'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Оформлення трудових книжок.  (Прочитано 2057 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Talusic

• *
  • А мені не байдуже!
    • Перегляд профілю

Доброго дня усім! Порадьте будьласка!

Мій син закінчив КНУХТ ( Університет харчових технологій) та влаштувався вперше на роботу. При оформленні трудової кн. в університеті йому відмовили вписати  в неї роки навчання.  Сказали що не можуть цього зробити посилаючись на якусь постанову уряду (яку саме він не запам"ятав), тоб-то як що б у нього вже була книжка з записами, то тоді да, а перший запис вони не можуть зробити .  Що Ви можете порадити мені, щоб не втратив мій син стажу в 5 років навчання в ВНЗакладі!?  Буду дуже вдячна за будь яку допомогу, Наталі.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: Оформлення трудових книжок.
« Reply #1 : 17 Березня 2011, 18:43:35 »

Потрібно уточнити що то за постанова.
також слід мати на увазіЩо з 2004р. діє закон "Про загальнообов'язкове державне   пенсійне страхування".  Відповідно до якого студенти не є Особами, які підлягають загальнообов'язковому  державному пенсійному страхуванню , тому не сплачують страхові внески. За період коли внески не сплачуються стаж не нараховується.

Цитувати
страховий стаж  -  період  (строк),  протягом   якого   особа підлягала  державному  соціальному  страхуванню,  якою  або за яку сплачувався збір  на  обов'язкове  державне  пенсійне  страхування згідно   із  законодавством,  що  діяло  раніше,  та/або  підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню згідно  із цим Законом і за який сплачено страхові внески;
1. Право  на  отримання  пенсій  та  соціальних   послуг   із
солідарної системи мають:
     1) громадяни України,  які застраховані згідно із цим Законом та досягли встановленого цим Законом пенсійного  віку  чи  визнані інвалідами   в   установленому   законодавством  порядку  і  мають необхідний для  призначення  відповідного  виду  пенсії  страховий стаж, а  в  разі смерті цих осіб - члени їхніх сімей,  зазначені у статті 36 цього Закону, та інші особи, передбачені цим Законом; 
Щоб роки навчання зарахували до страхового стажу можна добровільно прийняти  участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Цитувати
Стаття 12. Добровільна участь у системі загальнообов'язкового
                державного пенсійного страхування

1. Особи,  які досягли 16-річного віку та не належать до кола осіб,  які підлягають загальнообов'язковому державному  пенсійному страхуванню  відповідно  до  статті 11 цього Закону,  у тому числі іноземці та особи без громадянства,  які постійно  проживають  або працюють  на  території України,  громадяни України,  які постійно проживають  або  працюють  за  межами  України,   якщо   інше   не
встановлено міжнародними договорами,  згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України,  мають право на добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.
Тобто потрібно за роки навчання сплатити мінімальні страхові внески (добровільні).
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email