Для мене ці дві описані проблеми є не актуальними. Перша проблема - це коли людина переглядає десятки невідомих їй сайтів в Інтернеті кожен день. Є такі користувачі. І ось, на якомусь з таких невідомих сайтів вона клацає на посилання, яке подібне, наприклад, до GMail. Відкривається сторінка, схожа на GMail, далі людина вводить свій е-mail та пароль, схожа на GMail сторінка зберігає ці дані, і людина залишається без своєї скриньки.
Резюме по цьому пункту: Xочеш, щоб приватні дані не вкрали - самостійно вводь адресу перед вводом таких даних і дивись, щоб вона була введена правильно. Був в мене, доречі, такий випадок, коли, користуючись поштою hotmail, порадив її приятелю усно. Він замість hotmail набрав hotmale і довго шукав на тому сайті вхід до пошти серед не зовсім одягнених чоловіків
Тож правильно набрана адреса дає стовідсоткову гарантію від фішингу. А розрекламована можливість Internet Explorer таку гарантію дати не може за визначенням. Тож, це можливість для захисту людей, які нічого в Інтернеті не розуміють, та дітей.
Другий пункт для мене теж користі не має. Останні декілька років з чужого комп'ютера в Інтернет ходити не доводилося. Завжди це можна зробити із свого. Може і корисна функція для інших - не знаю. Але те, що вона не є часто вживаною, це точно.
Internet Explorer 8 використовую для налагодження своїх програм, там є звичні інструменти для цього. В Інтернет з нього майже не хожу.