістити допомогу по пошуку - до лапок люди додумалися самостійно, а от до +-* ні). За результатами пошуку зрозумів наступне.
1. робити розрахунки за відповідним законодавством не варто.
Цитата: "Відносно тарифів на ЦО, ГВП, ХВП - вони формуються відповідно до постанов КМУ №№ 955, 959. Вихідні дані для розрахунків і самі розрахунки - це стоси паперів, фоліанти. Не думаю, що громадяни зможуть отримати їх у комісії по контролю за цінами, а звернутися для перевірки правильності розрахунків зобов\\\'язаний виконавець послуг, і тільки після висновку комісії орган місцевого самоврядування може затвердити (для комунальних підприємств-виконавців) чи погодити (для інших) відповідні тарифи. Про це прямо вказано у зазначених постановах."
2. Можна застосувати доплату після законного оприлюднення тарифів.
Цитата: "Вихід один - домовлятися з балансоутримувачем щодо прийнятної плати за послуги, укласти Типовий договір, у додаткових умовах можна записати про згоду сплатити різницю у разі оприлюднення законних тарифів."
Але, з того таки пошуку відомо, що Віктор Іванович тричі домовився по цих тарифах, причому пункту про доплату я в оприлюднених договорах не знайшов.
Вікторе Івановичу! А на яких принципах грунтувалися Ваші тодішні домовленості?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Андрію, все дуже просто. Я свого часу звернувся з черговим позовом до суду з вимогою урегулювати переддоговірні спори, а також стягнути по 5 тис. грн. по кожній з трьох квартир за нанесену моральну шкоду. Підставою було незадовільне ГВП, неповернення коштів за ЦО, відсутність сформованих і затверджених тарифів на утримання будинку тощо, незадовільне утримання будинку. І тоді представник КП заявила, що підприємство ніколи зі мною у подальшому судитися не буде, оскільки його попередник (інше КП, до реорганізації) декілька разів вимушений був сплачувати мені значні суми за моральну шкоду та повертати зайво нараховані кошти, а тому погоджується на мирову угоду. Мирова угода http://io.ua/s34957 була затверджена судом. Ухвалу суду з цього приводу знайдете в Нарисах http://io.ua/s77093.
Записаний

Андрей

• Гість

Дякую, Вікторе Івановичу. Оскільки я навряд чи зможу отримати такий високий авторитет у моєму ЖЕКу, то скористуюся Вашою порадою про доплату. Зрештою, у них, як я розумію вибір невеликий. Якщо будуть у суді відстоювати тарифи Черновецького, то впровадження зупиняється до закінчення розгляду пов\\\'язаних справ по тарифах і ЖЕК тоді зовсім нічого не отримує.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Авторитет з неба не падає. Його доводиться утверджувати практичною діяльністю.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email