'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Слуги народу  (Прочитано 3574 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Слуги народу
« : 04 Серпня 2007, 00:00:00 »

Слуги народу

Це частка повідомлень з сайту http://solomenka.org

Автор Сообщение
maximds
Forum Admin

Добавлено: Вт Апр 17, 2007 5:55 pm Заголовок сообщения: Заболотний Максим Олегович
Мнение?

Максим Заболотный

Добавлено: Чт Июл 05, 2007 7:06 pm Заголовок сообщения: Здравствуйте Всем.
Отдельное спасибо Тимуру за создание удобного инструмента общения для жителей района. Если Вы не возражаете, воспользуюсь им для организации Виртуальной приемной, ок?
А вообще, - было бы правильно выделить для этого отдельную рубрику - позволит многие вещи упростить, да и сделать их прозрачнее, не правла ли?

Я, например, вхожу в состав постоянной комиссии РДА по вопросам приватизации.

Посему - прошу выкладывать в этот форум всю проблематику по конфликтным ситуациям между жителями нашего района и арендаторами помещений в жилых домах. Обязательно оставляйте контактную информацию, чтобы с Вами можно было связаться.

Отдельная просьба к жителям моего условного округа: округ я взял не маленький, но родной
Выкладывайте свои предложения по благоустройству придомовых территорий (скамейки, урны, детские площадки), озеленению и др. Также обязательно - с контактной информацией - потому что понадобится Ваша помощь в организационных вопросах.

Дома, относящиеся к моему условному округу:

Повітрофлотський проспект, будинки №№ 14/7, 16,18, 18/2, 15.
Вулиця Тополєва, будинки №№ 3, 5, 7 (непарна сторона), № 4.
Вулиця Фучіка, будинки №№ 4, 8 (парна сторона).
Вулиця Стадіонна, будинок № 13.
Військова частина А-0179 Вулиця Фучіка, 7.
Військова частина 0799.
Вулиця Фучіка, 7-а.
Повітрофлотський проспект, будинки №№ 21/2, 23, 25 (непарна сторона), 20/1.
Вулиця Фучіка, будинки 3, 5, 7, 9 (непарна сторона).
Вулиця Тополева, будинки №№ 4/8, 6.
Вулиця Богданівська, будинок № 24.
Вулиця Шовкуненка, будинок № 4, 8/20.
Вулиця Василя Сурікова, будинки №№ 4, 5, 5-а.
Військова частина 3030. Повітрофлотський проспект, 24.
Дорожня клінічна лікарня № 2 станції “Київ”.
Повітрофлотський проспект,9.

gro-za

Добавлено: Чт Июл 05, 2007 10:33 pm Заголовок сообщения: Максиму Заболотному стосовно приватизації
Шановний Максиме Олеговичу!
Пропоную звернути увагу на незаконність дій влади по приватизації майна, яке їй не належить. Усі підвали, та інколи й інші нежитлові приміщення, намагаються приватизувати в обхід співвласників багатоквартирних будинків всупереч нормам права (див., наприклад, ст. 382 ЦК України).
Територіальна громада втратила право власності на подібні об\'єкти, як тільки розпочалася приватизація квартир. Але чиновники до цього часу роблять вигляд, що це їх не стосується. Здають в оренду, приватизують тощо.
Ось тут і є поле діяльності для депутатів та депутатських комісій.

Максим Заболотный

Добавлено: Пт Июл 06, 2007 5:25 pm Заголовок сообщения:
Здравствуйте уважаемый Виктор Иванович !

Если я не ошибаюсь, то мы с Вами скорее всего не знакомы, хотя Ваши постинги на этом форуме я просматривал, и получил из них немало полезной информации. Спасибо.
Теперь - по сути: здесь я предлагаю не вдаваться в полемику по поводу законности/незаконности действий по приватизации комунального/некоммунального имущества - считаю это лишним, по крайней мере в масштабе райсовета и этого ресурса, хотя... с удовольствием подисскутировал бы с Вами по этому поводу с документами в руках.
Если Вас интересует мое мнение - то Вы правы, но... кроме теории есть реалии, а они к сожалению таковы, что пока не зарегистрирован ОСББ (обєднання співвласників багатоквартирного будинку) все встроенные помещения находятся по факту в коммунальной собственности районной общины, интересы которой представляют... уважаемые районные депутаты на сессиях райсовета.
Да что там, думаю Вы не хуже меня знаете все эти ньюансы, посему - предлагаю вернуться к реалиям и говорить о том, что нам сегодня под силу. Вот так вот.
А под силу лично мне сегодня - попытаться не дать возможности приватизировать помешение наглым хамовитым арендаторам, которые имели ввиду и жителей дома и районную общину в принципе, в силу того что они "жутко модные" и у них "все давно решено", и поэтому они просто сносят несущие стены в подвалах, устраивают гаражи для своих машин внутри девятиэтажного дома и прочая, прочая прочая...

Уважаемый Виктор Иванович!
Пишите, если Вы знаете жителей, которые столкнулись с подобными проблемами, пишите, если у Вас дома проблемы с орендаторами, пишите со своими координатами, потому, как без Вашей помощи все равно ничего не получится , и может быть вместе нам удастся хоть где нибудь что нибудь РЕАЛЬНО сделать лучше.

Всего Вам хорошего

gro-za

Добавлено: Сб Июл 07, 2007 10:33 am Заголовок сообщения: Щодо реалій
Максим Заболотный писал(а):
Здравствуйте уважаемый Виктор Иванович !

Если я не ошибаюсь, то мы с Вами скорее всего не знакомы, хотя Ваши постинги на этом форуме я просматривал, и получил из них немало полезной информации. Спасибо.
Теперь - по сути: здесь я предлагаю не вдаваться в полемику по поводу законности/незаконности действий по приватизации комунального/некоммунального имущества - считаю это лишним, по крайней мере в масштабе райсовета и этого ресурса, хотя... с удовольствием подисскутировал бы с Вами по этому поводу с документами в руках.
Если Вас интересует мое мнение - то Вы правы, но... кроме теории есть реалии, а они к сожалению таковы, что пока не зарегистрирован ОСББ (обєднання співвласників багатоквартирного будинку) все встроенные помещения находятся по факту в коммунальной собственности районной общины, интересы которой представляют... уважаемые районные депутаты на сессиях райсовета.
Да что там, думаю Вы не хуже меня знаете все эти ньюансы, посему - предлагаю вернуться к реалиям и говорить о том, что нам сегодня под силу. Вот так вот.
А под силу лично мне сегодня - попытаться не дать возможности приватизировать помешение наглым хамовитым арендаторам, которые имели ввиду и жителей дома и районную общину в принципе, в силу того что они "жутко модные" и у них "все давно решено", и поэтому они просто сносят несущие стены в подвалах, устраивают гаражи для своих машин внутри девятиэтажного дома и прочая, прочая прочая...

Уважаемый Виктор Иванович!
Пишите, если Вы знаете жителей, которые столкнулись с подобными проблемами, пишите, если у Вас дома проблемы с орендаторами, пишите со своими координатами, потому, как без Вашей помощи все равно ничего не получится , и может быть вместе нам удастся хоть где нибудь что нибудь РЕАЛЬНО сделать лучше.

Всего Вам хорошего

Відносно реалій. Реалії, якщо вони створюються протизаконними діями чиновників, слід змінювати, а чиновників гнати в шию. Це єдиний спосіб покращити наше життя вже сьогодні. Для чого посилатися на реалії і підставляти свою шию хижакам, які наживаються на нашій власності? Як Вам відомо, Конституційний суд постановив, що право спільної сумісної власності виникає нагайно, якщо у будинку приватизована хоч би одна квартира, незалежно від того, чи створене ОСББ. Проте чиновники вважають, що підвали, горища, внутрішньобудинкові мережі, нежитлові приміщення належать їм, принаймі вони мають право здавати в оренду і навіть приватизувати. Оце і є те свавілля, з яким потрібно боротися. Бо все починається з права власності. У моєму будинку була цікава ситуація, яка нині на рівні судової влади повністю вирішена на користь мешканців. Але влада, у даному числі районна, не поспішає здійснити реституцію. Йдеться про дахову котельню за адресою Боткіна, 4. Чомусь райрада з подачі чиновників вирішила, що вона може розпоряджатися цим об\'єктом на власний розсуд, і без згоди співвласників (ОСББ не зареєстроване, влада також створила перепони) вирішила передати котельню у комунальну властність територіальної громади м. Києва, а потім - в управління Київенерго. Бачите, як хитро закручено?
Але мені вдалося постановою суду відмінити рішення райради, іншою постановою відмінити розпорядження КМДА про прийняття та передачу котельні. І що Ви думаєте? РЕАЛІЇ ! Рішення судів не виконуються. Прийшлося відкривати виконавче провадження у Департаменті ДВС Міністерства юстиції. Далі - виконавчі дії: штраф перший, штраф другий за невиконання вимог виконавчого листа, потім клопотання про порушення кримінальної справи проти посадових осіб, і так далі.
Відносно хамовитих орендарів, про яких Ви пишете. Якщо хамовита влада, то нічого пеняти на орендарів. Орендарі заплатили хабарі, кому слід, а далі вважають, що можуть діяти, як їм заманеться. Один злочин породжує наступний злочин. Вийти з цих реалій можна лише одним способом - геть корупцію у владі!
Відносно документальних доказів, які у Вас є, був би радий з ними познайомитися. Чи є хоч один приклад підтвердження права власності на підвали чи інші нежитлові приміщення відповідним свідоцтвом на ім\'я КП УЖГ, або іншого уповноваженого від територіальної громади району? Якщо так, тоді можна видавати дозволи на оренду. Інакше - ні. Але дозволи видаються у порушення цієї норми права.
Ще один приклад - магазин та підвал у будинку по вул. Тупікова, 3/1. По закону це об\'єкти права спільної сумісної власності. А всупереч закону передані в оренду приватній структурі - товариству "Пенат", засновником якого є дружина колишнього першого заступника голови Солом\'янської РДА Матвієнка П.М. На даний час усі розпорядження РДА з цього приводу визнані нечинними, але реституція знову не відбулася.
То з ким слід боротися, з хамовитими орендарями, чи з хамовитими орендодавцями? Оце і є РЕАЛІЇ !

Максим Заболотный

Добавлено: Пн Июл 09, 2007 3:10 pm Заголовок сообщения: Re: Щодо реалій
gro-za писал(а):
Відносно реалій. Реалії, якщо вони створюються протизаконними діями чиновників, слід змінювати, а чиновників гнати в шию.

Ну вот, я же просил, Виктор Иванович, давайте без баррикадной риторики, у нас в районе предвыборная кампания, даст Бог, года через три начнется!

gro-za писал(а):
Бо все починається з права власності.

Абсолютно с вами согласен. Институт собственности - он превыше всего в юриспруденции. А собственность нежилых помещений - коммунальная, к сожалению...

gro-za писал(а):
Якщо хамовита влада, то нічого пеняти на орендарів.

Власть была хамовитой, пожалуй еще с времен римской империи, а построение утопических обществ - удел романтиков и сочувствующих им прагматиков-революционеров. А вот хамство со стороны арендатора комунального имущества нужно пресекать. (Как, собственно, пресекать нужно и хамство со стороны власти )

gro-za писал(а):
Чи є хоч один приклад підтвердження права власності на підвали чи інші нежитлові приміщення відповідним свідоцтвом на ім\'я КП УЖГ, або іншого уповноваженого від територіальної громади району?

Конечно есть, конечно Только получает его (свидетельство) район у города уже перед приватизацией коммунального имущества, так как для оформления свидетельства необходимо заказать в БТИ инвентаризацию (переобмер), а это недешевое удовольствие. Да что там, Виктор Иванович, вы опять же не хуже меня все это знаете, зачем же спекулировать???!!! Вы знаете, это, пожалуй, последний раз, когда я с Вами вступаю в "теологический" спор, - истины мы в нем все равно не найдем

gro-za писал(а):
То з ким слід боротися, з хамовитими орендарями, чи з хамовитими орендодавцями? Оце і є РЕАЛІЇ !

Бороться нужно с популистами - вот настоящий "БІЧ СЬОГОДЕННЯ" Они не конструктивны и не созидательны, а разрушая - никогда ничего "потом" не построишь

Виктор Иванович!!!! Ведь это не про Вас??!!!

Поэтому искренне надеюсь на РЕАЛЬНУЮ помощь с Вашей стороны!!!

gro-za

Добавлено: Вт Июл 10, 2007 7:40 pm Заголовок сообщения: Відповідь Максиму Заболотному
Не можу пройти мимо Ваших висловлювань, бо відвідувачі Форуму могли сприйняти це, як мою згоду з Вашою позицією. Тому прошу вивчити мої заперечення до попереднього Вашого виступу. Оскільки це суперечка не лише між нами, потрібно дати шанс людям визначитися, яка позиція їм "ближче до тіла".

Я цитую та відповідаю:

Максим Заболотный

Добавлено: Пн Июл 09, 2007 3:10 pm Заголовок сообщения: Re: Щодо реалій

gro-za писал(а):
Відносно реалій. Реалії, якщо вони створюються протизаконними діями чиновників, слід змінювати, а чиновників гнати в шию.
>Ну вот, я же просил, Виктор Иванович, давайте без баррикадной риторики, у нас в районе >предвыборная кампания, даст Бог, года через три начнется!
Заперечую, це не риторика. А на майбутніх виборах у районі я Вам не суперник. Бо вже непрацездатний, похилого віку. Відпрацьований матеріал.

gro-za писал(а):
Бо все починається з права власності.
>Абсолютно с вами согласен. Институт собственности - он превыше всего в >юриспруденции. А собственность нежилых помещений - коммунальная, к сожалению...
Добре, що погодились. Інші чиновники і цього не розуміють.
А про комунальну власність - це вже Ваше нерозуміння. Почемо з найпростішого: ст. 382 Цивільного Кодексу України. Якщо мало - є ще постанова КС України. Якщо й цього мало - є судові постанови про скасування рішення Соломрайради та розпоряджень КМДА. Все на тему так званої "комунальної власності". Якщо потрібні точніші посилання чи тексти постанов - усе побачите і на цьому сайті, і на моїх сайтах http://gro-za.io.ua , http://viki1234.io.ua

gro-za писал(а):
Якщо хамовита влада, то нічого пеняти на орендарів.
>Власть была хамовитой, пожалуй еще с времен римской империи, а построение >утопических обществ - удел романтиков и сочувствующих им >прагматиков-революционеров. А вот хамство со стороны арендатора комунального >имущества нужно пресекать. (Как, собственно, пресекать нужно и хамство со стороны >власти )
Цей пасаж вважаю типовою витівкою майбутнього чиновника-бюрократа, який тільки вчиться, але вже має певні досягнення вішати локшину на вуха. Ми хіба дискутуємо на тему побудови суспільства? Обійдеться без нас з Вами. Що стосується орендарів - я вже зауважив. Спочатку слід припинити дії незаконних орендодавців. Вони отримують відкати за наш рахунок, причому майно також наше, а не "комунальне". Знову посилаюся на ст. 382 ЦК України. У Вас будуть заперечення проти цієї статті? Тільки не говоріть, будь-ласка, про "реалії". Злочинні реалії.

gro-za писал(а):
Чи є хоч один приклад підтвердження права власності на підвали чи інші нежитлові приміщення відповідним свідоцтвом на ім\'я КП УЖГ, або іншого уповноваженого від територіальної громади району?
>Конечно есть, конечно Только получает его (свидетельство) район у города уже перед >приватизацией коммунального имущества, так как для оформления свидетельства >необходимо заказать в БТИ инвентаризацию (переобмер), а это недешевое удовольствие. >Да что там, Виктор Иванович, вы опять же не хуже меня все это знаете, зачем же >спекулировать???!!! Вы знаете, это, пожалуй, последний раз, когда я с Вами вступаю в >"теологический" спор, - истины мы в нем все равно не найдем
Слухайте, це вже нагадує мені словоблуддя зрадників-соціалістів у Верховній зРаді.
Якщо за останні 15 років влада не отримала Свідоцтв на право власності на підвали та інші нежилі приміщення, то вже й не отримає. Поїзд пішов. Усе майно в багатоквартирному будинку належить співвласникам, незалежно від того, створили вони ОСББ, чи ні. Це постанова КС України. У нашому будинку влада спочатку хотіла присвоїти підземний гараж та здавати його в оренду, як Ви кажете, "хамовитим" орендарям (також від влади). Не вийшло, відстояли, хоч суспільство залишилося незмінним. Потім влада "прикарманила" дахову котельню. Не вийшло, відстояли. А щу влада захопила технічні поверхи (їх у нас два). І яка влада, які люди! Підмогильний, Шулякова, Єжель. Ви знайомі з ними? Ось цих ще не побороли. Особливо цікавий Підмогильний. Щоб незаконно викупити з безцінь квартиру в нашому будинку, спочатку розірвав шлюб зі своєю дружиною. Потім проштампував рішення райради про продаж квартирі своїй колишній дружині. Продавець - КП УЖГ, покупець - колишня дружина Підмогильного. Ціна - смішна. Підстави - більше ніяких, бо квартира не була комунальною власністю - будинок інвестиційний! А потім Підмогильний знову одружився зі своєю колишньою дружиною. Ну де тут корупція? Правда, все чинно та благородно. А ви про барикади!

gro-za писал(а):
>Бороться нужно с популистами - вот настоящий "БІЧ СЬОГОДЕННЯ" Они не >конструктивны и не созидательны, а разрушая - никогда ничего "потом" не построишь
Нехай популісти займаються своїми справами. Вони, як правило, є досвідченими політиками або політтехнологами. Є така наука - промивання мізків. Це дійсно не про нас. А про нас - інше. Якщо Ви вже грієте крісло депутата, то зробіть принаймі хоч що небудь корисне. Наприклад, навчіть чиновників нашого району дотримуватися законодавства. Це ж їх обов\'язок по закону!

>Виктор Иванович!!!! Ведь это не про Вас??!!!
Дещо й про мене. Я, доктор наук, професор, моє покликання - сіяти, сіяти добре та вічне. І поки вистачить моїх сил - буду сіяти, а Вас прошу брати приклад, а не робити словесні вправи. Щось я не занйшов поки-що серед чиновників райради жодного, який стояв би на позиціях права (не кажу про мораль). Може Вас мені вдасться умовити?
Колись своїх студентів переконував, та навчав розрізняти правду і брехню (російською - "истина"-"ложь", in English - "true"-"false"

>Поэтому искренне надеюсь на РЕАЛЬНУЮ помощь с Вашей стороны!!!
Відносно допомоги - до Ваших послуг. Яку проблему Ви намагаєтесь вирішити, і чи благородні Ваші цілі?
Аще питаннячко: Ви, державний діяч, коли Ви опануєте державну мову? Якщо ніколи, то пропоную перейти на іншу іноземну, наприклад, англійську. Буде більше користі для Вас і оточуючих. До речі, судочинство у нас ведеться виключно державною мовою, а моя практична робота - в судах.

gro-za

Добавлено: Вс Июл 22, 2007 3:33 pm Заголовок сообщения: А що діється з підвалом Вашого будинку?
Максиме Олеговичу, щось Ви затаїлися, втратили інтерес до спілкування.
А тим часом виникло питання, винесене в заголовок: А що діється з підвалом Вашого будинку?
Мені почали скаржитися Ваші сусіди, що Ви своєю поведінкою сприяєте незаконній приватизації підвалу на підставі незаконного рішення райради, за яке, як кажуть, Ви й проголосували. На даний час мешканці обговорюють питання про звернення з адміністративним позовом до суду на райраду про визнання того рішення незаконним.
Підстава - ст. 382 ЦК України.
То як Ви на це відреагуєте?

І як на такі події реагує Партія Регіонів? Може мешканцям Вашого будинку звернутися до неї?
Уявляєте, якою PR-акцією можна скористатися? Продажна влада з представників НУ та БЮТ (Сидоров, Шкуро) приватизувала спільну власність мешканців будинку, а героїчна ПР-опозиція відновила справедливість. Тільки щось не віриться ...

Максим Заболотный

Добавлено: Ср Июл 25, 2007 4:10 pm Заголовок сообщения: Re: А що діється з підвалом Вашого будинку?
gro-za писал(а):
Максиме Олеговичу, щось Ви затаїлися, втратили інтерес до спілкування....

Затаиться - не затаился, а вот интерес к словестным упражнениям с Вами, слегка утратил (на мой взгляд - не конструктивно).

gro-za писал(а):
Мені почали скаржитися Ваші сусіди...

Виктор Иванович, я ,конечно, вредничаю, но все-таки спрошу, не правильнее было бы написать "До меня дошла информация..." или "Я узнал...", а то как-то не корректно на мой взгляд - "Мне начали жаловаться...". Как Вы считаете? Не увлекаетесь? Извините.

gro-za писал(а):
Ви своєю поведінкою сприяєте незаконній приватизації підвалу на підставі незаконного рішення райради, за яке, як кажуть, Ви й проголосували. На даний час мешканці обговорюють питання про звернення з адміністративним позовом до суду на райраду про визнання того рішення незаконним.
Підстава - ст. 382 ЦК України.
То як Ви на це відреагуєте?....

Здесь попробую ответить подробно и конкретно, так как сам вопрос очень важный, и я рад что Вы его задали именно в этом форуме. Только предупрежу сразу - если Вы опять ударитесь в баррикадную риторику типа незаконная приватизация незаконного подвала незаконной райрадой - я на Ваши вопросы больше отвечать не буду, просто это не по адресу. Без обид, ок?
Так вот, в моем доме имеет место типичная ситуация, когда из-за элементарной правовой безграмотности, инициативная группа жителей делает много усилий, но помешать процессу приватизации (хотя это вполне в их силах) не в состоянии.(опять же, на мой взгляд).
Как Вы, Виктор Иванович, конечно знаете, арендатор, который арендовал коммунальную собственность района и произвел улучшения арендуемого помещения за свой счет, согласно законодательству имеет право на его приватизацию. И точка. Чтобы отказать ему в его законном праве, необходима очень веская причина, иначе завтра он засыпет суды всех инстанций исками, и, поверте, сделает это профессиональней некоторых, ведь речь будет идти не о популизме а о деньгах.
К счастью, существует решение Конституционного Суда, которое позволяет в случае конфликта с жителями, отказать предпринимателю в приватизации.
Так вот, подходим к самому важному!!! Для этого, обращение этих самых жителей должно быть правильно, своевременно и грамотно оформлено и зарегистрировано. А вот тут возникает тысяча ньюансов, так уж у нас устроена СИСТЕМА. И думаю Вы, Виктор Иванович, это хорошо знаете. Например, Одним из адресатов должен быть Сидоров И.П., но именно как голова рады, а не райадминистрации
Незначительный ньюанс???!!! А от него многое зависит. В итоге информация должна попасть к нам на заседание комиссии по приватизации, до того как мы проголосуем за либо против. Более того, потом, решение комиссии подтверждается решением очередной сессии. А уже далее происходит сама приватизация.
Так вот, у меня в доме живет некий Артур, который активно занимается вопросом приватизации этого подвала. (Это он думает что активно). На самом деле, к сожалению, похоже, ему важен сам процесс а не результат.
В самый первый день, когда у него возник конфликт с арендатором, я Артуру на пальцах обьяснил что и как необходимо сделать, чтобы остановить запущенный механизм приватизации. И, хотя лично у меня, как у жителя, никаких претензий на тот момент к арендатору не было, я пообещал попытаться вместе с ним (я реалист и очень сомневаюсь в результате) отыграть ситуацию назад. Это было три месяца назад. До сих пор, я не видел ни одной бумаги, подписанной хотя бы одним жителем. Хотя несколько раз встречал Артура и слышал обещания что-то сделать. Хотя я знаю, что Артур Пишет письма в прокуратуру, о незаконной приватизации незаконных подвалов. (Кто это ему насоветовал???!!!) Пытается поломать систему по которой приватизируют помещения и прокуроры, и судьи, и Кабмин, и Банковая.... Причем поломать тупо, в лоб... Нет, чтобы правильно оформить документы, а потом правильно, формально направить соответствующий депутатский запрос в прокуратуру (я бы подписал ) И смотреть на развитие событий... Но...
В общем, на сегодня, Артур продолжает воевать с ветряными мельницами. К сожалению. А я продолжаю не любить неконструктивных популистов. И считаю это правильным.

gro-za писал(а):
І як на такі події реагує Партія Регіонів?....

А при чем здесь партия регионов?

gro-za писал(а):
Тільки щось не віриться ...

А вот это зря!!! Верить нужно всегда. Только самим не плоховать

Как там, За Ваши Права???!!!! Если конструктивно - то я с Вами.

gro-za

Добавлено: Чт Июл 26, 2007 11:18 am Заголовок сообщения: Стосовно приватизації підвалу
Ваші словесні вправи стосовно "барикадної" риторики мене не дуже зачіпають. Вважаю, що Ви несерйозно відноситеся до серйозних питань.
Відносно нюансів звернень до Сидорова, як до голови ради або РДА - не Вам мене повчати. Повірте, я це знаю не гірше Вас.
А щодо Вашої позиції у питанні приватизації підвалу - вона викликає певні сумніви. По-перше, яким чином можна довести, що підвал став об\'єктом права комунальної власності, коли це сталося, чи існує в природі правовстановлюючий документ? Чи не було при цьому порушення закону? Я посилаюся на відому Вам ст. 382 ЦК України. Сподіваюсь, Ви розумієте, що право власності та його захист базуються не на "барикадній" риториці, а на нормах Конституції і цивільного законодавства.
Можу Вас запевнити, що у мешканців будинку є право звернення до суду з позовом на РДА про визнання недійсним її рішень про приватизацію, а щодо оренди - також. Навіть, якщо орендар здійснив якісь поліпшення.
Відносно позиції мешканців будинку. Я не знаю, які наміри у Артура, про якого Ви згадуєте, і чи правильно він боровся за підвал, чи буде ця боротьба продовжуватися. Але Ваша позиція у цьому питання поки-що не обгрунтована законодавчо, бо суперечить ст. 382 ЦК України та відомій постанові КС з цього питання.
Хотів би дізнатися, чи визнаєте Ви верховенство права і чи бажаєте його дотримуватися.
А риторику прошу залишити в стороні.

Максим Заболотный

Добавлено: Чт Июл 26, 2007 4:07 pm Заголовок сообщения: Re: Стосовно приватизації підвалу
gro-za писал(а):
Ваші словесні вправи...Ви несерйозно відноситеся до серйозних питань...не Вам мене повчати.

Ну вот, Виктор Иванович, а Вы говорите я Вас не задеваю. И все таки, еще раз подчеркну, я очень уважаю Вас и Вашу гражданскую позицию, мне глубоко импонирует то что и как Вы делаете, и думаю, что каждый день по чуть-чуть Вы делаете мир вокруг Вас лучше и правильней. Уверен, что я еще многому смогу у Вас научиться. Поймите правильно, то что я несколько под другим углом смотрю на вещи, нисколько не означает что я, либо Вы неправы. Согласны? Просто я, находясь внутри системы, смотрю на некоторые вещи с точки зрения практической эффективности, ведь я отвечаю перед своей совестью, прежде всего, за то, что я смогу или не смогу сделать, будучи депутатом. В отличии от Вас, который не отягощен подобными условностями, и свободен рассуждать о том, как было бы неплохо, идеально, утопично, правильно, как там еще ... бандитам - тюрьмы, чиновников - в шею, верхову Зраду - геть ... и т.д. не сильно при этом заботясь о реалистичности заявленного. Лично я это называю популизмом, баррикадной риторикой, словоблудием, заигрыванием с электоратом... в общем, нехорошо это Но... опять же, я уверен, что Вы абсолютно искренне делаете то что Вы делаете, и хотя бы то что Вы есть и регулярно создаете правильные трудности своими вопросами чиновникам, то что Вы помогаете людям в вопросах юриспунденции - заслуживает глубокого уважения. Это не лесть. Просто... иногда, людям нужна реальная помощь, и их интересует именно результат, эффективность, а не сам процесс, не то чтоб их, вместе с их проблемой подняли на флаги, будь то померанчевые, бело-голубые или бело-красные. Вы понимаете о чем я?

gro-za писал(а):
...звернення до суду з позовом на РДА про визнання недійсним її рішень про приватизацію...

Ну вот, а Вы говорите что нюансы все понимаете Так вот, Районна Державна Адміністрація не принимает решения про приватизацию, - их принимает Районна Рада

Ладненько, Виктор Иванович, интересный у нас форум получается?
Всего Вам хорошего, думаю за ответом дело не станет ?
Ведь кроме меня, у Вас на этом форуме с собеседниками как-то не складывается пока ? Боятся, наверное Ничего - всему свое время. Скажу честно - я получаю удовольствие от общения с Вами.
Всего Вам хорошего.

gro-za

Добавлено: Пт Июл 27, 2007 4:34 pm Заголовок сообщения: Re: Стосовно приватизації підвалу- 2
Радий, що Ви уважно прочитали моє звернення, та знайшли в ньому очевидну технічну помилку (описку). Абсолютно точно - рішення приймає рада, розпорядження - адміністрація. Але хоч це й описка, великого значення вона не має. Відомо, що навіть суди приймають рішення у формі постанов, або у формі рішень. Почитайте КАС України - упевнитесь. Крім того, і це не описка, Ваш шеф Черновецький ("мер усіх киян") вважає свої розпорядження нормативними актами Київради, які не потребують державної реєстрації, тобто для нього немає різниці між рішеннями та розпорядженнями. Проте це не технічна помилка, а патологія. Нарешті, суди, у тому числі ВСУ, допускають описки у своїх рішеннях/постановах/ухвалах.
Тим не менше, вибачте мені за цю описку. Звісно, якби я подав позов на "рішення" РДА, то суд би його не прийняв до розгляду. У випадку з моїми позовами до РДА, КМДА, Київради таких описок не було, усі мої позови до цих суб\'єктів владних повноважень задоволені.
Про що це я? Та про балакучість і нікчемність політиків - "слуг народу". Вони можуть причепитися до смітинки в чистому оці, а стовбур не побачать.
Так і Ви. Вам зсередини багато чого видно. Якщо видно - дійте, або принаймі - не виправдовуйте і не прикривайте злочинні дії влади, бо і Ви до цього причетні, і Вам коли-небуть воздасться.
Конкретно - підвал у Вашому будинку по закону є спільною сумісною власністю мешканців. Не заважайте їм у реституції. Я так і упевнився, чи розуєте Ви зміст ст. 382 ЦК України та юридичні наслідки з неї?
У чому Вм праві - дійсно, я не визнаю і не збираюся визнавати "умовності" чиновників, які знаходяться всередині "системи". Умовності у всіх повинні бути однаковими - закони України і обов\'язок кожного їх дотримуватися. Тих, для кого є інші умовності - геть з поля, у тому числі й політичного. Як сказав один класик, деякі колективи слід розганяти.

Всего Вам хорошего, думаю за ответом дело не станет ?
Ведь кроме меня, у Вас на этом форуме с собеседниками как-то не складывается пока ? Боятся, наверное Ничего - всему свое время. Скажу честно - я получаю удовольствие от общения с Вами.
Всего Вам хорошего.

Те, що інші слуги народу побоюються виступати на цьому Форумі, можливо Ви праві - вони бояться, як таргани, сонячного світла. Народ ("пересічні громадяни") також побоюється. Такими їх виховали рідна Комуністична партія та Радянський уряд, а потім довиховав Кучма, Потебенько, Піскун, Янукович. Однак, я думаю, що років через 20 народ прокинеться. І буде не гірше, ніж в цивілізованих державах.
Ось за це й боремося!
А почнемо ось з чого - поверніть підвали, технічні поверхи, горища, дахові котельні тощо співвласникам! Бажано - добровільно, без звернення до суду. І без "барикадної", або іншої риторики! "Кєсарю - кєсарєво, слєсарю - слєсарєво" (з іноземного фольклору).

Якщо Ви можете чомусь повчитися у старшої і більш досвідченої людини - мій Вам респект. Якщо ні - Бог Вам суддя!

Максим Заболотный

Добавлено: Сб Июл 28, 2007 1:22 am Заголовок сообщения:
Виктор Иванович!!!!
Вы меня удивляете
Вы же, если я правильно понимаю, опытный юрист
Неужели Вы не знаете, что согласно закону о местном самоуправлении, вопросы приватизации лежат ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО в компетенции местных советов, и эти полномочия НИКОГДА НЕ ДЕЛЕГИРУЮТСЯ местным администрациям!!! А советы - это коллегиальные органы, и подавать в суд на решения советов - откровенно бредовая идея (как по мне). Так о какой описке Вы мне рассказываете?

И, Вы знаете, как-то у нас не правильно складывается формат общения. Вы меня в каждом своем посте оскорбляете, теперь вот мне воздастся еще за что-то. Завтра проклинать начнете А за что? За то что я пытаюсь что-то сделать? Так отойдите и не мешайте, если помочь не можете. Можете помочь - помогайте. То что я про Вас думаю - я сказал в прошлом сообщении. Исчерпывающе. Успехов Вам во всех начинаниях. За сим раскланиваюсь.

Позитивней нужно чуть-чуть быть. Особенно если Вы умудрены опытом.

gro-za

Добавлено: Вс Июл 29, 2007 10:19 am Заголовок сообщения: Маячня - чи реальність?
Виктор Иванович!!!!
Вы меня удивляете
Вы же, если я правильно понимаю, опытный юрист
Неужели Вы не знаете, что согласно закону о местном самоуправлении, вопросы приватизации лежат ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО в компетенции местных советов, и эти полномочия НИКОГДА НЕ ДЕЛЕГИРУЮТСЯ местным администрациям!!! А советы - это коллегиальные органы, и подавать в суд на решения советов - откровенно бредовая идея (как по мне). Так о какой описке Вы мне рассказываете?

И, Вы знаете, как-то у нас не правильно складывается формат общения. Вы меня в каждом своем посте оскорбляете, теперь вот мне воздастся еще за что-то. Завтра проклинать начнете А за что? За то что я пытаюсь что-то сделать? Так отойдите и не мешайте, если помочь не можете. Можете помочь - помогайте. То что я про Вас думаю - я сказал в прошлом сообщении. Исчерпывающе. Успехов Вам во всех начинаниях. За сим раскланиваюсь.

Позитивней нужно чуть-чуть быть. Особенно если Вы умудрены опытом.

Перш за все повинен дати Вам відсіч у зв\'язку з агресивною неосвіченістю щодо компетенції судів у адміністративному судочинстві. Як би Ви не полінилися, то могли б відкрити КАС України та прочитати статтю 3 "Визначення понять":

Цитата:
... справа адміністративної юрисдикції (далі - адміністративна справа) - переданий на вирішення адміністративного суду публічно-правовий спір, у якому хоча б однією зі сторін є орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший суб\'єкт, який здійснює владні управлінські функції на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень;

Якщо процесуальний закон для Вас - темна матерія, то можу ще раз нагадати постанову Солом\'янського районного суду м. Києва у справі № 2-а-24-1/07 про визнання нечинним рішення Солом\'янської районної в м. ради від 19.06.2002 р. № 29 в частині, що стосується передачі дахової котельні за адресою вул. Боткіна, 4 у комунальну власність міста. Саме на цю постанову я посилався, коли проводив паралель з незаконною приватизацією об\'єктів спільної сумісної власності, у тому числі - підвалу в будинку, де Ви мешкаєте.
Інший приклад - Вам, як депутату, повинна бути відома постанова Шевченківського районного суду м. Києва від 25 травня 2006 р. у справі № 2а-1405/06 про визнання невідповідним законодавству рішення Київської міської ради від 24 листопада 2005 р. про визначення виконавців житлово-комунальних послуг.
Обидві постанови опубліковані на цьому сайті http://www.solomenka.org/forum/viewtopic.php?t=138, з якими Ви очевидно знайомі.
То до чого ця тирада:
Цитата:
А советы - это коллегиальные органы, и подавать в суд на решения советов - откровенно бредовая идея (как по мне). Так о какой описке Вы мне рассказываете?

Відносно формату спілкування. Ви - публічний політик, а тому повинні сприймати обгрунтовану критику на Вашу адресу належним чином. Якщо у чомусь не розбираєтесь, то нічого висловлювати та ще й обстоювати свої протиправні міркування. Відносно того, чи буду я Вам заважати? Буду, якщо під виглядом допомоги людям будете сприяти їх пограбуванню колегіальними чи неколегіальними суб\'єктами владних повноважень.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email