'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Відповідь на питання, що було задане в особистому повідомленні  (Прочитано 3601 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Отримала вчора особисте повідомлення від відвідувача форуму Євгеній такого змісту.

Re: Cуд по справі №2-3054/10 з КП УЖГ Солом. р-ну "Про стягнення заборгованості
« Reply #139 : 31 Січень 2011, 09:55:02 »
Сергію! Щодо всіх Ваших питань - Ви маєте справу з типовою ситуацією свавілля наших суддів. Лишається вчитись від нього захищатись. В тих умовах, в яких ми знаходимось. І з тим обсягом прав, що Вам надані. Передзвоніть мені ввечері. Поділюсь власним багатющим досвідом боротьби проти свавілля судді Калініченко.

Якщо коротко - на кожне порушення ЦПК, незаконну дію судді, не чекаючи остаточного закінчення процесу повинні мати підготовлений блок з 3-х елементів. Наприклад - відхилено Ваше суттєве клопотання:
1. Заперечення проти дій головуючого на підставі 160 ст. ЦПК з обгрунтуванням переліку порушень (в залежності від обставин - або усно, а потім письмово, або зразу письмово). Якщо треба - вимагати перерву на 5-15 30 хвилин для написання заперечень "прям зараз".
2. Повторне подання клопотання (в тексті можна врахувати причини відмови та посилити аргументацію).
3. У разі відмови - письмовий аргументований відвід судді (заздалегідь підготовлений), скарга голові суду на суддю в порядку ЗУ Про звернення громадян.
За наявності 2-3 зафіксованих подібним чином порушень - вже маєте докази для звернення до ВРЮ, ВККС, РСУ зі скаргою на суддю.

Матеріали справи в умовах свавілля судді Ви повинні відслідковувати після кожного с/з. Все відсканувати (або сфотографувати), далі ВСЕ роздрукувати або зробити перелік всіх аркушів. Періодично звіряти оригінал справи і Вашу копію (роздрукованою чи з портативного компьютера). Докази із справ інколи випаровуються. Або з`являються нові сторінки.   
Після кожного с/з перевіряти - чи підшиті всі документи, які Ви подавали. У випадку відсутності - не вірити розмовам, а моментально подавати "Заяву про неналежне оформлення справи, відсутність документів таких-то, що подавались тоді-то і розглядались тоді-то". Скаргу голові суду на недбалість і некомпетентність секретаря (хто кому і які усні вказівки роздавав - Вас не повинно хвилювати, Ви захищаєте Ваші порушені права). Те саме у випадку винекнення нових документів.
Вдруге повторювати такий фінт не захочуть. А захочуть - відвід секретарю. Письмовий, аргументований.

Якщо не дають матеріали на ознайомлення. Буває. Доведеться проявити волю і наполегливість. Ознайомитись з матеріалами справи - то Ваше право (швидко скажіть, згідно якої статті ЦПК?). Виборюйте його. Як отримали усні відмови в канцелярії і від секретаря судді - зареєструвати в канцелярії заздалегідь підготовлену заяву про ознайомлення з матеріалами з рукописною відміткою "такого-то числа ой-то відмовив в наданні на ознайомлення". І паралельно скаргу голові суду.

Після кожного с/з отримуйте копії ТЗ. Зразу прослухайте - чи достатні рівень звуку і розбірливості. Якщо фонограма нерозбірлива - скаргу голові суду на секретаря. Якщо до справи не приєднаний документ, який розглядався в с/з - розшифруйте ТЗ цього с/з з ходом обговорення цього документу та приєднайте додатком до клопотань та скарг.

Робота надмарудна. Від`їдає до біса часу. АЛЕ! Виконати її треба хоча б один раз. Після того Ви станете в цьому суді легендарною персоною, щодо якого безпардонно свавільнічати не дуже захочуть. Як казав Вовчик в мультику про Капітошку:"Щоби всі боялись, щоб не насміхались" Ну то так, жарти. 

Щодо підписування. Ви повинні розписатись за повернуті матеріали. Для захисту себе від несподіванок можна додатково біля розпису перерахувати перелік назв документів, які Вам повернуті. Якщо є підозри, що маєте справу з недобросовісністю - слід себе підстрахувати застережувальними записами.

Ось Ваше повідомлення. Справа в тому, що Ви зазначили про те, що написавши декілька таких скарг, ніхто в суді вже не буде ставати на шляху при виконанні своїх обов'язків. Чи справді це діє, чи це просто Ваша фантазія? Дякую за увагу.

1. Вважаю, що такі питання і можуть і повинні обговорюватись публічно.
2. В запитанні міститься перекручування моєї позиції (сподіваюсь, що ненавмисне).

Я ніколи не казала, що "написавши декілька таких скарг, ніхто в суді вже не буде ставати на шляху при виконанні своїх обов'язків"
Я повідомляла, що при застосуванні зазначених порад громадянин в суді стає особою, "щодо якого безпардонно свавільнічати не дуже захочуть".

Деяка різниця в твердженнях є  :) Від безладу в судах та від всіх недоліків та ганджів українського судочинства я не захищена ніяким чином. Як і інші громадяни.

Маю досвід, коли довелось змагатись не з позивачем, а з суддєю. З урахуванням обсягу моїх процесуальних прав відповідача і обсягу прав головуючого в с/з.  ;D
При розгляді тієї справи було безліч порушень та зловживань. Приєднання до справи підроблених документів, участь протягом багатьох с/з неповноважного представника позивача, правозастосування на підставі листів, яких немає в справі, перешкоджання відповідачу в ознайомленні з справою, перешкоджання в отриманні рішення, пряма відмова в повідомленні про дати с/з, невжиття заходів щодо належної фіксації с/з ТЗ, зумисне створення нерозбірливих фонограм с/з тощо... От на такий випадок і стають в нагоді поради.
Мій допис про захист людини від суддівського свавілля стосувався захисту в "зашкальних" випадках і адресувався людині, яка потрапила в аналогічну ситуацію.

Одночасно я прекрасно розумію реалії нашого життя і умови, в яких працюють судді та співробітники апарату  в районних судах. І ніколи не дозволю собі "шаблею махати та скарги розкидати", якщо секретар с/з в якомусь іншому процесі не видасть мені зразу після с/з диск з ТЗ.
У неї через 5  хвилин наступне засідання, їй треба підготуватись. І я це розумію. І знаю, що за 2-3 дні мене чекатиме і підготовлений диск, і прошита пронумерована справа з всіма описами на ознайомлення. І всім добре та спокійно.
Записаний

Stag

• *
  • City: Kiev
    • Перегляд профілю

Таьяна Ивановна, в приведенной Вами цитате нет упоминания о Вас или ссылки на ваши высказывания.  :(
Поясните, пожалуйста, о чем идёт речь.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Якщо подивитесь сюди: Re: Cуд по справі №2-3054/10 з КП УЖГ Солом. р-ну "Про стягнення заборгованості
« Reply #139 : 31 Січень 2011, 09:55:02 »
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5449.135.html
то побачите, що останній абзац в  у цьому пості, це не слова Тетяни Іванівни з цитуемого дописувачем посту, а саме звернення до неї.
« Останнє редагування: 18 Лютого 2011, 22:54:59 від Юрій Васильович »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Юрій Васильович надав вичерпну відповідь. Дійсно, мені було процитоване моє повідомлення в темі http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5449.msg19126.html#msg19126, потім задане питання.
Цитувати
Ось Ваше повідомлення. Справа в тому, що Ви зазначили про те, що написавши декілька таких скарг, ніхто в суді вже не буде ставати на шляху при виконанні своїх обов'язків. Чи справді це діє, чи це просто Ваша фантазія? Дякую за увагу.

Щоб знайти первинне повідомлення, можна виділити будь-який фрагмент тексту і вставити його в форму пошуку (бажано пошук задавати з головної сторінки форуму).
Записаний

funmaster

• *
    • Перегляд профілю

Шановні Колеги! На форум може зайти кожен.  Той хто шукає пітримки, поради,  той хто хоче пошукати "приключеній",   "встряти у сварку"  самовиразитись, або  і замаскований ворог.  Вважаю не варто витрачати свою енергію  на такі прояви. Т. І. , не переймайтеся.  Особисто  я  Вас поважаю і  ціную Ваші поради. А розібратися хто є хто я здатен сам.     
Записаний

Євгеній

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Я не намагався перекручувати, тому це не навмисно=) дійсно, скориставшись цією порадою, це трохи подіяло на суддю та прискорило процес вирішення питання. так що заява з елементом гострих можливостей змушує суддю згадати, що він не Бог.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email